המבקר הישראלי במוזיאון או בכנסיה, עומד נפעם, אך נבוך, מול שפע הציורים והפסלים המספרים את סיפורי הנצרות אשר מהווים את הנושא העיקרי של יצירות האמנות בכל התקופות.
בסדרה ננסה לפענח את ה”צופן הנוצרי” באמנות, על ידי הצגת מאות רבות של יצירות אמנות, מכל התקופות תוך כדי הסבר ה”אטריבוטים” ולימוד הכללים העשויים לפענח לנו את היצירות. הסדרה אינה על הנצרות אלא על האמנות הנוצרית.
סופר ומרצה בכיר לתולדות האמנות, האמנות הנוצרית והמיתולוגיה
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.
בראשית המאה ה-15 התקיימה בעיר התחרות המפורסמת בין גיברטי וברונלסקי על תבליטי בית הטבילה. תחרות זו נתנה השראה למפגש איתנים נוסף בתחילת המאה ה-16 כשמיכאלאנג’לו וליאונרדו ניצבים זה מול זה בפלאצו וקיו: עוצמה מול עדינות. מי מהשניים זכה להצלחה בעיני קברניטי העיר?
בעלת תואר שני בתולדות האמנות, עסקה במרחב המגשר בין אמנות לחינוך
גישתו המהפכנית של הפסל רודן לעירום הביאה להאשמה כי הוא יוצק על פי מודל חי. הוא הזדהה עם הדימוי של הפסל ההרואי ברוח ענקי הרנסנס. ג’יאקומטי נודע בעיקר בזכות פסליו המוארכים, המתארים דמויות בודדות, המבטאות את הלך רוחו של האדם במאה ועשרים.
חוקרת, מרצה בכירה בנושאי אמנות ותרבות
האם ניסיתם פעם לחיות בבית בו מתקיימים דת ומנהגים שונים לגמרי משלכם? אם אתם אנשים דתיים, הענין עשוי להיות לא קל בכלל. זו המשימה שהוטלה על שישה צעירות וצעירים אוסטרלים. הם לא יודעים עם איזו דת הם מחליפים חיים עד הרגע בו יגיעו לבית המשפחה המארחת. הם ינסו להיות פתוחים, סקרנים ומנומסים, אבל מה יקרה וכיצד יגיבו כאשר האמונה שלהם תעמוד במבחן? איך מגיב צעיר הינדי שמארחיו האנגלקינים מבטיחים לו שיגיע לגיהנום ואיך מגיבה צעירה יהודייה, שמוצע לה חיג׳אב והיא מוזמנת להצטרף לתפילה לפנות בוקר? כל אלה בחילוף הקדוש.
בפרק זה: פרימן גדל כבודהיסט טיבטי מאז שהיה ילד ועבר עם אימו לגור בסמינר הבודהיסטי המבודד בלב היער. הוא רגיל לשקט, לחוסר חשמל, מים קרים ויתושים אותם אסור להרוג. אנת׳וני לעומתו הוא מהמנהיגים הצעירים של הקהילה הקתולית-מארונית בסידני. כאשר הם מתחלפים לשבועיים, ההלם אינו רק מהדת, אלא גם מצורת החיים השונה כל כך.
יוצר ובמאי: וארצ’ה סידוול