הוויכוח ובר הפלוגתא הם מיסודות ההשכלה היהודית לאורך הדורות. באלפיים השנים האחרונות יושבים יהודים ומתפלמסים. חוסר ההסכמה מפתח אותנו לראות את המורכבות, את החלקים השונים ואת הטוב שבכל חלק.
סדרת ההרצאות “כשיהדות פוגשת חוכמות אחרות” שואפת להפגיש בין ענקי הרוח של ההיסטוריה לשיחה קצרה על המשותף ועל הוויכוח, לא על מנת לריב או לבטל את דעתו של האחר, אלא כדי שנוכל להעלות שאלות וללמוד מהמפגשים משהו חדש על החיים שלנו. אז מה היה קורה לו היינו מפגישים את דארווין והרב קוק לשיחה? את פרויד והבעל שם טוב? או את בודהה ורבי שמעון בר יוחאי?
הצפייה בהרצאות זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.
מבוא הכרחי למאפיינים היסטוריים והרעיונות היסודיים שהתפתחו בסין העתיקה: חשיבה קורלטיבית, שינוי, יין ויאנג, ועוד. נתוודע גם ל ‘ספר השינויים’ כאחד מהטקסטים הראשוניים והמשפיעים ביותר על הפילוסופיה הסינית שתתפתח לאחריו.
סינולוגית ויפנולוגית, חוקרת ומרצה רב-תחומית, מדריכת סיורי לימוד במזרח אסיה
ספרות החוכמה – הפילוסופיה – היא ספרות עתיקת יומין העוסקת בחיי האדם, זקנתו מותו, וכיצד עליו להעביר את חייו הקצרים. בכך דנו הפילוסופים המסופוטמיים, המצרים, הפרסים והיוונים. כיצד באה לידי ביטוי ספרות זו בתנ”ך.
מרצה על נושאים בתנ”ך על פי הגישה המחקרית ומרצה על מורשת השואה
תורת האבולוציה, באמצעות הברירה הטבעית, הפכה את פני הביולוגיה והשפיעה רבות על המדע בכללותו. הברירה הטבעית הפכה במהלך שנות השלושים של המאה ה-20 להסבר המקובל לאבולוציה.
מומחה לבלשנות, ההיסטוריה של המזרח התיכון ואסלאם. מרצה בתחומים אלה, בהיסטוריה הכללית, חברה, דתות ואקטואליה.