לכאורה אין שום קשר בין האקולוגיה (מדעי הטבע, מדעי הסביבה) וההיסטוריה האנושית (מדעי הרוח, מדעי החברה) אבל אם נסקור מחקרים רבים בהיסטוריה, בארכיאולוגיה, סוציולוגיה, אנתרופולוגיה ובמדעי הדתות נגלה שאפילו על הדת ומאפייניה משפיעה הסביבה ודתו של הנווד שונה מזו של יושב הקבע.
על כל אלה ננסה לדבר כאן בסדרה זו כאשר הסובב העיקרי במקרה זה הוא הסובב המדברי.
צפו בתקציר הסדרה:
בעל תואר M.Sc. באקולוגיה זואולוגית מאוניברסיטת תל-אביב, מורה דרך מוסמך.
מומחה לאקולוגיה המדברית ואקולוגיה של צמחי המדבר.
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.
בהרצאה זאת נתוודע לעצמנו בני האדם וחלקנו בעקרונות האקולוגיה.
נסקור את ההומינידים, היצורים הקרובים לנו ביותר השימפנזים, הגורילות והאורנגאוטן ונתמקד במוצא האדם ובגילויים החשובים של עברנו.
בחלקה האחרון של ההרצאה נדבר בקצרה על האקולוגיה של א”י וננתח את השפעת האדם על הסביבה והשינוי שהוא מביא על בתי הגידול השונים.
דוקטור לביולוגיה, מרצה בנושאי טבע ותיירות ומדריך טיולים
על הקשר בין תודעת אושר לחוסן מנטלי 🙂 למה האושר הוא כל כך חמקמק? האם האושר הוא גנטי ואיך נסיבות החיים משפיעות על מדד האושר שלנו? איך אפשר ליצור תודעת אושר דרך הפעולות שלנו? ומה הקשר בין תודעת אושר לחוסן מנטלי במצבי משבר?
מנחה ומאמנת אישית. בעברה עיתונאית במבט של הערוץ הראשון
דנדן בולוטין עבד כארבע שנים ביערות הגשם באקוואדור בניהול פרויקט מטעם אוניברסיטת תל-אביב, במהלך עבודתו הגיע דנדן לשבטים נידחים במעבה היער. בעזרתם של זקני השבט אסף צמחי מרפא תוך לימוד מאותם מרפאים אינדיאנים המהווים “בנק ידע” הולך ונכחד. הרצאה על כל אותם דברים שלא הופיעו בעבודת המסטר, סיפורי אינדיאנים שונים מוזרים ומשעשעים: איפה הם יערות הגשם? מה אוכלים ומה שותים האינדיאנים ביערות הגשם? איך מתחתנים בשבט הקיצואה? למה איש לא מעז לשטח הטאגאריס? ולמה כולם חוששים מהווהורנים? כל זאת ועוד בהרצאה על יערות הגשם.
אתנובוטנאי מאונ’ ת”א, ביולוג, טיילן מקצועי, מוביל משלחות מחקר