בנימין זאב תאודור הרצל היה אדם רב פעלים – עיתונאי, משפטן, סופר ומחזאי אבל דמותו המזוקנת, נשען על המרפסת בבאזל ומשקיף אל עבר האופק נחרטה לעד כמדינאי היהודי החלוץ, מחולל הציונות וחוזה המדינה שטען בלהט: “אם תרצו אין זו אגדה“.
מי היה האיש – הפרטי? המדיני? מה הרקע לפועלו ומה הניע אותו? איך בחרה ההיסטוריה להנציח אותו וכיצד שיקפה התרבות את דמותו במהלך השנים? עד כמה דמתה המציאות המורכבת לחזיונותיו ולאידאות אליהן שאף?
ארבעה מרצים שונים בסדרה ישפכו אור מזוויות שונות ומגוונות על האיש, על פועלו ועל הקורות אותו ובתקופתו
היסטוריון, חוקר פרשיות בא״י בעשורים הראשונים להקמת המדינה.
מומחה לבלשנות, ההיסטוריה של המזרח התיכון והאסלאם.
שחקן, עיתונאי, קריין ושדרן רדיו ישראלי ותיק.
מבקר מוזיקה בגל”צ, מרצה ומדריך סיורים בתל-אביב ואיסלנד.
הרצאות הבונוס הוקלטו מראש, כך שניתן לצפות מיד לאחר ההרשמה או מתי שרוצים, 24/7 – בקצב שלכם!
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום למשך 3 חודשים.
בהרצאה “יהודים על הכוונת” נצא למסע בעקבות השנאה העתיקה מכולן – השנאה לעם היהודי – ונתייחס לשאלות שנותרו רלוונטיות לחיינו עד היום: כיצד מתפתחת האנטישמיות במקביל לסכסוך במזרח התיכון, למה דווקא יהודים מתוארים כחיות לא אנושיות, מה מסוכן בבנות הברית שנראות לנו שלוות ומתונות והאם הציונות היא הפתרון לאנטישמיות – או דווקא בעיה שמאיצה את התפשטות התופעה.
עיתונאי, מדריך ביד ושם ומרצה בנושאי אנטישמיות, שנאה ושואה.
פתיחת העשור הראשון של המאה העשרים בארץ ישראל היהודית לא בישרה טובות: הברון רוטשילד הסתלק מתמיכתו במושבות והעביר את הטיפול בהן לחברת יק”א. בארץ פרץ משבר כלכלי וחברתי, שנמשך כמה שנים. בסוף 1903 החל גל עלייה חדש, “העלייה השנייה”, שהביא סוג חדש של עולים: חלוצים צעירים.
סופר וחוקר תולדות ארץ ישראל והתקשורת הישראלית.
נעקוב אחר האירועים השונים: בזירת המלחמה, ובחזית המדינית והתגבשותם של מוסדות השלטון הראשונים. מה היו הדילמות והלבטים שטלטלו את המנהיגים בימים הגורליים, ערב ההכרזה ואל מול סכנת הפלישה. כיצד נבחרו שם וגבולות למדינה? וכיצד, חדורי תחושת “עכשיו או לעולם לא” החליטו על חודו של קול, להקים מדינה.
מנהל ההדרכה והחינוך של מוזיאון בית העצמאות.