סיפורה של השפה העברית מתמשך על פני אלפי שנים, עבר תהפוכות, השפעות וגלגולים רבים. בסדרה זו נצא למסע לסיפורה יוצא הדופן של העברית, משפה עתיקה לשפה חיה וצומחת, על מערכת היחסים בין שפת התנ”ך לעברית של ימינו, על ההשפעות משפות קדומות וזרות עד איך מדברים הישראלים היום, איך נולד הסלנג ואיתו גם שפות פנימיות בחברות שונות. והכל מלווה בדוגמאות חיות ובחיוך 🙂
סופר וחוקר שפה, הבעלים והכותב של אתר הזירה הלשונית, www.ruvik.co.il. כותב בלוג השפה העברית באתר רב-מילים. בעל הפינה “מילות השבוע” ביומן השבוע של תאגיד כאן, 2020-2015. חתן פרס סוקולוב לעיתונות תשס”ד. החל מיוני 2022 נשיא האגודה הישראלית לחקר שפה וחברה.
הרצאות הבונוס הוקלטו מראש, כך שניתן לצפות מיד לאחר ההרשמה או מתי שרוצים, 24/7 – בקצב שלכם!
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום למשך 3 חודשים.
האם תהיתם אי פעם מדוע אין מילה באנגלית לחיל המודיעין, לפעולת המטוס, לחומת סין ולתלבושת של נבחרת הולנד? האם שמתם לב, לקשר בין העברית לבין העצמאות – לפני 2000 שנה, כשהיינו עצמאיים על אדמתנו, מנהיגנו נטשו את העברית. הפסקנו לדבר עברית, ורק אחר כך איבדנו את העצמאות. עברו כ 1700 שנה, חזרנו לעברית ורק אחר כך חזרנו אל העצמאות!
דוקטור ללשון עברית, שדרן רדיו ומנחה טלוויזיה ישראלי
סופר ומרצה בכיר לתולדות האמנות, האמנות הנוצרית והמיתולוגיה
על יופייה וייחודה של השפה העברית, ההומור והחוכמה שבה, וגם מראי מקומות לטענה הידועה עליה ש – ״עברית קשה שפה״ … במהלך המפגש נסקור את ההבדלים שבין הדיבור של אז והיום, נביא מחידושי האקדמיה, תרגומי ניבים, מושגים וביטויים, חידודי לצון, חדשות מהעבר ועוד. מפגש מהנה שיש בו היתול וחידוד, שאלות ותשובות, וגם שירה בציבור פה ושם.
אמן, מרצה, אוצר תערוכות