סקירה ומבט מקרוב על המגמות והתהפוכות בעולם הערבי הסובב אותנו במזה”ת, החל מהבנה של לבנון – המדינה המורכבת והמעניינת במזה”ת, אל ההגיון שמאחורי השגעון – דאעש ודומיו, השינויים שעברה סעודיה מבחינת כלכלית וחברתית, התקשורת והסאטירה בעולם הערבי ואפילו על גוף הסברה ישראלי שמשפיע יותר מכל ארגון אחר על הפלסטינים בגדה ובעזה.
יובל קינג, לשעבר הכתב לענייני ערבים של ערוץ 1 וערוץ כאן 11. בנוסף, היה גם כתב מוביל במערך ההסברה של מתפ״ש (מתאם פעולות הממשלה בשטחים), הנחשב לגוף ההסברה המוביל של ישראל למול האוכלוסייה הפלסטינית.
הרצאות הבונוס הוקלטו מראש, כך שניתן לצפות מיד לאחר ההרשמה או מתי שרוצים, 24/7 – בקצב שלכם!
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום למשך 3 חודשים.
בינואר 2011 פרצה מהפיכה במצרים כחלק מה”אביב הערבי”. בתחילה, סברו כולם כי מדובר בפרץ אלימות של אוכלוסיה מדוכאת וממורמרת נגד מוסדות השלטון, אך ככל שעבר הזמן התבהר כי מדובר במהפיכה אמיתית, אלימה ורחבה שהביאה להחלפת שלטון מובארק במשטר צבאי בפיקודו של גנרל טנטאווי. אירועים דרמטיים אלו תפסו במרכזם את צוות השגרירות הישראלית בקהיר. הצוות הדיפלומטי שהיה רגיל למחזות ייחודיים ולרמת איום גבוהה וקבועה, נקלע לאירועים מורכבים ביותר, יוצאי דופן ומסכני חיים איתם נדרש להתמודד באופן מיטבי.
בחלק זה והראשון של סיפורו, מספר דדי חנוך, על רגעי הפחד והמתח, קבלת ההחלטות הדרמטית והאירועים הקיצוניים המתרחשים עם פתיחת אירועי ההפיכה במצרים שלימים יקבלו את שמם “האביב הערבי”.
יועץ אבטחה בכיר לגופים בארץ ובחו”ל, קצין הבטחון של שגרירות ישראל במצרים, מנהל הדרכה בתחומי ניהול ובטחון
לאיראן הרבה עמים, אין ״עם״ איראני אחיד והומוגני. כולם אזרחי איראן: הפרסים, הבלוצ’ים, הכורדים, האזרים, התורכמנים, הערבים, הלורים, הקשקאים, המזנדאראנים, הכספיאנים, הגיליאקים ועוד. כל עם חי באזור משלו, דובר בלשונו, דבק בתרבותו ולא מתמזג עם עמים אחרים. במרכז המדינה גרים הפרסים, שהם פחות ממחצית אזרחי המדינה והם שולטים על כל העמים החיים בפריפריה באגרוף של ברזל. הדיכוי קשה ואכזרי, ולכן ציבורים גדולים בקרב העמים הלא פרסים מייחלים לפירוק המדינה ולזכות בעצמאות, כמו העמים הלא רוסיים בברית המועצות, כמו ביוגוסלביה ובצ’כוסלובקיה.
בשנה האחרונה מתגבר שיתוף הפעולה בין קבוצות המתנגדות לשלטון הפרסים, אשר החליטו לפתוח במרי אזרחי שיכלול את כל העמים הלא פרסיים ויתחיל ב-16 במרץ 2022. מנהיגי המרד מודעים לכך שהחירות לא תינתן להם על מגש של כסף והם יצטרכו להיכנס למאבק ארוך ואלים נגד הפרסים ותומכיהם. מה יקרה במידה וההמונים ייענו לקריאה ומיליונים רבים יזרמו לרחובות ומה אם לא ייענו לקריאה? על כך בהרצאה אקטואלית ומרתקת זו.
מזרחן ומרצה במחלקה לערבית באוניברסיטת בר-אילן
ההרצאה תעסוק בגורמים שהציתו את מלחמת האזרחית במארס 2011, בגלגולים השונים שעברה המלחמה, בריבוי השחקנים המעורבים בה המתחרים על שרידות, עוצמה והשפעה. הדומיננטיות הרוסית, היחסים עם איראן, מעמדו הנוכחי של אסד, שאלת השיקום והמדיניות הישראלית הרצויה בסוריה – כל אלו יידונו בהרחבה לצד סוגיות עדכניות נוספות.
מנהלת תוכנית מחקר סוריה והעורכת של כתב העת “עדכן אסטרטגי” במכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS)