רוסיה בצלילים ובצבעים

עם המרצה: אירנה פרידלנד

ציירים ומוסיקאים רבים במשך מאות שנים מנסים למצוא את המחנה המשותף בין שתי האמנויות: מוזיקה וציור… זרקור על היחס המרתק בין צבע וצליל ועל הקשר המסתורי בין יצירות מוסיקליות וציורים. חוויה ויזואלית וצלילית ,כוללת נגינה בפסנתר,הקרנת ציורים והסברים.

תוכנית ההרצאות בסדרה

1. המלאך עם הפנים העצובים - אמדאו מודליאני

מודיליאני נולד במשפחה יהודית-איטלקית בורגנית בחבל טוסקנה שבאיטליה. כצייר הוא בחר בעיקר לצייר בני אדם רגילים מהרחוב, תוך הדגשת אישיותם. הוא צייר בהרכב גוונים מרשים, תוך ניגודי כהה ובהיר ושימוש בקווים עגולים וארוכים, אך פני המצוירים מביעים תמיד בדידות, רפיון ועצבות. נאמר עליו: “ולגבי מודיליאני… לעולם לא מדובר בציור לבדו, אלא גם בשירה, בספרות ובמוזיקה..." על אמדאו מודליאני וסביבתו המוזיקאלית.

2. לא רק “הנשיקה”… גוסטב קלימט ומוזיקה בתקופתו

בתקופתו של גוסטב קלימט הגיבורים האמתיים היו אמנים. האמנות הפכה למקור המשמעות, למזון של הנשמה...האמנויות השונות ניסו והצליחו(?) להתקרב ולהשתלב זו בזו. האם גם גוסטב קלימט היה שותף פעיל לכך?

3. תמונות לפסנתר

על שני אמנים רוסים גדולים בסוף המאה ה-19 נאמר כי סגנונם מתבלט בתיאורי הנוף המרהיבים ושופעי האהבה לאמא רוסיה. נצלול לנבכי הנפש הרוסית דרך צליליו העשירים של המלחין, מנצח ופסנתרן סרגי רחמנינוב, וצבעיו השופעים של הצייר יצחק לויתן, יליד ליטא.

4. מחלה קפיטליסטית

100 שנה ללידת הג'אז ברוסיה. סקירה על רוסיה בשנות העשרים של המאה ה20, המקום בו הצטלבו סגננות באמנות ובמוזיקה, על כניסתו של הג'אז למדינה קומוניסטית ומה היה חלקם של היהודים בסצינה האוונגרדית.

5. איך אומרים רוקוקו ברוסית

"סטייה ושפל!", "כל מה שהאמנות הבריאה לא אמורה לכלול!"- כך נאמר בזמנו על אמנות הרוקוקו... האמנם? הגלנטיות, הנהנתנות ועידן הנשים ברוסיה של המאה ה-18

6. אנרי מאטיס – כל הצבעים אמורים לשיר ביחד

מוזיקה הייתה מרכיב חיוני בחייו היומיום של אנרי מאטיס. האם ניתן לדבר על מנגינה או אקורד בציורים מאת אנרי מאטיס? ואיך הצייר קשור לג'אז? המפגש שם זרקור על שפתו המוזיקלית של אנרי מאטיס והיוולדותו של הג'אז בצרפת

אודות המרצה: אירנה פרידלנד

אירנה פרידלנד סיימה תואר שני בהצטיינות יתרה בביה”ס למוזיקה ע”ש בוכמן-מהטה.
הקריירה המוסיקלית של אירנה כוללת פעילות אינטנסיבית כפסנתרנית סולנית, נגנית קאמרית ומרצה, במהלכה הרבתה להופיע ברחבי אירופה, המזרח הרחוק וארה”ב.

כמו כן, היא מעבירה הרצאות לקהל הרחב ולעיתים מוזמנת לתת הרצאות וקורסים באוניברסיטאות בחו”ל

בשנים אחרונות היא מעבירה בקביעות סדרות של הרצאות מוסיקליות לקהל הרחב –
“לראות את המוסיקה ולשמוע את הציור”, העוסקת בקשר בן צליל וצבע ומספרת על היחס המרתק בין יצירות מוסיקליות וציורים.

אירנה פרידלנד | הרצאות מהכורסא

בונוס מיוחד לנרשמים לסדרה:

הנרשמים לסדרה זו יקבלו גם גישה לצפייה ב 3 הרצאות נוספות!

הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.

הוא והיא... ושוברט - אהבה ויצרים מבעד לתווים

כיצד טופלו מוזיקלית ואמנותית תשוקות, אהבות נכזבות, שנאות, קנאות ושאר רגשות שבינו לבינה ובינה לבינו, ביצירותיהם של המלחינים הגדולים שוברט, שומן, ברהמס ועוד?

יעל צ'רני

מרצה: יעל צ'רני

מנצחת, זמרת סופרן ומרצה ישראלית

שירה ומוזיקה באמנות

“מוזיקה היא שפה שאינה זקוקה לתרגום אלא לציור” (פתגם עממי עתיק). נושא השירה והמוזיקה היה תמיד פופולארי באמנות, כבר מיוון העתיקה. אמנים רבים, בתקופות שונות, עסקו בנושא. ההרצאה תיקח אותך למסע מופלא בעקבות יצירות מרתקות העוסקות בשירה ובמוסיקה.

ד״ר אפי זיו

מרצה: ד”ר אפי זיו

סופר ומרצה בכיר לתולדות האמנות, האמנות הנוצרית והמיתולוגיה

 

הנדל ותקופת הבארוק

הנדל ותקופת הבארוק

בהרצאה זו נעקוב אחר קורות חייו של הנדל אשר היה דוגמא חריגה לנפש אמיצה ומהפכנית שלא מוכנה לקבל מרות מלוכנית. נלמד מהו ז’אנר האופרה סריה ומקורותיו אשר שלט בעולם האופרה בתקופת הבארוק. נתחקה אחר הזמרים הסריסים שהיו הסופר סטארים של עולם האופרה בתקופה זו ואליהם נחזור גם בהרצאה השלישית ונראה את המהפכה שהם הציתו. לבסוף נבין כיצד תנועת הנאורות והמהפכה הצרפתית הובילו לקץ של תקופת הבארוק, לביטול האופרה סריה ולעלייתן של אופרות מסוג אחר.

אשרי שגב

מרצה: אשרי שגב

זמר אופרה, פסנתרן ומרצה

עלות הסדרה 245 ₪ -
להרשמה מלאו את הטופס ותועברו לדף תשלום מאובטח

כל הזכויות שמורות להרצאות מהכורסא 2021

Skip to content