במסגרת ההרצאות ידון פרופ׳ קלדרון ביצירות המופת של כל אחד מהיוצרים החשובים הללו, שעיצבו כל אחד בדרכו הייחודית את הזהות הישראלית, את השפה העברית החדשה ואת דמותו של האמן הישראלי.
נסים קלדרון הוא פרופסור אמריטוס באוניברסיטת בן גוריון בנגב, אחראי הוראה באוניברסיאות תל אביב ובאר שבע. מלמד כיום ספרות, תרבות וקולנוע במכללה האקדמית ספיר ובבית הספר סם שפיגל. מרצה בכינוסים רבים ובפורומים רבים על ספרות, תרבות, וקולנוע, בארץ ובחו”ל.
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.
הבחירה בין חומרי המציאות, מה מהם לכלול ביצירה ומה לא, איך לעבד אותם ולאן “לקחת” אותם היא בחירה בסיסית של כל יוצר וכמעט בכל מדיום. 5 מתוך 18 ספריי הם ספרי ריגול, אך הם שזכו לעיקר תשומת הלב של הקוראים. בשיחה זו אתאר מהו הגרעין המציאותי שבכל אחד מספרי הריגול הללו, וכיצד שיניתי, עיבדתי ופיתחתי אותו לכלל רומן ריגול. כמו כן אספר על תפקידן של הצנזורה ושל ועדת השרים לפרסום בידי עובדי ציבור בעיצוב המציאות בחלק מהספרים. לסיום אתאר את כתיבתו של ספרי האחרון, “הכריש”, וכיצד גם בספר עתידי באה המציאות לידי ביטוי.
סופר הנמנה עם בכירי “המוסד”. פרסם 18 ספרים – רומנים, קובצי סיפורים, ספרי מתח וספרי עיון
הרצאה על שיר שנצרב לנצח בתרבות הישראלית. שלושה שבועות לפני פרוץ מלחמת ששת הימים בזמן ספירת הקולות בפסטיבל הזמר והפזמון בבנייני האומה בירושלים עלתה זמרת אלמונית בשם שולי נתן עם גיטרה להנעים את זמן הקהל והשאר היסטוריה. מעולם לא נכתב ובוצע שיר בארץ שהשפעתו היתה כה מכרעת כמו ”ירושלים של זהב” שכתבה והלחינה נעמי שמר. בהרצאה המוזיקלית של חוקר ומבקר המוזיקה גיל פז, נתרגש מגילגוליו השונים והמשונים של השיר הגדול הזה, מחבל הבסקים בספרד, דרך הצנחן המזמר מאיר אריאל ועד הוידויי קורע הלב של נעמי שמר על ערש דווי.
מבקר מוזיקה בגל”צ, מרצה ומדריך סיורים בתל-אביב ואיסלנד
הרצאה על הולדת הגיבור הישראלי בתיאטרון. עיון ב”הוא הלך בשדות” כמשקף את הלך- הרוח של דור הפלמ”ח.
ניהלה אומנותית את “תיאטרון אורנה פורת לילדים ולנוער” ואת “פסטיבל חיפה להצגות ילדים”. כתבה וביימה הצגות ותוכניות טלוויזיה