אוגוסטוס, קליאופטרה, יוסף בן מתתיהו והורדוס.
האחד קיסר. השנייה מלכה. השלישי כותב והרביעי מלך. חלקם נפגשו מקרוב והאחרים נפגשו באופן וירטואלי אבל אין ספק שהקשר ביניהם חשוב לכל אוהבי הז’אנר של הרומנים ההיסטוריים. הסדרה שלפניכם תעסוק בארבע דמויות מרתקות שהשאירו לנו סיפורי חיים של אהבה, שנאה ומאבקי שלטון וכסף. הרבה כסף.
מוסמכת החוג לגאוגרפיה של אוניברסיטת תל-אביב, בעלת תואר שני בלימודי ארץ ישראל. מרצה ומדריכה לידיעת הארץ, בקתדרות ומכללות ברחבי הארץ, מדריכת טיולים מנוסה בארץ ובעולם. פותחת בהרצאותיה ובסיוריה צוהר לנושאים המרתקים ביותר בהיסטוריה ובגאוגרפיה של ארץ מיוחדת זאת – ” האחת והיחידה” – ארץ ישראל היא מקום מפגש נדיר של תרבויות, דתות ואירועים היסטוריים דרמטיים, שפועמים בה כל העת כדופק הלב ומרגשים את חוקריה ואת אוהביה בכל עת.
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.
מלך היה בירושלים בעת השלטון הרומי בארץ, למשך למעלה משלושים שנה, הורדוס שמו. ״מלך קליינט״ מטעם רומי. הורדוס היה צבר, שפעל והשפיע רבות על ההיסטוריה של העם היהודי בארץ, והשאיר לנו שרידי מבנים אדירי ממדים שבנה במרחב. בסרט שלפנינו נבקר באחד מהאתרים, ארמונו בירושלים..
מורת דרך, מרצה ומדריכת סיורים בקתדרות ומכללות
קלאופטרה השביעית, מלכת מצרים, היא היא אישה הכובשת גבר. לדמותה של קליאופטרה אשר שינתה את פני ההיסטוריה האנושית בזוגיותה עם שני גברים שקבעו מהלכי עולם: יוליוס קיסר ומרק אנטוניוס.
מומחה לבלשנות, ההיסטוריה של המזרח התיכון והאסלאם.
אספסינוס, טיטוס, יוספוס, (יוסף בן מתתיהו), רבן יוחנן בן זכאי – דמויות שעד היום משפיעות על חיינו כיהודים, (ויוספוס גם על הנוצרים). מי אתם? במה השפעתכם? מה היה תפקידם במהלכי ההיסטוריה היהודית? מה עשה טיטוס בזמן שריפת המקדש? מדוע העדיף יוספוס להסגיר עצמו לרומאים ולא להתאבד? מדוע יצא רבן יוחנן בן זכאי מירושלים, ערב נפילתה, מתחזה למת ובתוך ארון מתים?
מרצה בכיר ללימודי א”י במכללה האקדמית צפת