ביד אמן – על אוֹמָנוּת, אֻמָּנוּת ואמונה

מרצה: יצחק גבאי

מאז ומעולם היה חיבור בין מסורות דתיות לעולם האמנות.

מקדשים ובתי תפילה עוצבו בידי מיטב האמנים, ציורי קיר ותמונות נתלו על הקירות כדי לפתח רגש דתי, ודיוקנאות של הוגי דעות היו מצרך לשם פולחן וליצירת שושלת. אך האם כך היו פני הדברים בעם היהודי?

בסדרה על האמנות היהודית, פותח המרצה יצחק גבאי, את סוגיית הקונפליקטים הרבים שהיה לאמן יהודי, סוקר את הדרכים היצירתיות לפתרונן, אשר הגו האמנים עצמם, וחושף אמנות ייחודית בת אלף שנה שיחידים משתמשים בה, ובודדים יודעים על קיומה –
“אמנות המלכים” או בשמה הרווח “מיקרוגרפיה”.

תוכנית ההרצאות בסדרה

1. אמנות יהודית, יש דבר כזה?

 ציור שהוענק לברון רוטשילד בניסיון לעודד אותו להקים התיישבות יהודית נוספת, גורר אותנו לתמורות שעובר כל צייר יהודי אורתודוכסי, מול האיסור "לא תעשה לך פסל וכל תמונה", מול חובת הגבר בעיקר ללמוד תורה ואיסור "ביטול תורה", ובעיקר מול רמת החשיפה לתרבויות זרות. נלמד האם קיימת אמנות יהודית, ומהם השפעותיה והשלכותיה.

2.אמנות רוחנית

מדיטציה דרך יצירה היתה קיימת משחר האנושות, האם יתכן שרבנים ואדמורים יהודיים הושפעו מכך? האם הוגי הדעות היו אמנים בסתר? מהו סודו של שיר השירים? ומתי חנוך בן ירד גילה שאמנות היא עניין למלאכים? דוד המלך, אלכס גריי, שפינוזה והרב קוק, מספרים ומתעמתים על מהותה של אמנות רוחנית.

3.אמנות המלכים

הכתב היה מאז נחלתם של האליטה, וזו העסיקה אמנים שיפארו את כתביהם. הצצה לחמשת סוגי העיטור וההארה הקיימים בעולם לכתבי יד. תחרות המלכים והדוכסים הייתה מי עשיר יותר, אולם האמת היא שהם התחרו מי חכם ומלומד יותר. על אמנות וטקסט, ועל תמונות מאלף מילים..

4. קבלה, חסידות ואמנות מיקרוגרפית

מפגש עומק עם מספר יצירות אמנות מהאוסף הפרטי, השופכות אור על נשיאת ההפכים שבין הגשמי והרוחני, דיון דרך אמנות בשאלת השאלות - האם מעניינת אותנו "הכוונה" של האמן מה התכוון המשורר? והאם קיים סיכוי לשלום עולמי?

אודות המרצה: יצחק גבאי

, סופר – כתב למעלה מ25 ספרים בנושאים שונים, סופר סת”ם, מרצה לקבלה, ואמן מיקרוגרפיה,
רב הארגון “לעטוף ולבנות מחדש”, ומייסד המקלט לנוער בסיכון בהרצליה.

בונוס מיוחד לנרשמים לסדרה:

הנרשמים לסדרה זו יקבלו גם גישה לצפייה ב 3 הרצאות נוספות!

הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.

אמנות מדע ההולוגרפיה | שמעון המאירי

אמנות מדע ההולוגרפיה

מפגש בנושא מדע ואמנות, מחקר ויצירה – בנקודת התווך שביניהם ומעבר לה.

הרצאת מבוא אודות תורת ההולוגרפיה המגיעה מעולם הפיזיקה, כולל הדגמות חיות מרהיבות והסברים מאירי עיניים היוצרים חוויה לימודית מרתקת.

שמעון המאירי

מרצה: שמעון המאירי

אמן, מרצה, אוצר תערוכות

אמנות ההתבוננות – העולם דרך העדשה

אמנות ההתבוננות – העולם דרך העדשה

דמיינו לעצמכם עולם קטן ומופלא, כל כך קטן עד שקשה להבחין בו במבט ראשון.

עולם בו שלולית בוץ קטנה הופכת לאגם קסום, תלולית עפר כמוה כהר, וברחבי הנופים המסתורים הללו משוטטים להם יצורים מוזרים ומרתקים כמו בסרטי מדע בדיוני ופנטזיה. עכשיו שערו לנפשכם שהעולם הזה אינו בדיוני, הוליוודי או ערוך בתוכנת “פוטושופ”. הוא אמיתי, נכנס בכף ידכם, ויותר מזה, הוא מסתתר ממש מתחת לאפכם בכל מקום ובהישג יד, מהגינה הסמוכה דרך השדה, הפארק ואפילו בין כותלי הבית.

בהרצאתו “אמנות ההתבוננות” יפתח בפניכם נדב חלון לאותו עולם מרתק כפי שהוא לוכד אותו דרך עדשת המצלמה וישתף כיצד יוצרים ומתעדים בצורה יוצאת דופן את אותו עולם קסום ונסתר בעזרת יצירתיות, מקוריות, שקיות ניילון צבעוניות, ירקות מהמקרר והמון המון אהבה לפרטים הקטנים.

הרצאה מעשירה ומשעשעת המשלבת אמנות וצילום עם מדע, טבע, חשיבה מחוץ לקופסה והמון השראה.

נדב בגים

מרצה: נדב בגים

צלם אוטודידקט, מרצה ומורה לצילום מאקרו וטבע בבתי ספר לצילום

מקום תחת השמש - חלק א

חלק ראשון בסדרה הדוקומנטרית, הסוקרת את תולדות האמנות הפלסטית בישראל.
 “למראית אין”, עוסק בקשר שבין האמנים הישראלים למקום.

הסדרה בנויה באופן אסוציאטיבי, מדלגת מנושא לנושא, זורמת מקישור לקישור, חוקרת ומדגימה בו זמנית.

במאית: רונית ויס ברקוביץ׳
מפיק: שי הרלב
הופק ע״י שירות הסרטים הישראלי, טלעד, בשיתוף עם מוזיאון מייזל ליהדות.

עלות הסדרה 225 ₪ -
להרשמה מלאו את הטופס ותועברו לדף תשלום מאובטח

כל הזכויות שמורות להרצאות מהכורסא 2021

Skip to content