הרפתקאה פורצת גבולות - מיומנו של חוקר מסעות

עם המרצה: עידן עדות

רוב בני האדם בתרבות השפע של המערב חולמים על חיים מרתקים, צבעוניים ומלאי הרפתקאות.

כל מי שיצא אי פעם בחייו עם תרמיל על הגב לטיול אקזוטי נכסף כזה, ידע לספר כי מעבר לנופים עוצרי הנשימה והתרבויות השונות שחיכו לו בחוץ, מסע משמעותי לא פחות התרחש גם מעצם היציאה מאזור הנוחות הידוע והבטוח. דרך תמונות וסיפורים ממסעותיו של חוקר תרבויות, ננסה להדהד את הרגש והחשיבה ולבחון את המוכר, המקומי והנוח אל מול השונה והזר שמזמנת ההרפתקאה. הסדרה מזמינה את המשתתפים לצאת להרפתקה ברחבי העולם מתוך הכורסא  ובחסותה לשאול שאלות על זהות, דרך, זמן, אמונה התבוננות ועוד..

צפו בתקציר הסדרה:

תוכנית ההרצאות בסדרה

1. האם ההיסטוריה מוטה?  ה׳אינדיאנים׳ בישראל | יום ד׳, 11.10.23 בשעה 11:00

הידע ההיסטורי שלנו הוא הרבה פחות ספונטני ממה שאנחנו חושבים, במשך שנים כוחות, מבנים ואינטרסים חברתיים מבנים לנו את העבר בדיוק כפי שהם מבנים לנו את העתיד. האם יש ׳אינדיאנים׳ בישראל? איפה? ממתי? האם הם באמת ׳אינדיאנים׳? בהרצאה שוברת מוסכמות נצא למסע בעקבות ה׳אינדיאנים׳ הישראלים - ובכך מסע אל ההיסטוריה המוטה, הלא שלמה והמוזרה שאנחנו מספרים לעצמנו.

2. להיות כל הזמן במופע - איך להתקבל לשבט הזייסה | יום ד׳, 18.10.23 בשעה 11:00

אנחנו מוקפים בני אדם במשך היום יום שלנו. הם מהווים את הקהל שלנו ומול כל אחד ואחד, תלוי בהקשר, אנחנו חושפים דמות קצת אחרת של עצמנו. הרצאה זו מבקשת לבחון את היכולת הזו להתאים את עצמנו לסיטואציות חברתיות שונות דרך היכרות עם הרפתקה יוצאת דופן, מסע אל שבט ה׳זייסה׳ שבדרום אתיופיה.

3. לשחות בקוטב הצפוני, לאכול גמלים ועוד… חוויות מתרבויות רחוקות | יום ד׳, 25.10.23 בשעה 11:00

למראות וטעמים יש תפקיד מכריע בחוויה התרבותית ובדימויים שלנו על משמעות המושג ״לצאת מן השגרה״. על מסע תרבותי מרתק של קצוות, מנופיה החד פעמיים של היבשת הקפואה של הקוטב הצפוני ועד למדבריות של מרוקו והמפגש המערער עם תרבות המדבר.

אודות המרצה: עידן עדות

עידן מתמחה בחקר מסעות, מעבר של רעיונות ותרבויות ילידיות (בדגש על התרבויות הילידיות לאמריקה). נולד בישראל והיום אזרח העולם.עידן הוא בעל תואר ראשון ושני באנתרופולוגיה והיום עורך את מחקר הדוקטורט שלו. עידן לוקח חלק בפרויקטים אקדמאים רבים, מלווה משלחות מחקר, ממקימי פרויקט המחקר החינוכי העצמאי ׳החוויה התרבותית׳ וממקימי ההוצאה לאור החברתית הראשונה בישראל ׳קרוזו׳. עידן מרצה ומנחה סדנאות ברוח אנתרופולוגית (ויחף) מזה שנים ארוכות.

בונוס מיוחד לנרשמים לסדרה:

הנרשמים לסדרה זו יקבלו גם גישה לצפייה ב 3 הרצאות נוספות!

הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.

מסע קייאקים לשדה הקרח הדרומי

בחלקה הדרומי של דרום אמריקה משתרעים שני שדות קרח. הדרומי הגדול יותר, שטחו כמעט כפול משטחה של ישראל. בצידו הצ’יליאני מאות פיורדים ואלפי איים לא מיושבים. למעשה בין הנקודה המיושבת האחרונה מצפון, ועד הנקודה הבאה מדרום, מפרידים 1100 ק”מ וביניהם רק כפר אחד קטן. שישה ישראלים – חמישה בחורים ובחורה אחת, היו הראשונים ש”עשו” זאת בקיאקים. פיורדים, קרחוני ענק, דולפינים, אריות – ים, סערות, תקלות, צרות והרבה צבע טבע והומור. זהו סיפור המסע לשדה הקרח הדרומי.

דנדן בולוטין

מרצה: דנדן בולוטין

אתנובוטנאי מאונ’ ת”א, ביולוג, טיילן מקצועי, מוביל משלחות מחקר

מעל ומתחת לאדמה: מסעות בעולמות קדומים ועתיקים

מעל ומתחת לאדמה: מסעות בעולמות קדומים ועתיקים

יסודות המיתוסים של העמים הקדמונים במזרח הקרוב וברחבי הים התיכון מצויים בסיפורים שעברו בעל פה מדור לדור. רבים מאותם מיתוסים – המספרים את קורות האלים, הגיבורים ובני התמותה – חושפים את הצורך האנושי בתנועה. צורך מיוחד זה מבוסס על מגוון יסודות: כורח קיומי (למשל מסעות ציד), כורח תרבותי, אשר לרוב נתפס כמחויב המציאות (למשל מסעות מלחמה) או כורח של מניעים נפשיים עמוקים יותר אשר דחפו את בני האדם לחפש זהות ושורשים של קיום במסעות קצרים, ארוכים, קרובים או רחוקים. יחד עם עיון במגוון שמות ומושגי יסוד המלמדים על תופעת המסע, נחשוף בהרצאה הראשונה בסדרה את יסודות הסקרנות האנושית לצאת מן המרחבים המוכרים ולשוטט בעולמות מופלאים ומסתוריים, מעל ומתחת לאדמה.

אדר ירום

מרצה: ד"ר אדר ירום

חוקר אמנות, אדריכלות עירונית והיסטוריה של מסעות

התשוקה למסעות

התשוקה למסעות: צורך או סקרנות?

מדוע יוצאים אנשים להרפתקאות בארצות רחוקות, למחוזות בלתי מוכרים ולאיזו מטרה: קיומית, כלכלית, צבאית-פוליטית או דתית.

גוסטב-מייסלס

מרצה: ד"ר גוסטב מייסלס

מומחה לבלשנות, ההיסטוריה של המזרח התיכון והאסלאם

עלות הסדרה 145 ₪ -
להרשמה מלאו את הטופס ותועברו לדף תשלום מאובטח

כל הזכויות שמורות להרצאות מהכורסא 2021

Skip to content