מרצה בקריה האקדמית אונו בנושא בינה מלאכותית במסלולי מנהל עסקים ומדעי המחשב. מעביר הרצאות בנושאי קולנוע ובינה מלאכותית לציבור הרחב. בעל תואר ראשון בתקשורת ומנהל עסקים מ”המכללה למנהל”.
הצפייה בהרצאות זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.
על חדשנות, רעיונות וממציאים מתולדות המחשב.
ההרצאה תגלה כמה מהסיפורים האמתיים שמסתתרים מאחורי הגרסאות הרשמיות:
האתגרים, התככים, הפוליטיקה, העימותים והמריבות; ומעל לכל אלה – המרץ הבלתי נלאה של הממציאים שעמלו להעניק לעולם מכונות, שיוכלו לשחרר את בני האדם מעבודת החישובים המייגעת.
חלק א’ של ההרצאה מכסה את המחשוב בשיטות מכניות, משימוש באסימונים וחרוזים בימי קדם, דרך סרגלי החישוב שהניעו את חישובי המהפכה התעשייתית, ועד למכונות החישוב המתוחכמות שרתמו למשימה גלגלי שיניים ותמסורות מכניות במיטב הטכנולוגיה של המהפכה התעשייתית.
פיסיקאי ואיש הייטק ותיק, ומוכר בעולם כדמות מובילה בתחום שיפור האפקטיביות של עובדי ידע בארגונים.
אין כמו פער הדורות להמחיש את המהפכה הטכנולוגית והדיגיטלית שאותה אנחנו חווים ועוברים בדורות האחרונים, לפעמים מבלי שבכלל נבין מה עובר עלינו ובאיזה קצב רצחני.
ניב ליליאן, כתב הטכנולוגיה של וואלה (בעבר ישראל היום ו-Ynet חי ונושם את התמורות האלה מאז שעמד על דעתו.
שיחת המבוא חוזרת לאחור אל מעבדי התמלילים הראשונים, ראשית ימי האינטרנט, התפתחות הרשת הגלובלית והמעבר ההדרגתי – ובפועל מאוד מהיר – לחיים אונליין, עבודה, מסחר וקבלת שירות דיגיטלי מרחוק בכל תחומי החיים
מבכירי עיתונאי הטכנולוגיה בישראל, לשעבר עורך הטכנולוגיה של ynet ו-ישראל היום וכיום כותב על טכנולוגיה ב-“וואלה”, וכתב גם לאתרים מובילים בעולם