בלשנית המתמחה בפרסית ובאיראן הקדומה והמודרנית,
ד”ר תמר עילם גינדין היא נספחת התרבות הראשונה של ישראל באיראן החופשית, ועד שאיראן תהיה חופשית היא בונה גשרים בין עם ישראל לעם האיראני ופוקחת עיניים בשני הצדדים כדי להראות שבצד השני יש בני אדם בדיוק כמונו, וגם ההבדלים מרתקים. היא עושה זאת בפודקאסטים, בספרים שהיא מוציאה במסגרת הוצאת זרש, בפעילות ברשתות החברתיות, בהופעות בתקשורת, וכמובן בהרצאות.
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.
בשנה האחרונה מתגבר שיתוף הפעולה בין קבוצות המתנגדות לשלטון הפרסים, אשר החליטו לפתוח במרי אזרחי שיכלול את כל העמים הלא פרסיים ויתחיל ב-16 במרץ 2022. מנהיגי המרד מודעים לכך שהחירות לא תינתן להם על מגש של כסף והם יצטרכו להיכנס למאבק ארוך ואלים נגד הפרסים ותומכיהם. מה יקרה במידה וההמונים ייענו לקריאה ומיליונים רבים יזרמו לרחובות ומה אם לא ייענו לקריאה? על כך בהרצאה אקטואלית ומרתקת זו.
מזרחן ומרצה במחלקה לערבית באוניברסיטת בר-אילן
ההרצאה תעסוק בגורמים שהציתו את מלחמת האזרחית במארס 2011, בגלגולים השונים שעברה המלחמה, בריבוי השחקנים המעורבים בה המתחרים על שרידות, עוצמה והשפעה. הדומיננטיות הרוסית, היחסים עם איראן, מעמדו הנוכחי של אסד, שאלת השיקום והמדיניות הישראלית הרצויה בסוריה – כל אלו יידונו בהרחבה לצד סוגיות עדכניות נוספות.
מנהלת תוכנית מחקר סוריה במכון למחקרי ביטחון לאומי
פרק ראשון: בגיבוי צה”ל (1982-1990) – בסוף מלחמת “שלום הגליל” מוצא את עצמו הצבא הישראלי במלחמה חדשה שלא ציפה לה.
הטרור מתחיל להכות, אבל אף אחד לא מבין את התמונה המלאה. השיעים, שקיבלו את צה”ל בפרחים, פונים כעת נגדנו בסיוע המעצמה העולה, איראן. אסון צור מתרחש ומתברר שמדובר לא בתאונה, אלא בפיגוע ההתאבדות הראשון, כזה שיפתח גל עכור של דם. חיילים צעירים מתמודדים עם מכוניות תופת בשיירות ועם הסתערות של לוחמי גרילה על מוצבים בלב השטח.
במשך 18 שנה, כשהציבור בישראל עסוק בחלומות על שלום ו”מזרח תיכון חדש,” חיילים צעירים ניהלו מלחמת התשה בדרום לבנון מול אויב מתהווה, מתחמש ומתחזק – חיזבאללה. אינספור מארבים, התקפות מוצב ומטעני צד גבו מאות הרוגים, הגדירו דור של ישראלים ושינו את המדינה ואת האזור כולו.
למרות חשיבותה, הלחימה ברצועת הביטחון בלבנון מעולם לא כונתה “מלחמה”. עם נסיגת צה”ל, בלילה אחד בשנת 2000, האירועים נשכחו.
היתה מלחמת לבנון, הייתה מלחמת לבנון השנייה וביניהן מה? מלחמה בלי שם. מעולם לא נעשה ניסיון לספר את סיפורה מתחילתה ועד סופה – עד עכשיו.
בימוי: ישראל רוזנר
הפקה: יואב לשם