האם האמנות של תקופתנו היא אמנות המתפקדת כ”בגדי המלך החדשים”? כלומר, כהבטחה לבגד מלכות מפואר שהוא בפועל אך תרמית ואחיזת עיניים? או שלמעשה האמנות מתקיימת בפער בין כוונת האמן לתוצאה הסופית, שהיא למעשה מבטו של הצופה ביצירה והפרשנות שלו?
בסדרה זו לא נבחן את האמנות תוך הסתכלות כרונולוגית על ציר הזמן דרך תולדות האמנות, אלא נדון ביצירות האמנות בהקשרים התרבותיים שהן נושאות עמן ונציף שאלות שעולות מהתבוננות זו – מה הוא עולם האמנות? מהי אמנות עכשווית והאם בתקופה העכשווית ישנם תנאים של חוסר הבנה בין הצופה לאמנות? האם מתקיים תהליך של משבר אמון בין הקהל לבין יצירת האמנות? על מקומה של היצירה בעולם המודרני ובתרבות בכלל בסדרה זו הבוחנת את מקומה של האמנות כמראה לפני החברה.
דוקטור לאמנות ומגדר, בעלת תואר שני וראשון באמנות ובחינוך. עוסקת באמנות מעל 45 שנה כמרצה לאמנות, מדריכת קבוצות לחו”ל וכן עורכת סיורי אמנות בארץ , אוצרת תערוכות, יועצת לכתיבת מסלולים ותוכניות לחו”למרצה לאמנות במכללות וקתדרות, מוזיאונים, במוסדות תרבות שונים ובקורסים להכשרת מדריכי טיולים לחו”ל מטעם משרד התיירות אשת אמנות במקצועה וברוחה, עם ידע מקיף ונרחב בכל הקשור לתרבות ואמנות עתיקה ומודרנית כאחד.מדריכת טיולים ותיקה, כותבת ותיקה במגזינים מובילים ומבכירות המדריכות לאירופה.
הרצאות הבונוס הוקלטו מראש, כך שניתן לצפות 24/7 – בקצב שלכם!
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה ועד לתאריך ה 1.4.22
קוּסאמה אמנית מרתקת המפתחת לאורך למעלה מ 70 השנים האחרונות שפה חזותית מרהיבה משל עצמה. בהרצאה נראה את המעברים המדהימים שהיא יוצרת בין מזרח ומערב, בין מה שנחשב לשפוי למקוטלג כשיגעון. נכיר את סיפור חייה, את הממד הפוליטי המובהק בעבודתה ואת המקומות שבהם פרצה דרך אך לא זכתה, בזמנו, בהכרה.נתהה כיצד הייתה מתפתחת הקריירה שלה לו החלה עבודתה בתקופה פחות גזענית וסקסיסטית מאשר שנות ה 60 של המאה הקודמת. נהרהר גם בתופעת הקוסאמה- מאניה שכעת, עם התערוכה במוזיאון תל אביב, הגיעה לישראל.
בוגרת תואר שלישי בתולדות האמנות מהאוניברסיטה העברית, בירושלים. מבקרת וחוקרת אמנות. אוצרת ראשית במרכז לאמנות עכשווית ברמלה CACR , מרצה במחלקה לחדשנות ועיצוב במכללה למנהל בראשון לציון וכן בפורומים אקדמיים בין לאומיים. מייסדת בלוג ביקורת האמנות הדו-לשוני “החלון”. כמו כן היא מבקרת האמנות של גלי צה”ל מאז 2007.
סיור מאתגר במקומות המפורסמים כל כך, אשר מאחורי כל אתר מסתתרים “סודות” שיפתיעו גם את אלה המכירים אותם היטב. נכיר גם מזרקות החבויות מן העין ונשמע את סיפורן המרתק.
סופר ומרצה בכיר לתולדות האמנות, האמנות הנוצרית והמיתולוגיה
האלים האולימפיים נראו כמונו, אהבו כמונו, שנאו כמונו וכן, גם בגדו כמונו. לכן כשנשמע על סיפורי האהבה בין האלים ובין האלים ובני האדם, נוכל להזדהות עם הדמויות ולראות שאין כל חדש תחת השמש.
בעלת תואר שני בתולדות האמנות. מדריכת טיולי עומק וסמינרים בחו”ל. מרצה על האמנות במיתולוגיה היוונית והרומית – ערש התרבות המערבית, האמנות הנוצרית – “התמונה כספר” , אמנות המערב – על יצירה אנושית, המעוררת רגש ומחשבה ו”רואים עולם” – איטליה, אחת הארצות המרתקות ביותר.