ניב ליליאן הוא מבכירי עיתונאי הטכנולוגיה בישראל, לשעבר עורך הטכנולוגיה של ynet ו-ישראל היום וכיום כותב על טכנולוגיה ב-“וואלה”, וכתב גם לאתרים מובילים בעולם כמו ZDNET ו-ComputerWeekly.בעשרים השנים האחרונות ניב עשה הכל: הוא נפגש עם בכירי תעשיית ההייטק בארץ ובעולם, חשף בתחקיריו את נקודות התורפה של המאגר הביומטרי, וירד לעומקם של אלפי פיתוחים טכנולוגיים חדשניים. ניב יודע לקחת כל נושא טכנולוגי, גם המורכבים והאזוטריים ביותר, להגיש אותם בשפה בהירה לכל, וליצור מסע מרתק שיעזור לכם להבין את הטכנולוגיה שמעצבת את העולם שאנחנו חיים בו ואת העתיד שהטכנולוגיה הזו תיקח אותנו אליו.
עיתונאי, כותב, עורך ומגיש פודקאסט (מ-1983). לשעבר חבר מערכת מעריב: כותב, עורך ספורט, חדשות ואקטואליה. רכז הכתבים של העיתון. מייסד ועורך ראשי של מעריב אינטרנט ועוד. מייסד ועורך ראשי של העיתון (אונליין) העצמאי “מגפון” לשעבר הבעלים של הבלוג “אמרתי לכם” בעיתון הארץ הבעלים של הפודקאסט “על הדרך | שיחות עם טובי פולק” (מיולי 2021): שיחות על הדרך בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, חברה, עיתונות, תקשורת, משפט, פילוסופיה, צבא, יחסי חוץ, תרבות, ספורט ועוד.
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.
בשנים האחרונות העולם הדיגיטלי מתקדם בצעדי ענק במגוון תחומים, ואנחנו מנהלים בו חלק נכבד מהרכישות והנכסים שלנו – אם אלו התמונות שלנו שאנחנו מעלים ושומרים על ה״ענן״, קניות ברשת, צפייה בתוכן בתשלום ועוד פעולות שאנחנו מבצעים באמצעות כרטיס אשראי ואמצעים דיגיטליים שונים דרך המחשב או הטלפון החכם שלנו. כל אלה מהווים קרקע פורייה לתחומי הונאה שונים שרק הולכים ונעשים מתוחכמים עם הזמן . בהרצאה נכיר את הטכנולוגיות הפועלות בעולם המסחר האלקטרוני שמשמשות את הפורצים להונאה וכן טכנולוגיות נגדיות שתפקידן להגן עלינו הצרכנים, כיצד לנהוג וממה להיזהר.
יזם היי-טק בתחומי למידת מכונה ולמידה עמוקה ומרצה באקדמיה
על חדשנות, רעיונות וממציאים מתולדות המחשב. הרצאה זו תיקח אתכם אל העבר, כדי ללמוד על ההיסטוריה של חומרת המחשבים משנת 4000 לפסה”נ ועד שנות השמונים. יוצג בפניכם מגוון רחב של התקנים מופלאים, מכאניים ואלקטרוניים, שבבסיס כולם – שרשרת מתמשכת של חידושים שנתנו לנו אנשי הגות ומחשבה כמו נפייר, פסקל, לייבניץ, באבאג’, טיורינג, פון נוימן, ורבים אחרים.
ההרצאה תגלה כמה מהסיפורים האמתיים שמסתתרים מאחורי הגרסאות הרשמיות: האתגרים, התככים, הפוליטיקה, העימותים והמריבות; ומעל לכל אלה – המרץ הבלתי נלאה של הממציאים שעמלו להעניק לעולם מכונות, שיוכלו לשחרר את בני האדם מעבודת החישובים המייגעת.
חלק א’ של ההרצאה מכסה את המחשוב בשיטות מכניות, משימוש באסימונים וחרוזים בימי קדם, דרך סרגלי החישוב שהניעו את חישובי המהפכה התעשייתית, ועד למכונות החישוב המתוחכמות שרתמו למשימה גלגלי שיניים ותמסורות מכניות במיטב הטכנולוגיה של המהפכה התעשייתית.
פיסיקאי ואיש הייטק ותיק, ומוכר בעולם כדמות מובילה בתחום שיפור האפקטיביות של עובדי ידע בארגונים.
סרט דוקומנטרי.
מארק רוצה להתניע את המכונית בהינף יד. הוא גם רוצה שדלת הבית שלו תיפתח בכוח המחשבה. פרט לזה, החלום שלו הוא להיקלע לקטטה עם חמישה גברים גדולי גוף, כדי שיוכל לנצח אותם עם היד הביונית שלו.
מארק רוצה להיות סייבורג: אדם שיכולותיו האנושיות מוגדלות באמצעות השתלת טכנולוגיה.
נכון, אפשר להתניע מכונית עם מפתח מאוד קטן שמחזיקים ביד ואפשר לפתוח דלת עם כרטיס אלקטרוני שצמוד לחגורה.
אפשר גם להסתובב עם שוקר חשמלי ולחבוט ולהמם את מי שנקרה על דרכך (אל תנסו את זה בבית!).
אבל זה לא מלהיב, אם אותן יכולות אינן חלק בלתי נפרד מגופך. ללבוש עם לענוד או להחזיק את הפריטים האלה? זה כל כך המאה העשרים!
זוהי המשמעות של להיות סייבורג.
הסרט ‘סייבורג – מכונות אנושיות’ הוא על האנשים שמנסים בכל כוחם להגדיל ולהרחיב את יכולותיהם האנושיות דרך השתלת מרכיבי טכנולוגיה בתוך גופם.
האם נוחות היא הדבר היחיד שעומד לנגד עיניהם? – לחלוטין לא. זוהי תפיסת עולם שלמה.
בימוי: לואיזה וורצינק
הפקה: אולאף יעקבס