האם יריבות בין שני אמנים היא בהכרח שלילית?
האם ליאונרדו ומיכאלאנג’לו, ועוד אמנים רבים, היו מגיעים להישגים מרשימים שהיטיבו עם האנושות כולה, ללא יריבות זו?
במהלך ארבעה מפגשים נסקור את גיבורי היריבויות המוכרות בעולם האמנות. זו לא תהיה סדרת הרצאות על כוחניות וקנאה אלא על גמישות, על אינטימיות, ועל פתיחות להשפעה של אחרים. בכל אחת מההרצאות ניתן סקירה הסטורית תרבותית וכלכלית על הערים השונת בהן צמדי האמנים היריבים פעלו, וגם נזכיר יריבויות נוספות שהתרחשו באותם ערים.
בעלת תואר שני בתולדות האמנות, עסקה במרחב המגשר בין אמנות לחינוך.
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.
איך נראה סטודיו של אמן? אמנים רבים תיארו את עצמם בסטודיו שלהם. נסייר בכמה מהם, נכיר את הדוגמניות, נלמד את הטכניקה ונשמע וסיפורים פיקנטיים. נבקר אצל הציירים אפלס, בוטיצ’לי, וזארי, ורמיר, קורבה ואחרים. נציין במיוחד את הסטודיו המהפכני של מונה ושל רנואר ומה צמח משינוי זה.
סופר ומרצה בכיר לתולדות האמנות, האמנות הנוצרית והמיתולוגיה
“אמנות היא הנשק שלנו. תרבות היא התנגדות”. הציטוט הלקוח מפיה של האמנית האיראנית- אמריקאית שירין נישאט הוא המוטו של הרצאה המתבוננת בו אמנים בינלאומיים מובילים משתמשים באמנות שלהם לנקוט עמדה, להניע תהליכים. נראה עבודות של נישאט, דוריס סלסדו, יאיוי קוסאמה, אי ווי ווי, מאוריציו קאטאלן ו”פוסי ריוט”. נהרהר בשאלות של אקטואליה ואמנות כיצירה שפניה לנצח, נחשוב על אמנים כדוברים, כמתגייסים מרצון בשרות רעיונות ונראה שאיכות אמנותית אינה עומדת בסתירה לאמירה ברורה.
אוצרת אמנות, מרצה, מבקרת וחוקרת אמנות
אילן שחורי – היסטוריון, חוקר ת”א ומורה דרך ייקח אותנו לשעה של סיור מיוחד ברחובות הססגוניים והציוריים של שכונת פלורנטין בתל אביב, שפעם הייתה מוזנחת והיום היא מאד מיוחדת. נכיר את אמני הגרפיטי , נכיר את האמנות והאמנים השונים ונהנה יחד מסיור וירטואלי.
היסטוריון, חוקר ת”א ומורה דרך