מסע מרתק אל נבכי המיתולוגיה היוונית המשמשת עד היום בסיס לתרבות המערב.
אלי האולימפוס, הגיבורים, ההרפתקאות, המלחמות והאהבות –
יוצגו במלוא תפארתם על פי המקורות, החל מהאיליאדה והאודיסאה של הומרוס, וכלה במחזות היוונים ובסיפורים של משוררי וסופרי רומא.
ייחודה של הסדרה הינה בשילוב שבין סיפורי המיתולוגיה לבין יצירות האמנות שנוצרו עליהם בכל התקופות.
סופר ומרצה בכיר בתחומי תולדות האמנות, האמנות הנוצרית והמיתולוגיה היוונית.
את הרצאותיו ניתן לשמוע במכללות וקתדראות, מוזיאונים, במוסדות תרבות שונים ובקורסים להכשרת מדריכי טיולים בארץ ובחו”ל, מטעם משרד התיירות וחברות נסיעות.
כתב והוציא לאור 5 ספרים: הצופן הנוצרי באמנות, סודות אלי האולימפוס, משחקי האלים, מיתולוגיה עכשיו וגיבורי המיתולוגיה היוונית.
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.
האלים האולימפיים נראו כמונו, אהבו כמונו, שנאו כמונו וכן, גם בגדו כמונו. לכן כשנשמע על סיפורי האהבה בין האלים ובין האלים ובני האדם, נוכל להזדהות עם הדמויות ולראות שאין כל חדש תחת השמש.
מרצה בנושאי המיתולוגיה, נצרות ואמנות. מדריכת טיולי עומק בחו”ל
על פי המיתולוגיה האיראנית הקדומה, העולם הגשמי כפי שאנו מכירים אותו, נברא למשך 6000 שנה בלבד. אנחנו נמצאים באלף הרביעי (עוד מעט 3000 שנה באלף הזה, אבל מי סופר). בהרצאה של היום נשמע את סיפורי המיתולוגיה על שני האלפים הראשונים, על המלך הטוב והמיטיב שגם הציל חיות וצמחים מהמבול, ועל הדרקון הנורא שהאנשים הביאו על עצמם. נראה איך סיפורי המיתולוגיה מתקשרים למיתולוגיות אחרות, ואיך הם עדיין מהדהדים בשמות פרטיים ובתרבות הפופולרית של היום.
בלשנית המתמחה בפרסית ובאיראן הקדומה והמודרנית
סיפורה של מדוזה המרתק אותנו עד היום. מה הייתה מדוזה בתחילת דרכה? מה היה בסופה ומי גרם לכך? איך משה רבנו ודוד המלך נקלעו לכאן? מהי הנקודה הארץ-ישראלית בסיפור.
מרצה על התנ”ך, המיתולוגיה היוונית ובמה שבינהם