“ואהבת לרעך כמוך. ר’ עקיבא אומר: זה כלל גדול בתורה. בן עזאי אומר: זה ספר תולדות האדם, זה כלל גדול ממנו”.
בסדרה זו ייבחנו הערכים המוסריים, שהיו יסוד אמונתם של כותבי הספרים השונים בתנ”ך. האם יש בתנ”ך ערכי מוסר, צדק, צדקה חברתית, אהבת האדם, שוויון בין בני אדם, ערך לחיי אדם, ועוד? מה מקום האמונה בסולם הערכים? ומה קורה כשמתרחשת התנגשות בין הערכים הדתיים-אמונתיים לבין ערכי המוסר? האם ניתן ללמוד מן התנ”ך ערכי הומניזם, סוציאליזם ופלורליזם, שהם ערכי יסוד של מדינה דמוקרטית מודרנית?
בוגר האוניברסיטה בת”א, בחוגים מקרא ולשון עברית. מרצה על נושאים בתנ”ך על פי הגישה המחקרית, הרואה בתנ”ך יצירה אנושית (ללא התערבות אלוהית) בעלת אופי מגמתי אמונתי-דתי-פוליטי.בהרצאות יש ניסיון לזהות את הכותבים, השקפת עולמם ומטרת כתיבתם. בהרצאות באות לידי ביטוי תרבויות הסביבה והשפעותיהן על התרבות הישראלית-יהודית.
מרצה על מורשת השואה. בוגר קורס מדריכים ב”יד ושם” להדרכה בפולין, וכן בוגר קורס הדרכה במוזיאון השואה בוורשה, לשם הדרכה במוזיאון, הדריך קבוצות רבות של תלמידים ומבוגרים באתרי השואה בפולין.
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.
בדרך אל הטוב, בדרך אל האידיאל אנו עוברים מהמורות קשיים ובעיות רבות. כדי להמשיך אל האידיאיל נדרש לעיתים לעצור, להפוך הכל, לסדר מחדש ולהמשיך בדרך. בהרצאה נעסוק במספר מהפכות שנועדו ליצור ‘סדר חדש’ החל מסדר עולמי חדש הנעשה ע”י אלוקים ועד לסדרי שלטון מינהל ודת שמלכים ומנהיגים יזמו והובילו בימי הממלכה ובימי שיבת ציון. לא תמיד מהפכות הצליחו למלא את ייעודן ולעיתים אף השיגו את ההפך. אם כך כיצד ניתן לייצר שינוי? כיצד ניתן באמת לחזור ולדבוק בדרך אל האידיאל?
מנהל חינוכי של ‘מסע ישראלי’, מורה להיסטוריה ואקולוגיה ומדריך טיולים
מדוע מתיישבת משפחתה של אשת לוט דווקא לרגלי הר סדום? מה החטא החמור שהיא אשמה בו, והאם יש שם, לאשה הניצבת בדרך עד היום?
חוקרת נשיות עברית בעולם העתיק, מורת דרך במרחבי הטבע והטקסט המקראי
נחלת המשפחה הייתה הרכוש העיקרי והחשוב ביותר בעולם הקדום והוא עבר בשלמותו לבן יורש אחד. אלמנה לא ירשה את נכסי בעלה ובת לא ירשה את נכסי אביה. פרשת חמשת בנותיו של צלפחד מעלה בעיה עקרונית: מה דין הרכוש במשפחה שבה נולדו רק בנות? בניגוד להנחה הרווחת בימינו, התנ”ך קובע בפירוש שבנותיו של צלפחד לא היו פמיניסטיות ובוודאי של ירשו את נחלת אביהן. יחד עם זאת, הפתרון שנמצא לסוגיה זו מהווה תקדים משפטי מרתק, עליו נדון בהרצאה זו.
ד”ר לתנ”ך, סופרת ומרצה על ההיסטוריה והחברה בתנ”ך