מפגש אינטימי עם מאסטרו גיל שוחט

“היצירות שלי הן מורכבות אך אני אדם פשוט”. 

מאסטרו גיל שוחט – היוצר, הפסנתרן והמלחין טוען שהוא רק פרשן אחד מיני רבים גם כשהיצירות הן שלו עצמו, ומבקש מאיתנו לקחת בערבון מוגבל את כל אשר הוא אומר על יצירותיו.

חשוב לו שנבין שהיצירות והפרשנויות שייכות לנו המאזינים באופן אישי.

בשנת 2021, בוצעה סימפוניה מס’ 9 ע”י התזמורת הסימפונית ירושלים, 20 שנה אחרי שכתב אותה בדירתו הקטנה בפריז בעזרת עט נובע על גבי שולחן כתיבה עתיק.

את הסימפוניה, התשיעית במספר בקריירה הענפה והמפוארת שלו (ומכאן גם שמה), יצר שוחט כבר בגיל 27 והיא במובנים רבים היצירה המסכמת של מכלול הסימפוניות שכתב.

היצירה מביאה מבט כולל, מסכם ופילוסופי במהותו על יחסי האדם והטבע, נושא מורכב, שאף מאתגר ביתר שאת את האנושות כולה בעידן זה.

בסדרת הרצאות ייחודית שצולמה במיוחד עבור מנויי האתר “הרצאות מהכורסא”, יושב גיל שוחט מול המצלמה ומשתף באופן עמוק ואמיתי על תהליך היצירה עם הצופים.

בהומור מתובל בשנינות שוחט מספר על היצירות ועל תהליך כתיבתן. על נפשו הבוגרת כילד בשנותיו הראשונות, על המקור שהניע אותו לכתוב סימפוניות בגיל כה צעיר, כמו את הסימפוניה הראשונה אותה כתב כבר בגיל 19. סימפוניה שבוצעה על ידי 200 נגנים.

סימפוניה מס’ 9 – השמעת בכורה – הרצאה על פרקים 1+2 מתוך הסימפוניה

אנו זוכים לקבל הצצה נדירה מפי האמן היוצר, על תהליך היצירה, התמות השונות שנפרשות בכל פרק ופרק של הסימפוניה. לאחר צפיה בכל הרצאה ניתן לגשת ישירות לפרקי היצירה המדוברים ולחוות האזנה מוסיקלית מעמיקה ומשמעותית הרבה יותר של כל פרק ופרק בסימפוניה.

אנחנו מזמינים אתכם להכיר את מאסטרו גיל שוחט כחלק ממפגש חשיפה המציג את “הרצאות מהכורסא” ואת הרצאותיו החדשות באתר ולשמוע גם על אפשרויות הצפיה באתר. > לחצו כאן לצפייה במפגש

סימפוניה מס' 9 פרקים 1+2 להאזנה

במפגש אינטימי וייחודי זה עם המוזיקאי, המלחין והיוצר המחונן גיל שוחט תוכלו לשמוע עוד על מוסיקה קלאסית, ולהאזין לטעימה מיצירותיו.

אדיו קרידה חגיגת לדינו | גיל שוחט

version #1

מעניין אתכם לשמוע עוד? 
אנחנו מזמינים אתכם לשבוע ניסיון חינם לצפייה באתר, בו תוכלו להתרשם ממאות הרצאות של עשרות מרצים שונים במבחר נושאים – 
ביניהן סדרת ההרצאות המרתקת של יוסי נינוה: “תולדות ראשיתו של עולם ועם – סיפורי ספר בראשית מזווית אחרת
סדרה בה נבחן את סיפורי בראשית בעיניים של “ביקורת המקרא”.

מי כתב אותם? מה הייתה מטרת המחבר בכתיבת כל סיפור וסיפור? ועוד שאלות רבות ומעניינות שדרכן נכיר זוית אחרת לגמרי לסיפורי התנ”ך.

Skip to content