עיתונאי עצמאי, כותב, עורך, הבעלים של הפודקאסט “על הדרך”
לשעבר חבר מערכת מעריב: כותב, עורך ספורט, חדשות ואקטואליה. רכז הכתבים של העיתון.
מייסד ועורך ראשי של מעריב אינטרנט ועוד.
מייסד ועורך ראשי של העיתון (אונליין) העצמאי “מגפון” לשעבר הבעלים של הבלוג “אמרתי לכם” בעיתון הארץ הבעלים של הפודקאסט “על הדרך | שיחות עם טובי פולק” (מיולי 2021): שיחות על הדרך בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, חברה, עיתונות, תקשורת, משפט, פילוסופיה, צבא, יחסי חוץ, תרבות, ספורט ועוד
,פילוסוף וחוקר של הפילוסופיה היהודית. פרופ’ (אמריטוס) המחלקה לפילוסופיה אוניברסיטת בר אילן. חתן פרס ביאליק ל-2022. מייסד והמנהל הראשון של התוכנית ללימודי פרשנות ותרבות לתארים מתקדמים, בבר אילן, עמית מחקר בכיר מכון שלום הרטמן ירושלים
עורך סדרת הספרים “פרשנות ותרבות” הוצאת כרמל-ידיעות אחרונות
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.
למרות שלא הותיר אחריו כתבים כלל, סוקרטס נחשב על ידי רבים לאבי הפילוסופיה המערבית. לא הרבה ידוע לנו על אודותיו, וגם המעט הזה, רצוף סתירות (“הבעיה הסוקרטית”). ובכל זאת, אורח חייו יוצא הדופן של סוקרטס, ושליחותו האלוהית בחיפוש אחר הגדרות המידה הטובה, הם שם דבר בעולם הפילוסופיה. סוקרטס פעל בעיר-המדינה היוונית אתונה, שהייתה דמוקרטיה, אם כי לא באופן שמוכר לנו כיום, והחליטה להיפרע ממנו במסגרת משפט ציבורי שהוא מן המפורסמים בהיסטוריה. משנתו וחקירותיו, והתקופה ההיסטורית התוססת שבה פעל, עתידים להפוך את סוקרטס לקדוש המעונה הראשון של הפילוסופיה.
סופר ומרצה למחשבה מדינית באוניברסיטת בר-אילן
בהרצאה זו נעסוק בהתחלות של הרנסנס האיטלקי; מה זה בעצם ‘רנסנס’? מתי ואיפה הוא התחיל? מי היו אנשי הרנסנס הראשונים ובמה הם עסקו? מה היתה התנועה ההומניסטית המזוהה עם הרנסנס? נגד מה יצאו אנשי הרנסנס? מה הם רצו להשיג? מה היה תפקידו של ‘אבי הרנסנס’ פרנצ’סקו פטררקה (1374-1304) וכיצד נקשר הרנסנס בעולם המודרני?
מכהן כפרופסור בחוג לפילוסופיה באוניברסיטת מיינות’ (אירלנד)
כאן נולדה תרבות המערב – הדמוקרטיה , מערכת המשפט, התיאטרון ועוד. נכיר את סיפור האקרופוליס –אחד האתרים המרגשים בעולם, נטייל בשכונות של אתונה, נתוודע לסיפור היהודי ונגלה מה הקשר למשפחת רוטשילד.
נבין איך נולדה מוזיקת הנשמה של יוון – הרבטיקו, ואף נאזין לה.
מרצה לספרות ותרבויות עולם