תוחלת החיים בחברה המערבית עולה בהתמדה,
במקביל לה מתפתחים כל העת פתרונות נגישים לסיוע בתחלואות ובכאבים המתלווים לשחיקה של הגוף.
מהן תופעות הלוואי שחשוב להכיר בעת נטילת תוספים ומשככי הכאבים?
והאם ישנן דרכים נוספות, לא מעשה ידי אדם, המאפשרות להוסיף שנים לחיים וחיים לשנים?
הבריאות שלנו מושפעת כל העת מגורמים שונים, על חלקם יש לנו בהחלט יכולת להשפיע ולטובה.
סדרה מרתקת ופוקחת עיניים בהעברת רוקחת מוסמכת
שתנגיש מידע חיוני בגובה העיניים ותעמוד על הקשר הלא תמיד מוכר שמתקיים בין מדע, התרופות שאנחנו צורכים,
מסורות עתיקות והסודות לשיפור איכות החיים ואריכות ימים.
רוקחת קלינית, משפטנית ומרצה.
בוגרת תואר ראשון במדע החיים וברוקחות מהאוניברסיטה העברית בירושלים, תואר שני במשפט רפואי וביואתיקה ותואר מתקדם והתמחות ברוקחות קלינית מטעם אוניברסיטת מנצ’סטר.
ייסדה את שירותי הרוקחות הקלינית במרכז הרפואי פוריה ולמעלה מ-10 שנים עסקה באיזון תרופתי ויעוץ למאות מטופלים וצוותים רפואיים. בנוסף, מרצה בקורס פרמקולוגיה בבית הספר לרפואה ע”ש עזריאלי, בר אילן, ומייעצת בתחום המעקב התרופתי (Pharmacovigilance) לחברות פארמה ומוסדות ממשלתיים.
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.
במרוץ החימוש בין חיידקים מחוללי מחלות לבין האנטיביוטיקות שאנו נוטלים כדי לקטול אותם, אין ספק שבשנים האחרונות, ידם של החיידקים נמצאת על העליונה.
חיידקי העל (super-bugs) זני חיידקים עמידים לכל האנטיביוטיקות המוכרות לאדם, הביאו עמם תחזיות אפוקליפטיות על עתיד רווי מגיפות שאינן ניתנות לריפוי. חיידקים אלו שמים ללעג את כל התרופות שפותחו על ידי האדם במהלך 90 השנים מאז נמצאה האנטיביוטיקה הראשונה.
אך המדענים אינם יושבים בחוסר מעש, ורעיונות חדשים להתמודדות עם חיידקי-העל צצים לבקרים ונבחנים במעבדות ברחבי העולם. הרעיונות, שגם הם נשמעים כלקוחים מסרטי מדע בדיוני, מציגים תוצאות ראשוניות מבטיחות, ומפיחים תקוות כי האדם ינצח את הטבע גם בפרק זה במלחמתו.
בהרצאה זו נכיר את הדרכים המופלאות שפיתחו החיידקים כדי לגבור על התרופות הקיימות היום, את יכולתם לשתף ידע ופעולה נגדנו, ואת החשיבה המדעית החדשנית להתמודדות עמם.
חוקרת ויזמית בתחום הביוטכנולוגיה
תזונה, אורח חיים, תוספי תזונה ומזונות מיוחדים לעצמות חזקות ובריאות. אוסטיאופורוזיס הוא שמה של המחלה שמתבטאת בעצמות לא בריאות הנוטות להיפגע ואף להישבר. רבים לא יודעים שזו אחת הבעיות השכיחות בגיל המבוגר, ואף סיבה משמעותית למוגבלות, נכות ואפילו מוות! בהרצאה נבין כיצד לשמור ואף לחזק את העצמות. אילו הרגלים יומיומיים יכולים לעזור, ואיזו תזונה היא הטובה ביותר. נשמע על תוספי התזונה היעילים באמת (רמז, לא מדובר בסידן), ואלה עלולים להזיק. נשמע על מזונות שעלולים לפגוע בספיגת המינרלים החשובים לעצמות, ואף להעלות את רמת החומציות שפוגעת בהן, וכמובן בעיקר על המזונות המומלצים ביותר לחיזוק העצמות.
נטורופת. מטפל, חוקר, סופר, מעביר סדנאות והרצאות בארץ ובחו”ל
ראס אלטמן מציג מציאות די מפחידה בה רופאים לא באמת יודעים מה קורה כאשר נוטלים מספר תרופות שונות בו זמנית.
אמנם יש מיזמים שבודקים תופעות לוואי של אינטרקציות כאלה, אבל הם אינם עומדים בקצב של הוספת התרופות לשוק (או יצירת שינויים בהן) וכמות הערבובים הפוטנציאליים בין תרופות שונות.
הדרך שאלטמן מצא כדי לפתור זאת, מתוך הנחה שאי אפשר לבדוק באופן מעשי כל אינטרקציה בין תרופתית, היא בינה מלאכותית.