עורך, מתרגם ומסאי. כתב בהרחבה על ספרות גותית ומודרנית ותרגם מיצירותיהם של אדגר אלן פו, לאבקראפט, פלנרי אוקונור, תומס וולף ואחרים. היה עורך פרוזה בהוצאת כתר.
בימים אלה משמש כעורך ראשי במכון לספרות ישראלית ומלמד במכללה האקדמית ספיר וב”עלמא”.
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.
ב- 1440 הצליח צורף ביש מזל לשנות את ההיסטוריה האנושית. מה הפך את הדפוס הנע של גוטנברג להצלחה מסחררת ואילו תמורות פוליטיות באו בעקבותיו? למה קריאה היא תמיד פוליטית, ואיך כל זה קשור לרומנים רומנטיים.
עורכת ספרות ותסריט, מסאית, פובליציסטית וחוקרת תרבות
אנשים שאינם תורמים לחברה אין להם מקום בחברה האנושית״. אבל… למעשה תוכנית הבריאה לא התכוונה שנהיה מושלמים. האדם נוצר מראש כיצור חי עם מגבלות, פגמים וחולשות. נעקוב אחר ההתנגשות הבלתי נמנעת בין איש המדע ההגיוני,האנליטי האתאיסטי, לבין יריבו הניהיליסט, אשר קיומו לכאורה חסר הגיון ומגיעה לכדי דו קרב. על שיפוט, מוסר, חולשות, חמלה והבנת האחר כפי שנפרשת לאורך העלילה ספרו של צ׳כוב.
ד”ר לפילוסופיה, חוקר ספרות יפה ופרוזה קלאסית
הסופרים גרסיה מרקס ועמוס עוז גורסים כי “על מנת לכתוב צריך שיתקיימו באדם שני תנאים: סבתא
שסיפרה סיפורים וילדות קשה”.
שפרה הורן מעידה כי מתקיימים בה שני התנאים הללו – היא גדלה לצד 3 דורות של סבתות שהאריכו ימים וסיפרו סיפורים בעיקר על התקופה העותמאנית. לימים סיפורים אלו הדהדו ונשזרו בספריה.
היא גדלה בירושלים, אביה דגל בזמנו בקומוניזם, משפחתה נרדפה על כך, וכך גם שפרה אשר שלמה מחיר אישי כבד. כך גם תנאי ה”ילדות הקשה” התקיימו בה.
לשני תנאים אלו שפרה מוסיפה 2 תנאים משלה לכתיבת סיפורים: לחיות במקום מפרה – ירושלים, משמשת לה השראה בלתי פוסקת. ולסיום – סופרים, ובעיקר סופרות.
על כך, על ה”פעימה הראשונה” – הרעיון שממנו נולד סיפור ועוד – בהרצאה מרתקת.
כתבת, סופרת זוכת פרסים, כלת פרס ראש הממשלה