התנועה הפמיניסטית היא אחת התנועות החשובות ביותר לזכויות אדם. הפמיניזם חרת על דגלו תיקון עוול היסטורי מתמשך שאותו יצר הסדר החברתי העתיק והמקובע בעולם – הפטריארכיה. עליונות הגברים דיכאה, השתיקה ושללה מנשים לאורך כל ההיסטוריה את זכויותיהן, את חירותן ואת כבודן האנושי. בסדרת הרצאות זו נעמוד על התנאים שאיפשרו את היווצרות הפטריארכיה ותוצאותיה ועל המאבקים הפמיניסטיים שיצרו שינוי משמעותי בעולם.
נסקור בעיקר את הפמיניזם הליברלי ואת הפמיניזם הרדיקלי ונראה את פועלן של נשים פורצות דרך ליצירת חברה הוגנת, חופשיה וצודקת יותר למען האנושות בכלל ולמען נשים בפרט. נבין גם, כי עוד רבה הדרך וכי העלאת המודעות של כולנו לנושא יכולה לעזור לנו להמשיך בתהליך השיחרור והשויון, כל אחת ואחד בסביבתו ובעולמה.
אני פמיניסטית מהיום בו עמדתי על דעתי, רבה חילונית-הומניסטית, מוסמכת מכון “תמורה”, מנטורית להתפתחות אישית ועסקית ומדריכת מאמנים ותיקה, מדריכת הורים ויועצת משפחתית.
בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ומדעי הרוח ותואר שני בלימודי יהדות ארה”ב (תכנית רודרמן). עורכת טקסי חיים ברוח יהודית, חילונית, הומניסטית ושוויונית, וחברה בקהילה הגאה.
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.
התנ”ך שלנו מביא לנו סיפורים רבים על נשים. החל מחווה, האישה הראשונה, ועד יהודית שערפה את ראשו של המצביא האשורי הולופרנס. ביניהן ישנן גם אשת פוטיפר, דלילה של שמשון, יעל וסיסרא ועוד. בהרצאה ייחודית זו ננסה לעמוד על החלוקה המרתקת בין האישה הגיבורה לבין האישה ההורסת (-פאם פאטאל) ונצפה כיצד אמנים שונים התייחסו לכך ביצירותיהן.
סופר ומרצה בכיר לתולדות האמנות, האמנות הנוצרית והמיתולוגיה
הרצאה מרתקת המגוללת את סיפורן הבלתי יאמן של נשים יהודיות, שאולצו לעבוד בזנות במחצית השניה של המאה ה-19. אין ספק שזה אחד הפרקים האפלים בתולדות העם היהודי והסטוריונים העדיפו שלא לאזכר אותו.
מה עלה בגורלן של נשים אומללות אלה?
האם החברה בעידן המודרני הפיקה לקחים ועושה די כדי למנוע הישנותם של מקרים דומים?
מרצה בכירה בנושאי היסטוריה, אסלאם, מזרח תיכון ומגדר
סרט המתעד לראשונה את ההתארגנות של גברים בישראל למאבק לשוויון זכיות מגדרי ועוקב במשך חמש שנים אחר מאבקם של ארבעה אבות גרושים מול בתי המשפט, ארגוני נשים ונשותיהם על הזכות להיות שותפים שווים בגידול ילדיהם לאחר הגירושין.
זהו סיפורו של המאבק לביטול “חוק חזקת הגיל הרך,” שאמור לגרום לשינוי מהפכני במבנה המשפחה הישראלית
במאי: ישרי הלפרן
הפקה: ישרי הלפרן, זיו אבן צור