ציירים ומוסיקאים רבים במשך מאות שנים מנסים למצוא את המחנה המשותף בין שתי האמנויות: מוזיקה וציור… זרקור על היחס המרתק בין צבע וצליל ועל הקשר המסתורי בין יצירות מוסיקליות וציורים. חוויה ויזואלית וצלילית ,כוללת נגינה בפסנתר,הקרנת ציורים והסברים.
אירנה פרידלנד סיימה תואר שני בהצטיינות יתרה בביה”ס למוזיקה ע”ש בוכמן-מהטה.
הקריירה המוסיקלית של אירנה כוללת פעילות אינטנסיבית כפסנתרנית סולנית, נגנית קאמרית ומרצה, במהלכה הרבתה להופיע ברחבי אירופה, המזרח הרחוק וארה”ב.
כמו כן, היא מעבירה הרצאות לקהל הרחב ולעיתים מוזמנת לתת הרצאות וקורסים באוניברסיטאות בחו”ל
בשנים אחרונות היא מעבירה בקביעות סדרות של הרצאות מוסיקליות לקהל הרחב –
“לראות את המוסיקה ולשמוע את הציור”, העוסקת בקשר בן צליל וצבע ומספרת על היחס המרתק בין יצירות מוסיקליות וציורים.
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.
כיצד טופלו מוזיקלית ואמנותית תשוקות, אהבות נכזבות, שנאות, קנאות ושאר רגשות שבינו לבינה ובינה לבינו, ביצירותיהם של המלחינים הגדולים שוברט, שומן, ברהמס ועוד?
מנצחת, זמרת סופרן ומרצה ישראלית
“מוזיקה היא שפה שאינה זקוקה לתרגום אלא לציור” (פתגם עממי עתיק). נושא השירה והמוזיקה היה תמיד פופולארי באמנות, כבר מיוון העתיקה. אמנים רבים, בתקופות שונות, עסקו בנושא. ההרצאה תיקח אותך למסע מופלא בעקבות יצירות מרתקות העוסקות בשירה ובמוסיקה.
סופר ומרצה בכיר לתולדות האמנות, האמנות הנוצרית והמיתולוגיה
בהרצאה זו נעקוב אחר קורות חייו של הנדל אשר היה דוגמא חריגה לנפש אמיצה ומהפכנית שלא מוכנה לקבל מרות מלוכנית. נלמד מהו ז’אנר האופרה סריה ומקורותיו אשר שלט בעולם האופרה בתקופת הבארוק. נתחקה אחר הזמרים הסריסים שהיו הסופר סטארים של עולם האופרה בתקופה זו ואליהם נחזור גם בהרצאה השלישית ונראה את המהפכה שהם הציתו. לבסוף נבין כיצד תנועת הנאורות והמהפכה הצרפתית הובילו לקץ של תקופת הבארוק, לביטול האופרה סריה ולעלייתן של אופרות מסוג אחר.
זמר אופרה, פסנתרן ומרצה