ד"ר מרדכי נאור

סופר וחוקר תולדות ארץ ישראל והתקשורת הישראלית. מרצה בכיר באוניברסיטת תל אביב וראש החוג ללימודי ארץ ישראל במכללת בית ברל.

היה עורך של “במחנה גדנ”ע” ו”במחנה נח”ל”.
בעל תואר ראשון במדע המדינה וסוציולוגיה ותואר השני במדע המדינה מטעם השלוחה התל אביבית של האוניברסיטה העברית בירושלים. את תואר דוקטור קיבל במסגרת בית הספר למדעי היהדות של אוניברסיטת תל אביב.

מפקד גלי צה”ל לשעבר, לאחר ש/סיים את תפקידו בגלי צה”ל עבר להיות העורך הראשי של משרד הביטחון – ההוצאה לאור.

מלבד היותו מרצה להיסטוריה, מרבה נאור בכתיבת ספרים פופולריים בתולדות ארץ-ישראל (ביניהם זכתה להצלחה גדולה הסדרה “מסיפורי ארץ אהבתי”), וכן ביוגרפיות על אישיה (בין היתר כתב ביוגרפיות על הברון רוטשילד, פנחס ספיר, הרמטכ”לים יעקב דורי וחיים לסקוב ואליהו דובקין, “שר העלייה של המדינה שבדרך”). כתב ספרים נוספים על צה”ל: “על הגובה” – על חיל האוויר (1965); “ימי יוני” – על מלחמת ששת הימים, יחד עם זאב ענר; ו”השבח להם” – על מקבלי צל”שים.

במסגרת המכון לתקשורת יהודית באוניברסיטת תל אביב, בראשות שלום רוזנפלד, ערך את כתב העת “קשר” לתקשורת יהודית וישראלית, שיצא לאור במשך 16 שנה (33 חוברות, 1987–2003).

נאור היה שותף במשך שנים לזאב ענר בתוכנית הרדיו “מחפשים את המטמון”, שבה התוודעו המאזינים דרך שעשוע וכתב חידה לפרקים בתולדות ארץ-ישראל.

ספרו “17 המדרגות” הוא רומן שבאמצעותו הוא עוקב אחרי פרקים בתולדות הארץ דרך גיבורו, דב בן ליש, דמות מסתורית שהייתה נוכחת כמעט בכל אתר ונקודה חשובה בהיסטוריה של עם ישראל וארצו.

נאור הוא חוקר וסופר פורה, ובספרייה הלאומית בירושלים אצורים כ-200 כרכים משלו: ספרים שכתב, ספרים שהיה שותף לכתיבתם, ספרים שערך, קטלוגים לתערוכות, וכן רומן אחד וכמה ספרי סיפורים לבני הנעורים. הוא משמש כיועץ וכאוצר מוזיאונים, כגון מוזיאון הרעות במצודת כ”ח (נבי יושע), אתר רכבת העמק בכפר יהושע, מוזיאון ההגנה בתל אביב, ובית ראשונים בהרצליה.

ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/מרדכי_נאור

ליצירת קשר עם המרצה

מה אומרים על הרצאות של המרצה

    • אסתר

      מחכים ביותר, מעניין מאד ריגש אותי

    • ליאת

      מעניין , מחדש ומרתק

    • קטי

      הרצאה מרתקת ומתומצתת

    • דורית

      אין סוף למה שאפשר ללמוד, ואופן ההגשה נעים מאוד. שמחים שעוד דרך ארוכה לפנינו.

    • יצחק

      איזה יופי של הרצאה , מרדכי נאור מפליא בסיפוריו עם הרבה הומור ,

    • דפנה

      מילא לי הרבה חורים בחדע תודה

    • דורית

      מעניין ומובן

    • רות

      יוצא מן הכלל. מעניין וקולח. תודה.

    • רות

      מרצה מעולה ונושא מעניין. שילוב מנצח. תודה.

