סימפוניה מס' 9 מאת גיל שוחט

הסימפוניה התשיעית שכתב גיל שוחט
כבר בגיל 27

היא במובנים רבים היצירה המסכמת של מכלול הסימפוניות שכתב, אשר בוצעו על ידי תזמורות רבות בכל רחבי העולם.

כאמור יצירה זו לא בוצעה מעולם. היצירה מביאה מבט כולל, מסכם ופילוסופי במהותו על יחסי האדם והטבע, נושא מורכב, שאף מאתגר ביתר שאת בעידן זה את האנושות כולה.

בנוסף לצפייה במופע המלא עם התזמורת הסימפונית ירושלים, אנו זוכים לקבל הצצה נדירה מפי האמן היוצר, על תהליך היצירה, התמות השונות בכל פרק ופרק.

צפו בתקציר הסדרה:

תוכנית ההרצאות בסדרה

על מנת להשביח את חווית ההאזנה חילקנו את היצירה בת 6 הקטעים, לצמדים של 3 פרקים – כאשר כל צמד פרקים (5+6, 3+4, 1+2) מלווים בהרצאת עומק שגיל שוחט יצר במיוחד עבור צופי “הרצאות מהכורסא”.

1. סימפוניה מס’ 9 – פרקים 1+2 להאזנה מתוך הסימפוניה

חלק זה הנו הצמד הראשון להאזנה - של פרק 1+2

2. הרצאה על פרקים 1+2 מתוך הסימפוניה

גיל שוחט, פותח את ההרצאה בשתי התנצלויות, ומסביר מדוע מחליט להתחיל בצורה כזאת את פרשנותו. בנוסף מספר איך התחיל לכתוב את הסימפוניה בלי כמעט אמצעים, בלי לשמוע פיזית את היצירה, מה היתה השראתו לכתיבת היצירה ומתי היה הרגע בו שמע את הביצוע החי לראשונה.

3. סימפוניה מס’ 9 – פרקים 3+4 להאזנה מתוך הסימפוניה

חלק זה הנו הצמד הראשון להאזנה - של פרק 3+4

4. הרצאה על פרקים 3+4 מתוך הסימפוניה

בהרצאה זאת מספר על הקשר המיוחד בין המלחין לנגנים, בנוסף נותן את פרשנותו על הפרק השלישי של הסימפוניה, בו הוא ממחיש את נקודת מבטו על העולם, על מארגי החיים והמצבים השונים הקיימים בו.

5. סימפוניה מס’ 9 – פרקים 5+6 להאזנה מתוך הסימפוניה

חלק זה הנו הצמד הראשון להאזנה - של פרק 5+6​

6. הרצאה על פרקים 5+6 מתוך הסימפוניה

באיזה גיל החל לכתוב את יצירתו הראשונה ואילו השפעות הובילו לכך? איך כל זה מתקשר לסימפוניה מס' 9? הפרק החמישי ממחיש לנו את זווית מבטו של היוצר על המימד שאחרי החיים - המוות ובפרק השישי אנו עוברים למימד אחר - המימד המוזיקלי.

אודות המרצה: גיל שוחט

30 שנות פעילות מוזיקאלית, ביצוע של למעלה מ 3500 קונצרטים בכל רחבי הגלובוס, כתיבת 250 יצירות מוזמנות ומבוצעות, בינהן 9 סימפוניות, 15 קונצ׳רטי ו-3 אופרות, הפקת מאות מופעים מקוריים המשלבים זמרי פופ, ג׳אז ומוזיקת עולם, וקהל המונה למעלה מ-20,000 מנויים וכחצי מליון ביקורים בכל שנה – כל אלה מציבים את גיל שוחט בפסגת העשייה המוזיקאלית בישראל, ואחד הקולות הבולטים והפוריים בעולם המוזיקה בכלל.

בונוס מיוחד לנרשמים לסדרה:

הנרשמים לסדרה זו יקבלו גם גישה לצפייה ב 3 הרצאות נוספות!

הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.

על עולם הניצוח במוזיקה הקלאסית

על עולם הניצוח במוזיקה הקלאסית

עולם הניצוח: מי הם מנצחים? מה הכשרתם? מהם סוגי המנהיגויות שלהם? מי ממנה אותם?  ההרצאה תלווה בדוגמאות של המרצה מחדרי החזרות שלה עם תזמורות ברחבי העולם.

יעל צ'רני

מרצה: יעל צ'רני

מנצחת, זמרת סופרן ומרצה ישראלית.

תמונות לפסנתר | אירנה פרידלנד

תמונות לפסנתר

על שני אמנים רוסים גדולים בסוף המאה ה-19 נאמר כי סגנונם מתבלט בתיאורי הנוף המרהיבים ושופעי האהבה לאמא רוסיה. נצלול לנבכי הנפש הרוסית דרך צליליו העשירים של המלחין, מנצח ופסנתרן סרגי רחמנינוב, וצבעיו השופעים של הצייר יצחק לויתן, יליד ליטא.

אירנה פרידלנד | הרצאות מהכורסא

מרצה: אירנה פרידלנד

פסנתרנית סולנית, נגנית קאמרית ומרצה.

קונצרט להיטי אופרה – התזמורת הסימפונית ירושלים בשיתוף האופרה הירושלמית

קונצרט להיטי אופרה – התזמורת הסימפונית ירושלים בשיתוף האופרה הירושלמית

המנצח עומר אריאלי וסולני האופרה הירושלמית באריות ופתיחות מתוך אופרות של מוצרט, ורדי, רוסיני, ריכרד שטראוס, רחמנינוב ודליב.

בתכנית: הפתיחה מתוך האופרה “כוחו של גורל” (ורדי), “כך עושות כולן” (מוצרט), “מחר” (שטראוס), הפתיחה לאופרה “האיטלקיה באלג’יר” (רוסיני), האריה הגדולה של הנסיך גרמין (צ’ייקובסקי) ועוד.

התזמורת הסימפונית ירושלים

התזמורת הסימפונית ירושלים

בשיתוף האופרה הירושלמית.

עלות הסדרה 225 ₪
להרשמה מלאו את הטופס ותועברו לדף תשלום מאובטח.

לוגו אמון הציבור
כל הזכויות שמורות להרצאות מהכורסא 2025
Skip to content