סיפורי האבות והיסטוריה של עם ישראל מימי אברהם ועד יוסף, נרקמו ביד אמן בידי סופרים מצויינים.
בסדרה זו ננסה לרדת לדעתם של הסופרים ולזהותם על פי אופי כתיבתם, נלמד על מטרותיהם האמונתיות והדתיות, ואפילו על הכפשות פוליטיות חריפות ששתלו בין הפסוקים.
מרצה על נושאים בתנ”ך על פי הגישה המחקרית ומרצה על מורשת השואה
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.
אברהם היה המאמין הראשון, שקיבל את הצו ״לך לך״ ואת ההבטחה לצאצאים “כחול אשר על שפת הים” אשר יירשו את הארץ. איתו יצאה לדרך שרה… יפת המראה והעקרה. אז איך תתממש ההבטחה? נעקוב אחר סיפור אברהם ושרה, לוט האחיין והגר השפחה.
מרצה ומורה למקרא, סופרת, דוק’ בחוג לספרות באונ’ ת”א, מרצה בסמינר הקיבוצים.
הפלשתים שהיו הגורם מרכזי וחזק בעבר לא השאירו אחריהם תיעוד כתוב. כל ידיעותינו עליהם מתבססות על מקורות מצריים, על התנ”ך ועל ממצאים ארכאולוגים.
בהרצאה זו נעסוק בשאלת מקורם של הפלשתים, במערכת יחסיהם עם עם ישראל, במאפיינים התרבותיים והדתיים דרך המקורות הכתובים והחפירות הארכאולוגיות שנערכו בערי הפלשתים כמו תל קסילה, עקרון, גת ואשדוד. כמו כן ננסה לענות על השאלה מה עלה בגורלם בסופו של דבר.
דוקטור לארכאולוגיה המתמחה בארכאולוגיה של תקופת המקרא.
התנ”ך מספר על דוד המלך השליט המהולל, שאיחד את שבטי ישראל לממלכה אחת.
סיפורה של הממלכה הזו מהווה עד היום את אחד המיתוסים המכוננים של מדינת ישראל.
אולם חוקרים רבים סבורים כיום, כי הסיפור הזה הוא לא יותר מאגדה. אמירות שכאלו מפלגות את עולם האקדמיה ומתנהל בו קרב של ממש על התשובה.
הקרב חורג מעולם המחקר ומעורבים בו פוליטיקה, דת והמון אמוציות. במקומות בהם התנהלו בעבר קרבות תנ”כיים מפוארים, מתנהלים כעת קרבות בין ארכיאולוגים על יוקרה וכבוד, קרבות אידיאולוגים בין שמאל וימין וקרבות על אדמה ועל מקום בהיסטוריה בין פלסטינים ליהודים.
כיצד יסתיים הקרב האחרון על ממלכת דוד?
בימוי: יעל ליבוביץ ועידו זנד