פניה הרבות של המוזיקה הקלאסית


מרצה: יעל צ'רני

מיוזיקל, שיר ישראלי, מוזיקה שחורה, הומור, אהבה, קנאה ויצרים – כל אלה ועוד בסדרה חדשה הסוקרת זוויות מגוונות ומעשירות של המוזיקה הקלאסית על צדדיה המפתיעים, הפואטיים, העמוקים ואפילו השובבים.

צפו במפגש המבוא שערכנו עם המרצה

תוכנית ההרצאות בסדרה

1. הוא והיא... ושוברט - אהבה ויצרים מבעד לתווים

כיצד טופלו מוזיקלית ואמנותית תשוקות, אהבות נכזבות, שנאות, קנאות ושאר רגשות שבינו לבינה ובינה לבינו, ביצירותיהם של המלחינים הגדולים שוברט, שומן, ברהמס ועוד?

2. נשף תחפושות בשיר הישראלי

כיצד אפשר לעבד שיר שישמע אחרת לגמרי ועדיין נזהה אותו? מה ההבדל בין 'סתם' עיבוד לעיבוד אמנותי? כיצד ניתן לשוות לשיר מוכר מטען רגשי שונה באמצעות עיבוד מוזיקלי אחר ורענן? מדוע אנחנו מגיבים באופן רגשי עמוק לשינויים בשירים המוכרים לנו? בעזרת עיבודיה וביצועיה של מאסטרה יעל צ'רני, נצלול אל סוגיות מרתקות אלו דרך השירים הישראלים היפים ביותר, ביניהם "היו לילות" ו"בוא הביתה".

3. מהפכת המיוזיקל! חלק א'

"פנטום האופרה", "עלובי החיים" "קטס", "סיפור הפרברים" ועוד.. כולם מחזות זמר על זמניים , ״גדולים מהחיים״ ומרטיטי לב. על התהוותו, קיסמו והדרו של המחזמר המושר. נדגים, נסביר ונשיר ממיטב השירים המפורסמים והיפים שאוצרת בחובה התרבות המוזיקלית הענפה, העשירה והמפוארת הזו.

4. מהפכת המיוזיקל! חלק ב'

"פנטום האופרה", "עלובי החיים" "קטס", "סיפור הפרברים" ועוד.. כולם מחזות זמר על זמניים , ״גדולים מהחיים״ ומרטיטי לב. על התהוותו, קיסמו והדרו של המחזמר המושר. נדגים, נסביר ונשיר ממיטב השירים המפורסמים והיפים שאוצרת בחובה התרבות המוזיקלית הענפה, העשירה והמפוארת הזו.

5. הומור במוזיקה קלאסית - יש דבר כזה?!

כיצד השתמשו מלחינים "רציניים" בהומור על מנת לצחוק על הקולגות שלהם, הקהל שלהם ואפילו על עצמם? האם מוזיקה קלאסית בהכרח צריכה להיות מעונבת, רצינית ומלאת חשיבות עצמית או שמה מותר לה להיות גם מתריסה, נוקבת ושובבה? מאסטרה יעל צ'רני חוזרת אלינו בקול הסופרן שלה ועם הדגמותיה הווקאליות לצד הפסנתרן שלה, בהרצאת קונצרט ייחודית קלילה וגדושת הומור עצמי, בה נצחק על זמרים, על הקהל ועל בני אדם בכלל.

6. מדרום לצפון- ערש התרבות המוזיקלית של אמריקה

יחד נתבונן ונתרגש מאבות המזון של המוזיקה האמריקאית ובראשם - המוזיקה השחורה - הגוספל והספיריטואלס. ונראה כיצד התלכדו המוזיקה השחורה והמוזיקה הלבנה יחד ויצרו את בן הכלאיים המרתק הזה שנקרא מוזיקה אמריקאית.

7. דמות הגיבורה הנשית באופרה

מי היא הגיבורה הנשית באופרה? מדוע היא תמיד כל כך גדולה מהחיים? מהי הדיווה האופראית? האם היא תמיד מתה? מדוע כל כך הרבה דמויות נשיות באופרות המפורסמות הן קרבן והאם כולן כאלה? במפגש זה נבחן שתי דמויות קצה מפורסמות ביותר של עולם האופרה. אחת באופרה האיטלקית והשנייה בצרפתית. נראה כיצד שתי גיבורות אלה הן הפכים זו של זו - "כרמן" הכל כך מפורסמת מתוך האופרה המושמעות ביותר של ביזה "כרמן" - גיבורה גאוותנית, מובילה, מינית מאוד ומשוחררת, ומולה ב180 מעלות "מאדאם בטרפליי" דמות קרבנית ותמימה מאוד של האופרה המופלאה והמפורסמת של פוצ'יני "מאדאם בטפרליי".

