בעוד לכל אמנ/ית סיפור וגוף יצירה יחודיי הרי לכולם משותף היותם בעלי Signature Style – סגנון מובהק, ומוטיבים המזוהים עימם. הצוואר המוארך של מודלאיני, הדיקנאות המובהקים של קאלו, כובע הבולר השחור של מגריט והנקודות של קוסמה – כולם מוכרים ואהובים ויחד יוצרים נרטיב אסטטי (אחד מרבים) של המאה הקודמת. לכולם משותף החיפוש, והמציאה, של קולם המובהק האינדיבידואלי בתוך תנועות האמנות הגדולות – מאקספרסיוניזם , לסוראליזם ולפופ – שעיצבו את האמנות כפי שאנו מכירים אותה כיום.
בוגרת תואר שלישי בתולדות האמנות מהאוניברסיטה העברית, בירושלים. מבקרת וחוקרת אמנות. אוצרת ראשית במרכז לאמנות עכשווית ברמלה CACR אותו ייסדה ב 2019. במוזיאון בית ביאליק בתל אביב היא אוצרת אמנות עכשווית מאז 2013. כמו כן אצרה במוזאונים מובילים בהם מוזיאון פתח תקווה והמשכן לאמנות בעין חרוד, בחללים ציבוריים בהם בית האמנים בירושלים וכן בגלריות פרטיות.
הרצאות הבונוס זמינות לצפייה מיד לאחר הרישום וניתן לצפות 24/7 – בקצב שלכם!
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.
הסוריאליסטים – מגריט, דאלי, חואן מירו ואחרים, גילו לנו את סודות העולם “מעל למציאות”. מה היה המהפך שלהם? מדוע הם נחשבים, בין השאר, למבשרי האמנות המודרנית? נתייחס גם לכמה מהעבודות המודרניות יותר שבאו לעולם בעקבותיהם.
סופר ומרצה בכיר בתחומי תולדות האמנות, האמנות הנוצרית והמיתולוגיה היוונית. כתב והוציא לאור 5 ספרים: הצופן הנוצרי באמנות, סודות אלי האולימפוס, משחקי האלים, מיתולוגיה עכשיו וגיבורי המיתולוגיה היוונית.
כמעט כמו מבטו של האל (בלטינית Visio Dei ) המספר את הסיפור כולו תוך שימוש בדמיונו ובפרשנותו, כך גם הקפלה הסיסטינית שצויירה על ידי מיכלאנג׳לו, מהווה עד היום את נקודת השיא בפרשנות האמן, המשלב אומנות וטכנולוגיה, אפשר לראות את העולם במבט כולל מחד גיסא, והיה לנקודת הציון במעבר בין ״חושך לאור״, מאידך גיסא. בהרצאה זו יודגם כיצד היוותה הקפלה הסיסטינית השראה להשגת התבוננות חדשה ליצירת ״נרטיב״ רחב בעולם האמנות הצילום וליצירת עבודות המתארות ומפרשות את המציאות, דרך השקפת עולם תרבותית, לאומית ואישית.
הרצאה מתוך הסדרה:ללכוד רגע ותנועה – אמנות הרנסנס קמה לתחייה דרך עדשת המצלמה
יליד שנת 1957, החל לצלם באופן מקצועי כבר בגיל 17, והמשיך לצלם גם בזמן היותו טייס קרבי בחיל האוויר. שיטת עיצוב העבודה של בנויה ממאות צילומים מזוויות שונות שנעשים בלוקיישן הנבחר, שמהם הוא מרכיב כמו בפאזל את העבודה הסופית.יצירותיו נמצאות באוספים רבים וחשובים בארץ ובעולם.
אהבה, תשוקה ויצרים על האולימפוס; סיפורים שהסעירו את דמיונם של אמנים רבים. אלה יצרו יצירות מרהיבות; חלקן יצירות מופת, כאלה שאי אפשר לתאר את עולם האמנות בלעדיהן כמו: לידת ונוס של בוטיצ’לי. האהבות הרבות של זאוס, שלא מצליח להשתלט על היצר שלו, על המשולש הרומנטי על הר האולימפוס: אפרודיטה, הבעל והמאהב. אולי סוף סוף נבין למה, למה “האהבה היא עיוורת”.
מרצה בנושאי המיתולוגיה, נצרות ואמנות. מדריכת טיולי עומק בחו”ל.