מהו סוד קסמם של שירים שנשארים?
איזה שירים יש לנו שלא נס ליחם אחרי שנים רבות והם יישארו גם הלאה כמתנה לדורות הבאים אחרינו? ומה יש בשירים הללו שנותן לנו כל-כך הרבה תקוה ואופטימיות?
נחוש את הכוח של השירים להיות קול לאירועים מכוננים, הלכי רוח משותפים, לרפא בשירת המונים, לנבא, למחות, לתאר מצב רגשי אישי וכללי.
מוזמנות ומוזמנים לצלול יחד איתי גיל פז, מדריך ומרצה, לסדרה בת 4 מפגשים בה נכיר לעומק את הסיפורים מאחורי השירים מהרפרטואר התרבותי שלנו כמו לו יהי, אין לי ארץ אחרת, כשתבוא, יהיה טוב ועוד רבים וטובים!
מבקר מוזיקה בגל”צ, מרצה ומדריך סיורים בתל-אביב ואיסלנד
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.
פרופסור מולי להד – מומחה עולמי להתמודדות במצבי חירום. בשיחה איתו נעסוק בשאלת ההתמודדדות של אנשים, קהילות ומדינה עם מצב מלחמה, מהן נקודות החוזק של החברה הישראלית במצבי חירום ואיך מצליחים,שוב פעם, לחזור לחיי שגרה.
עו”ס קליני ופסיכותרפיסט, מטפל בנפגעי כתות
מה אנו יודעים על חייו של המלחין הצנוע, מחבר “המנון הפלמ”ח, “אלי אלי”, ועוד עשרות שירים שהיוו את פסקול החיים הארץ-ישראלי במשך שנות היישוב והקמת המדינה? יליד יפו, המלחין הצבר הראשון, ממייסדי תנועת “הנוער העובד” וקיבוץ נען, שהיה נשוי לשלוש נשים, חשמלאי ורצף, מייסד “השירה בציבור” בארץ. כל הפרטים הללו ועוד רבים יסופרו בהרצאה, המוקדשת לאחד המלחינים החשובים בתולדות הזמר העברי, שעקבותיו היטשטשו עם השנים.
חוקר הזמר העברי, תקופת העלייה השנייה והשלישית והספרות החלוצית
מקבץ ראשון מסוגו של 17 יוצרים ישראלים, כל אחד ב–3 דקות של אמירה אישית על המצב שלנו כאן ועכשיו – בסאטירה, אנימציה, דרמה, קליפים, דוקומנטרי ועוד. הזדמנות יחידה להביט עלינו לרגע מהצד בעזרת 17 מבטים שלא מפחדים להיות ישירים. המגוון העצום של תכני הסרטים משקף נאמנה את המורכבות, הלעתים בלתי נסבלת של תחושותינו ופרשנותנו, הישראלים למציאות העכשווית.
מפיקים: אריק ברנשטיין, עמי אמיר
חברת הפקה: מטר פלוס