אמנות היריבות

עם המרצה: פלביה לבוב

האם יריבות בין שני אמנים היא בהכרח שלילית?

האם ליאונרדו ומיכאלאנג’לו, ועוד אמנים רבים, היו מגיעים להישגים מרשימים שהיטיבו עם האנושות כולה, ללא יריבות זו?

במהלך ארבעה מפגשים נסקור את גיבורי היריבויות המוכרות בעולם האמנות. זו לא תהיה סדרת הרצאות על כוחניות וקנאה אלא על גמישות, על אינטימיות, ועל פתיחות להשפעה של אחרים. בכל אחת מההרצאות ניתן סקירה הסטורית תרבותית וכלכלית על הערים השונת בהן צמדי האמנים היריבים פעלו, וגם נזכיר יריבויות נוספות שהתרחשו באותם ערים.

צפו במפגש המבוא לסדרה:

תוכנית ההרצאות בסדרה

1. פירנצה בתקופת הרנסנס. מה בדיוק קרה בין מיכאלאנג'לו לליאונרדו? | יום ב׳, 20.5.24 בשעה 18:30

בראשית המאה ה-15 התקיימה בעיר התחרות המפורסמת בין גיברטי וברונלסקי על תבליטי בית הטבילה. תחרות זו נתנה השראה למפגש איתנים נוסף בתחילת המאה ה-16 כשמיכאלאנג'לו וליאונרדו ניצבים זה מול זה בפלאצו וקיו: עוצמה מול עדינות. מי מהשניים זכה להצלחה בעיני קברניטי העיר?

2. רומא בתקופת הבארוק, ברניני מול בורומיני: דרמטיות מול שכלתנות | יום ב׳, 27.5.24 בשעה 18:30

בני אותו גיל, אדריכלים ופסלים, אחד מנאפולי ואחד מחבל לומברדיה בצפון, הצליחו לתעב זה את זה בעקביות. ההתנגשות הראשונה התחילה בשנת 1623, כאשר האפיפיור הורה לברניני לעצב את החופה של בזיליקת פטרוס הקדוש. בורומיני היה אחד העוזרים שלו. מה היו קווי יצירות האדריכלות והפיסול בתקופה זו? מי זכה לחסדי האפיפיור? מי חצה את גבולות הטעם הטוב? האם העריכו זה את עבודתו של זה? ואיך נגמר הסיפור?

3. פריז במאה ה-20 ,פיקאסו ומאטיס: חידוש בצבע או בצורה? | יום ב׳, 3.6.24 בשעה 18:30

מאטיס ופיקאסו היו בקשר והתבוננות הדדית מתמדת. אחד דחף לכיוון של חידוש תפיסת הצורה והקשר עם המציאות בציור בדו מימד, השני דחף לכיוון מחקר הצבע והשפעותיו על המתבונן. גרטרוד שטיין, אמם של כל אמני האוונגרד בפריז בראשית המאה ה-20, הפגישה את השניים ב-1906. אבל, דרך ההתבוננות של שניהם על עולם היצירה ועל החיים בכלל הייתה שונה לחלוטין.

4. לונדון במאה ה-21 : מלחמת הגרפיטי בין קינג רובו לבנקסי | יום ב׳, 10.6.24 בשעה 18:30

העיר והסביבה שכבר חוו את היריבות העמוקה בין קונסטבל לטרנר ובין פרויד ובייקון הייתה עדה לתחרות הגרפיטי ברחובותיה בין בנקסי לקינג רובו, איש הגרפיטי הבלתי מעורער של העיר. ציניות מול חוצפה. רחובות לונדון עדיין נושאים על קירותיהם את העדות לקרב זה.

אודות המרצה: פלביה לבוב

בעלת תואר שני בתולדות האמנות, עסקה במרחב המגשר בין אמנות לחינוך.

בונוס מיוחד לנרשמים לסדרה:

הנרשמים לסדרה זו יקבלו גם גישה לצפייה ב 3 הרצאות נוספות!

הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.

הסטודיו של האמן

איך נראה סטודיו של אמן? אמנים רבים תיארו את עצמם בסטודיו שלהם. נסייר בכמה מהם, נכיר את הדוגמניות, נלמד את הטכניקה ונשמע וסיפורים פיקנטיים. נבקר אצל הציירים אפלס, בוטיצ’לי, וזארי, ורמיר, קורבה ואחרים. נציין במיוחד את הסטודיו המהפכני של מונה ושל רנואר ומה צמח משינוי זה.

ד״ר אפי זיו

מרצה: ד"ר אפי זיו

סופר ומרצה בכיר לתולדות האמנות, האמנות הנוצרית והמיתולוגיה

אקטיביזם ואמנות

“אמנות היא הנשק שלנו. תרבות היא התנגדות”. הציטוט הלקוח מפיה של האמנית האיראנית- אמריקאית שירין נישאט הוא המוטו של הרצאה המתבוננת בו אמנים בינלאומיים מובילים משתמשים באמנות שלהם לנקוט עמדה, להניע תהליכים. נראה עבודות של נישאט, דוריס סלסדו, יאיוי קוסאמה, אי ווי ווי, מאוריציו קאטאלן ו”פוסי ריוט”. נהרהר בשאלות של אקטואליה ואמנות כיצירה שפניה לנצח, נחשוב על אמנים כדוברים, כמתגייסים מרצון בשרות רעיונות ונראה שאיכות אמנותית אינה עומדת בסתירה לאמירה ברורה.

ד"ר סמדר שפי

מרצה: ד"ר סמדר שפי

אוצרת אמנות, מרצה, מבקרת וחוקרת אמנות

מסתורי הגרפיטי בשכונת פלורנטין | אילן שחורי

מסתורי הגרפיטי בשכונת פלורנטין

אילן שחורי – היסטוריון, חוקר ת”א ומורה דרך ייקח אותנו לשעה של סיור מיוחד ברחובות הססגוניים והציוריים של שכונת פלורנטין בתל אביב, שפעם הייתה מוזנחת והיום היא מאד מיוחדת. נכיר את אמני הגרפיטי , נכיר את האמנות והאמנים השונים ונהנה יחד מסיור וירטואלי.

מרצה: אילן שחורי

היסטוריון, חוקר ת”א ומורה דרך

 

עלות הסדרה 195 ₪
להרשמה מלאו את הטופס ותועברו לדף תשלום מאובטח

כל הזכויות שמורות להרצאות מהכורסא 2021

Skip to content