בסדרה זו נעסוק באחת התקופות המכוננות בהיסטוריה של תרבות המערב: הרנסנס האיטלקי. נלמד על ההתחלות של הרנסנס ונתמקד בהומניסטים של הרנסנס – קבוצה יוצאת דופן של אינדיבידואלים שחוללו מהפכה תרבותית שלמה שהשפיעה על אירופה במשך מאות שנים. נעמוד על החידושים הגדולים ועל הרקע לחידושים אלה והשפעתם על התגבשות העולם המודרני.
עמוס אדלהייט מכהן כפרופסור בחוג לפילוסופיה באוניברסיטת מיינות’ (אירלנד). מוכר גם כמשורר, מבקר ועורך, ממייסדי כתב העת לספרות “עמדה” ומעורכיו וממשתתפיו הבולטים.
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.
הפסל הגדול הראשון של הרנסנס, זוכה כעת לתערוכה של פעם בחיים, המקבצת אוסף נדיר ומפתיע של יצירות מופת. בעקבות התערוכה הבינלאומית הנודדת בין פירנצה, ברלין ולונדון ומוקדשת כולה לאמנות של הפסל דונטלו, נשמע את הרצאתו של ד”ר אפי זיו על גדול הפסלים של המאה ה-15. נסייר בתערוכה באופן וירטואלי, נשמע את סיפורם של הפסלים ונבין מדוע נחשב דונטלו כמהפכן וחדשן שיש הטוענים כי הוא גדול הפסלים של הרנסנס.
סופר ומרצה בכיר לתולדות האמנות, האמנות הנוצרית והמיתולוגיה
כמעט כמו מבטו של האל (בלטינית Visio Dei ) המספר את הסיפור כולו תוך שימוש בדמיונו ובפרשנותו, כך גם הקפלה הסיסטינית שצויירה על ידי מיכלאנג׳לו, מהווה עד היום את נקודת השיא בפרשנות האמן, המשלב אומנות וטכנולוגיה, אפשר לראות את העולם במבט כולל מחד גיסא, והיה לנקודת הציון במעבר בין ״חושך לאור״, מאידך גיסא. בהרצאה זו יודגם כיצד היוותה הקפלה הסיסטינית השראה להשגת התבוננות חדשה ליצירת ״נרטיב״ רחב בעולם האמנות הצילום וליצירת עבודות המתארות ומפרשות את המציאות, דרך השקפת עולם תרבותית, לאומית ואישית.
אמן/ צלם, יצירותיו נמצאות באוספים רבים וחשובים בארץ ובעולם
האיש ששמו הפך לשם נרדף ל”איש אשכולות” ומפורסם כיום יותר מאשר כל אמן אחר.
ננסה לעמוד על אישיותו החידתית, נדודיו ברחבי איטליה ומותו בצרפת הרחק ממולדתו. ננסה אחת ולתמיד לפענח מה סוד פרסומה הגדול של יצירתו “מונה ליזה” ומה מסתתר מאחורי החיוך שלה.
סופר ומרצה בכיר לתולדות האמנות, האמנות הנוצרית והמיתולוגיה