כבר מעל ל- 3,000 שנה שעיני כולם נשואות אל העיר המרתקת הזו.
איך הפכה ירושלים מכפר קטן למרכז דתי ופוליטי מורכב כל כך עד היום?
מה יש בה שמושך כל כך הרבה תשומת לב? למה דווקא במקום בו היא נמצאת?
מה משך מלכים, קיסרים, נזירים, כהנים והמוני אדם אל המקום המורכב כל כך?
בסדרה בת חמש ההרצאות ״נרחף״ מעל העיר המרתקת והמסקרנת, נטייל בין קפלי ההיסטוריה וננסה להאיר את יופיה המורכב והייחודי.
מוסמכת החוג לגאוגרפיה של אוניברסיטת תל-אביב, בעלת תואר שני בלימודי ארץ ישראל. מרצה ומדריכה במכון אבשלום לידיעת הארץ, מדריכה ומרצה באסכולות של האוניברסיטה הפתוחה, בקתדרות ומכללות ברחבי הארץ, מדריכת טיולים מנוסה בארץ ובעולם.
הרצאות הבונוס הוקלטו מראש, כך שניתן לצפות מיד לאחר ההרשמה או מתי שרוצים, 24/7 – בקצב שלכם!
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום למשך 3 חודשים.
עשור זה נהוג לחלק לשניים: עד למלחמת ששת הימים (בקיץ 1967) ואחרי המלחמה – עד לסיומו של העשור. אין ספק שהמלחמה הייתה נקודת מפנה בקורות המדינה, ששטחה צמח לפתע מ-20 ל-90 אלף קמ”ר. המלחמה, שבאה בעקבות שנתיים של דכדוך גדול בעקבות ה”מיתון” של 1965/66, וחשש עצום לגורל המדינה בשלושת שבועות ה”המתנה” (מאי-יוני 1967) – סללה דרך לתקופה שבה נהוג היה לומר: מעולם לא היה מצבנו כל כך טוב. עד מלחמת ששת הימים היו בישראל שהתקרבה לחג העשרים שלה עליות ומורדות כמקובל. העלייה במחצית הראשונה של שנות השישים שבה ועלתה; נחנך מוביל המים הארצי – מפעל פיתוח ראשון במעלה; בן-גוריון התפטר מראשות הממשלה ולוי אשכול החליפו; משפט אייכמן שנערך בירושלים משך תשומת לב בין-לאומית; התגברו פעולות הטרור של ארגון ערבי חדש בשם פת”ח. בשלהי העשור היו בישראל כ-3 מיליון תושבים שלאור תוצאות מלחמת ששת הימים ראו עצמם בטוחים ומוגנים הרבה יותר מאשר בעשרים השנים שלפני כן. שוב זרמה לארץ עלייה גדולה והמצב הכלכלי השתפר באחת.
סופר וחוקר תולדות ארץ ישראל והתקשורת הישראלית.
דוד המלך הוא מהדמויות הידועות ביותר בהיסטוריה האנושית, אבל מבחינה ארכיאולוגית והיסטורית לא היו נתונים ברורים אודות דוד, גם לא בירושלים, בירת הממלכה. כך התפתחו דעות ששללו לחלוטין את המסורת המקראית אודות דוד והקמת ממלכת יהודה, הטוענות שהוא בכלל דמות מיתולוגית. כיצד התיאוריות השונות והממצאים הארכאולוגים תורמים להבהרת דמותו ההיסטורית של דוד?
ראש המכון לארכאולוגיה, האונ’ העברית
שולי נתן האחת והיחידה, עם הקול הצלול והשיר האלמותי, ההמנון הלא רשמי של מדינת ישראל ,הלא הוא “ירושלים של זהב” – מארחת אותנו בביתה לשיחה אינטימית לכבוד יום ירושלים ומספרת לגיל פז, מבקר המוסיקה בגל”צ ומרצה ב”הרצאות מהכורסא” איך נולד השיר, מדוע הוזמן ע”י טדי קולק ז”ל, ראש העיר של ירושלים דאז , איך נבחרה שולי ועל ידי מי (באופן מאד מפתיע) לבצע את השיר, ומה עברה איתו במהלך הקריירה שלה לאורך השנים.
גיל פז – מדריך עוד מאז נעוריו. כיום מבקר מוזיקה בגל”צ, מנהל מרחב נוער בחולון, מרצה במסגרות שונות, מעביר סיורים מאלפים בתל-אביב ומדריך טיולים באיסלנד.