מה מסתתר מאחורי הסיפורים המוכרים של ספר בראשית?
האם סיפור הבריאה, המבול והעקדה הם מקוריים או הושפעו ממיתוסים קדומים?
מדוע האבות והאימהות מוצגים לעיתים באור כה מורכב, ואילו מסרים הוסתרו בסיפורי יוסף, יעקב ודינה?
ואיך כל זה עיצב את הזהות והאמונה של עם ישראל?
בסדרה מרתקת של 14 הרצאות נחשוף את הרבדים הנסתרים שמאחורי הסיפורים,
מהבריאה ועד יוסף וכתונת הפסים,
ונגלה כיצד מיתוס, היסטוריה וספרות התחברו ליצירה אחת שעיצבה תרבות שלמה.
בוגר האוניברסיטה בת”א, בחוגים מקרא ולשון עברית. מרצה על נושאים בתנ”ך על פי הגישה המחקרית, הרואה בתנ”ך יצירה אנושית (ללא התערבות אלוהית) בעלת אופי מגמתי אמונתי-דתי-פוליטי.בהרצאות יש ניסיון לזהות את הכותבים, השקפת עולמם ומטרת כתיבתם. בהרצאות באות לידי ביטוי תרבויות הסביבה והשפעותיהן על התרבות הישראלית-יהודית.
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.
אברהם היה המאמין הראשון, שקיבל את הצו ״לך לך״ ואת ההבטחה לצאצאים “כחול אשר על שפת הים” אשר יירשו את הארץ. איתו יצאה לדרך שרה… יפת המראה והעקרה. אז איך תתממש ההבטחה? נעקוב אחר סיפור אברהם ושרה, לוט האחיין והגר השפחה.
מרצה ומורה למקרא, סופרת, דוק’ בחוג לספרות באונ’ ת”א, מרצה בסמינר הקיבוצים.
דוד המלך הוא מהדמויות הידועות ביותר בהיסטוריה האנושית, אבל מבחינה ארכיאולוגית והיסטורית לא היו נתונים ברורים אודות דוד, גם לא בירושלים, בירת הממלכה. כך התפתחו דעות ששללו לחלוטין את המסורת המקראית אודות דוד והקמת ממלכת יהודה, הטוענות שהוא בכלל דמות מיתולוגית. כיצד התיאוריות השונות והממצאים הארכאולוגים תורמים להבהרת דמותו ההיסטורית של דוד?
ראש המכון לארכאולוגיה, האונ’ העברית
“בימים ההם אין מלך בישראל איש הישר בעיניו יעשה” – הציפייה שלנו מהמנהיגים שלנו – מתוך הדברים שנאמרו יש לנו חלום ותקווה כיצד צריך להראות השלטון.
שלטון שאינו מורם מעם, שלטון שמשרת את העם היאחזות בתרבות שלנו ולהיות נאמנים לזהות שלנו. שנזכה להיות ראויים למנהיגים גדולים ושהם יהיו ראויים לנו.
עוד מימי בראשית יועד האדם לגדולה לשררה ולשלטון אך לא על קבוצה עם או שבט אלא על הטבע .השליטה בבני האדם נתפסה כעניין השייך לאל.
מלכים בעולם העתיק תפסו מעצמם אלים וכך ציפו שהעם שלהם יתייחס אליהם.
ההיסטוריה האנושית רוויה במלכים אשר השררה העבירה אותם על דעתם והפכו ממשרתי העם לאויבי העם.
בהרצאה נעסוק בתפיסת התנ”ך את המלוכה – ההגבלות, האזהרות, המלכים והאירועים. בסופו ננסה להבין את האמירה של התנ”ך בנוגע למלוכה.
מנהל חינוכי של ‘מסע ישראלי’, מורה להיסטוריה ואקולוגיה ומדריך טיולים