תושבות ותושבים יקרים,
הספרייה העירונית מידעטק נהריה שמחה להזמין אתכם לסדרת הרצאות מהכורסא להנאתכם.
מידי שבוע תשודר הרצאה חדשה שניתן יהיה לצפות בה לאורך כל השבוע 24/7.
הצפייה בהרצאות למנויי הספרייה ללא עלות.
האזנה וצפייה נעימה מצוות הספרייה
ההרצאה חושפת את הסוד לחיים בריאים ואיזון בין גוף ונפש ומעניקה כלים פרקטיים להתנהלות נכונה.
מהי דרכו הרפואית של הרמב”ם ברפואה מונעת וטיפולית, מה משמעות הביטוי של הרמב”ם “יהיו מזונותיך תרופותיך” – מהו הבסיס לתזונה נכונה וספיגת המזון, כיצד לשדרג את הרגלי התזונה שלנו – איזה מזונות לאכול וממה להימנע, מהם חוקי הבריאות הטבעית כרפואה מונעת לבריאות הנפש ואיזון מערכת העצבים, איך ניתן לשפר את הזיכרון על פי הרמב”ם, כיצד לשלב פעילות גופנית בחיים גם כשאין זמן ועוד ועוד.
דמנציה, אלצהיימר, בעיות זיכרון, שכחה – אלו רק חלק קטן מתופעות רווחות שחווים אנשים רבים בעולם המערבי המודרני, במיוחד בגיל השלישי. החדשות המשמחות הן שיש הרבה מה לעשות על מנת להיטיב ולשפר את תפקוד המוח ולהשפיע באופן ישיר על איכות החיים מכאן והלאה.
ההרצאה תרחיב בנושא תזונה ומזונות היעילים באופן ישיר לבריאות המוח, שיטות שהוכחו כיעילות לשיפור הזיכרון, ועל הרגלי חיים שכדאי לאמץ המשפיעים על שיפור הזיכרון לתפקוד בריא וצלול ביום יום.
האדם המודרני כבר לא צריך לצוד וללקט על מנת להתקיים. המזון נגיש וזמין לנו בכל שעות היממה ולא תמיד זה בריא לנו. על המחלות שיוצר השפע המערבי (סכרת, כולסטרול לחץ דם, צרבות והרשימה עוד ארוכה…)
על הדרך לבריאות ותזונה נכונה בעולם השפע המודרני על פי הרמב”ם ומשנתו “יהיו מזונותיך תרופותיך” ועל דרכי הריפוי הטבעי.
אודות הרצאות מהכורסא
מיזם “הרצאות מהכורסא” התחיל ב 2018 מתוך מטרה להנגיש לכל אחד מגוון הרצאות העשרה לצפייה ישירה בכל שעה ובכל מקום.
עם מאגר גדל והולך של מאות הרצאות שונות ועשרות מרצים בכירים במגוון תחומים כגון: היסטוריה, מוזיקה, תרבות, אמנות, מסעות בעולם, תולדות ארץ ישראל, מדע וטבע, ריגול ועוד. הרצאות ההעשרה זמינות לצפייה ישירה באיכות גבוהה ומשולבות עם מצגות – ממש כמו לשבת באולם הרצאות.
מוזמנים לבקר אותנו lecturesonline.co.il
צפייה מהנה!