אודות המרצה: יעל צ'רני

מנצחת, זמרת סופרן ומרצה.
מנצחת משנה לשעבר של מאסטרו קלאודיו אבאדו ומאסטרה סימון יאנג. עבדה עם מיטב התזמורות, המקהלות והסולנים בשדה הבין לאומי. מרבה להרצות בארץ ובעולם בין היתר – בית ברל, אסכולות, שנקר והורווארד.
מקימה ומנהלת לשעבר של “כאן קול המוזיקה” בתאגיד השידור הישראלי “כאן”. מרצה ב”אוניברסיטה משודרת” של גל”צ ואוניברסיטת ת”א.
מחברת הספרים: “העיקר זה הקלאסיקה” הוצאת מודן 2016, ”CLASSICAL MUSIC: UNDRESSED” באמאזון 2020.
בעלת פינה על מוזיקה קלאסית בחדשות הלילה של כאן 11. כלת פרס גארי ברתיני למנצחים מ- 2008 של משרד התרבות.

בונוס מיוחד לנרשמים לסדרה:

הנרשמים לסדרה זו יקבלו גם גישה לצפייה ב 3 הרצאות נוספות!

הרצאות הבונוס הוקלטו מראש, כך שניתן לצפות מיד לאחר ההרשמה או מתי שרוצים, 24/7 – בקצב שלכם! 
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום  למשך 3 חודשים.

רסיטל שופן

חגיגת יצירותיו האהובות ביותר של גדול מלחיני הפסנתר – רסיטל שופן

רסיטל מוסבר עם המלחין והפסנתרן גיל שוחט, חגיגת יצירותיו האהובות ביותר של גדול מלחיני הפסנתר, פרדריק שופן.

גיל שוחט

מרצה: גיל שוחט

מלחין, פסנתרן ומנצח. נמצא בפסגת העשייה המוזיקאלית בישראל, ואחד הקולות הבולטים והפוריים בעולם המוזיקה בכלל.

הנדל ותקופת הבארוק

הנדל ותקופת הבארוק

בהרצאה זו נעקוב אחר קורות חייו של הנדל אשר היה דוגמא חריגה לנפש אמיצה ומהפכנית שלא מוכנה לקבל מרות מלוכנית. נלמד מהו ז’אנר האופרה סריה ומקורותיו אשר שלט בעולם האופרה בתקופת הבארוק. נתחקה אחר הזמרים הסריסים שהיו הסופר סטארים של עולם האופרה בתקופה זו ואליהם נחזור גם בהרצאה השלישית ונראה את המהפכה שהם הציתו. לבסוף נבין כיצד תנועת הנאורות והמהפכה הצרפתית הובילו לקץ של תקופת הבארוק, לביטול האופרה סריה ולעלייתן של אופרות מסוג אחר.

אשרי שגב

מרצה: אשרי שגב

זמר אופרה, פסנתרן ומרצה

קונצרט להיטי אופרה

קונצרט להיטי אופרה – התזמורת הסימפונית ירושלים בשיתוף האופרה הירושלמית

המנצח עומר אריאלי וסולני האופרה הירושלמית באריות ופתיחות מתוך אופרות של מוצרט, ורדי, רוסיני, ריכרד שטראוס, רחמנינוב ודליב. בתכנית: הפתיחה מתוך האופרה “כוחו של גורל” (ורדי), “כך עושות כולן” (מוצרט), “מחר” (שטראוס), הפתיחה לאופרה “האיטלקיה באלג’יר” (רוסיני), האריה הגדולה של הנסיך גרמין (צ’ייקובסקי) ועוד.

התזמורת הסימפונית ירושלים

מרצה: התזמורת הסימפונית ירושלים

תזמורת קול ישראל

עלות הסדרה 265 ₪  
להרשמה מלאו את הטופס ותועברו לדף תשלום מאובטח.

לוגו אמון הציבור
כל הזכויות שמורות להרצאות מהכורסא 2025
Skip to content