כשאנחנו שומעים על איראן, מרבית ההקשרים שקופצים לנו לתודעה הם: איום גרעיני, מלחמת האקרים, איסלאם שיעי ושלטון האייתולות.
נדיר שאנחנו חושבים על דברים אחרים בקונטקסט חיובי יותר.
ואם ניקח נשימה עמוקה ונתנתק לרגע מכל רעשי הרקע שמשדרים לנו בחדשות וברשתות החברתיות, נוכל לקבל הזדמנות להכיר את איראן מצדדים שכבר שכחנו לגמרי על קיומם.
ד”ר תמר עילם גינדין מסבירה לנו בשפה פשוטה וקולחת בסדרת הרצאות מרתקת בת 6 פרקים, על כל אותם הצדדים של איראן שכבר הספקנו לשכוח מזמן.
בהרצאותיה היא מבקשת להזכיר לנו, לפחות עד אשר איראן תהיה חופשית, שבצד השני יש בני אדם בדיוק כמונו, ועם הבדלים מרתקים.
היא מגלה לנו שחלק לא מבוטל מאוצר המילים שאנו משתמשים כיום בשפה העברית הוא בכלל איראני מתקופות שונות, ושחלק מהאמונות והמנהגים שלנו מקורם אף הם באיראן. כשלשונות ותרבויות באות במגע, בהכרח נוצרות השפעות הדדיות ביניהן, בעיקר של הרוב השולט על המיעוט.
היא לוקחת אותנו לביקורים בערי הבירה באיראן בסדרת הרצאות שבה אנו מבקרים בכל יום בעיר בירה אחרת ממגוון ערי הבירה ומערכות השלטון ב-2632 השנים האחרונות.
דרך סיורי ארכיטקטורה וגנים, היא מלמדת אותנו על ההיסטוריה של איראן, על ההווה ועל הקשר ביניהם. ולמי שחפץ בסיורי מסעדות ושופינג, גם על אלה היא לא פוסחת, עם סיורים וירטואלים במיטב הבזארים והקניונים של איראן.
ד”ר תמר עילם גינדין הפכה בעצמה ליעד האקרים מטעם המשטר שפרץ למחשב האישי שלה.
באחת ההרצאות שלה היא מספרת כיצד עזרה לגלות ולחשוף את ההאקרים האיראנים:
“ב-20 במאי 2015, קיבלתי מייל מפתה מה-בי.בי.סי בפרסית לבוא להתארח בתוכנית שלהם. כדי לדעת מה השאלות בראיון, הייתי צריכה לפתוח קובץ שנשלח אליי, וכדי לפתוח אותו הייתי צריכה לתת את הסיסמה שלי לג’ימייל. כך מתחיל הרומן שלי עם ההאקרים האיראנים. או כך חשבתי שהוא מתחיל. למעשה הוא התחיל כבר שבועיים קודם, אבל לא ידעתי את זה..”
אנחנו מזמינים אתכם להכיר את ד”ר תמר עילם גינדין ואת הרצאותיה החדשות באתר עם שבוע ניסיון חינם לצפייה באתר, בו תוכלו להתרשם ממאות הרצאות של עשרות מרצים שונים במבחר נושאים –
ביניהן סדרת ההרצאות המרתקת שלה – “איראן: ערים תרבות ועוד”
בסדרה מרעננת זו עם ד”ר תמר עילם גינדין תוכלו להכיר נקודת מבט שונה ומרעננת לגבי איראן, המיתולוגיה הפרסית, כוחם של נשים באיראן (לא מה שחשבתם) ושאלות קיומיות שנשאלו כבר הרבה לפני כולם ע”י הפרסים הקדומים, שגם הם חלק מסדרת ההרצאות המרתקת שלה באתר “הרצאות מהכורסא”.