מסע בעקבות המרקם המורכב של ההיסטוריה, הפוליטיקה וגיבורי החברה של ״אמא רוסיה״.
בסדרה זו המשלבת מרצים שונים, נתחקה אחר המורכבות של יחסי רוסיה עם שכנותיה, נצלול אל המורשת המפוקפקת של יוזף סטלין, נחקור את האינטראקציות המורכבות שלה עם המזרח התיכון, נבחן מה היו הנסיבות היחודיות שאפשרו את תופעת האוליגרכים הרוסיים ונתענג על נופיה האורבניים של סנט פטרבורג.
הצטרפו אל הסיפורים המרתקים שעיצבו את רוסיה וממשיכים להשפיע על ההווה שלה עד היום.
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.
למלחמה הנוראה שמתחוללת באוקראינה השלכות מרחיקות לכת לא רק על הסדר העולמי, אלא גם על הכלכלה הגלובלית, תוך הגברת מגמות שליליות עוד מהקורונה. כיצד ייראה היום למחרת? האם נגזר לחזור אחורה לעולם מקוטע, לנסיגה בגלובליזציה, ולצירוף הקטלני בין אינפלציה למיתון (“סטגפלציה”)
פרופסור (אמריטוס), מכהן כראש המכון למחקרי ביטחון לאומי INSS.
בפרק הזה נבין, כיצד המלחמה הקרה הייתה שעתו היפה של הפייק ניוז הסובייטי ומדוע כל זה הלך לאיבוד בראשית שנות ה-90. מהי המחלקה המיסתורית בקג”ב, שהפיצה פייק ניוז ברחבי העולם? איזה פוליטיקאי אמריקאי “הוצא מהארון” בשנות ה-70? וכיצד סופרמרקט אמריקאי משאיר מנהיג רוסי פעור פה? בפרק הזה נכיר גם את הערכים עליהם גדל נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, שמנסה להחזיר את ארצו לגדולה בתוך מציאות מאתגרת.
אופיר בראל הוא חוקר בסדנת יובל נאמן למדע, טכנולוגיה ובטחון שבאוניברסיטת תל אביב, שעיסוקה הוא חקר הקשרים שבין העולם הפוליטי לעולם הטכנולוגי, על נגזרותיו השונות: תקיפות סייבר, תעשיית החלל, בינה מלאכותית, שימוש ברשתות חברתיות ועוד.
חוקרת סין במכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS) ודוקטורנטית בבית הספר להיסטוריה של אוניברסיטת תל אביב.