    • betty

      תודה רבה תמיד מעניין

    • אורית

      הרצאה מרתקת. כבת לאב שחי פלמ"ח, נשם פלמ"ח וחייל פלמ"ח (חטיבת הראל - קרבות הקסטל, מנזר סן סימון, ניסיון לשחרור הרובע היהודי ועוד...) לכל שנות חייו (73 שנים). אבי הנחיל לנו ולילדינו את "רוח הפלמ"ח", היה מעניין מאוד לשמוע על "התמונה הכוללת" של הפלמ"ח. תודה רבה לך ד"ר מרדכי נאור

    • דינה

      מעניין וברור

    • betty

      תודה רבה מגיש נפלא

    • סמדר

      הרצאה מעניינת, מלמדת מאירת עיניים. מומלץ

    • betty

      מגיש נהדר תודה רבה

    • דפנה

      מענין ומיוחד תודה

    • שלומית

      פנטסטי, מרצה נפלא! רכבת העמק היא חלק מסיפורי ילדותי, נהניתי והתמוגגתי מכל רגע.

    • צבי

      הנושא מאד מעניין מוגש בצורה מרתקת. תודה רבה

    • צבי

      הנושא מעניין ומוגש היטב

    • רות

      סקירה מרתקת ובהירה של מפעל ההעפלה. תודה

    • רות

      כל כך מעניין. הצטערתי שההרצאה הסתיימה. תודה.

    • יוסי

      מעניין מאד

    • רות

      תענוג להקשיב לדר' נאור. הרצאה מעניינת ביותר, קולחת ומאירה את התקופה כהוויתה.

    • עודדה

      תודה רבה. סוף סוף דברים ישירים בלי להצטעצע ולהתנשא. ד"ר נאור קורא לילד בשמו. וכמו בכל ההיסטוריה - עם ישראל רב ומתווכח בינו לבין עצמו לא חשוב מה קורה מסביב... למזלנו העם היהודי כולו ניצח בויכוחים האלה. פלמ"ח הגנה אצ"ל לח"י - כולם נתנו נפשם למען עתיד המדינה הזו.

    • דורית

      כל כך הרבה למדתי על התקופה הזו אבל ההרצאה כל כך נגישה כל כך מובנת וכל כך חשובה

    • ורדה

      סדרה מרתקת ומשכילה. תודה

    • שרה

      מעניין ביותר. מאוד מלמד.

    • לינה

      הרצאה מעולה, דר’ נאור מצליח להעביר הפרטים אודות אירועים ואישים באופן מדוייק ומסקרן. קטונתי מלהזכיר רמת בקיאות לעילא... תודה!

    • רותי

      מאד מעניין. מרצה משובח

    • פנחס

      לא הוזכרו כלל הלבטים של גולדה ודיין כיצד להתיחס להצעות סדאת לפני המלחמה. בשאלה זו עולה מסקנה מגוונת של הסטוריונים בעד או נגד גולדה ודיין.

הצעה לזמן מוגבל: בחרו הרצאה לצפייה ללא תשלום!

מלחמה ושלום באמנות

ד״ר אפי זיו

גלו כיצד המלחמה והשלום הפכו לנושאים מרכזיים שמהדהדים ביצירות אמנות לאורך ההיסטוריה.

חוכמת קהלת - אכול ושתה כי מחר תזקין​

יוסי נינוה

צאו למסע מרתק בעקבות ספר קהלת – טקסט מרתק ושנוי במחלוקת, שבוחן את משמעות החיים דרך עיניו של זקן חכם הפונה לנער הצעיר.

כל הג׳אז הזה

אירנה פרידלנד

הצטרפו להרפתקה אמנותית המגלה כיצד הג׳אז עיצב את יצירותיו של אנרי מאטיס – מגדולי האמנים של המאה ה-20, שראה בצבעים מנגינה חזותית
Skip to content