אוצר ומנהל היכל הספר לשעבר במוזיאון ישראל (1994-2024), חוקר ספרות ודת ישראל בתקופת הבית השני, ופרסם את מחקריו בנושאים אלו ועל המגילות הגנוזות, מדע הדתות ופרשנות המקרא.
שימש כמרצה במוסדות בישראל (האוניברסיטה העברית בירושלים, בית המדרש לרבנים ע”ש שכטר, היבריו יוניון קולג’, ירושלים) וכעת הוא חבר הוראה במכון האמריקאי לחקר ארץ-ישראל (JUC) ומרצה מבחוץ במכון מלטון לחינוך יהודי (האוניברסיטה העברית בירושלים). כמו כן, הוא משמש כמרצה אורח במוסדות אקדמיים ומכוני מחקר, כנסיות, בתי כנסת ומוסדות תרבות באירופה, ארה”ב, קנדה, אמריקה הלטינית ומזרח אסיה.
במהלך חייו הקים תערוכות בישראל ובחו”ל, חיבר וערך ספרים רבים, כתב מאמרים מדעיים ועממיים בשפות שונות.
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.
בהרצאה הראשונה בסדרה ניתן מבוא ורקע להבת הספרים החיצוניים. נספר מדוע נאסרו לקריאה ועל השפעתם העצומה על היהדות והנצרות בת ימינו.
ד”ר לתנ”ך, סופרת ומרצה על ההיסטוריה והחברה בתנ”ך.
הפלשתים שהיו הגורם מרכזי וחזק בעבר לא השאירו אחריהם תיעוד כתוב. כל ידיעותינו עליהם מתבססות על מקורות מצריים, על התנ”ך ועל ממצאים ארכאולוגים.
בהרצאה זו נעסוק בשאלת מקורם של הפלשתים, במערכת יחסיהם עם עם ישראל, במאפיינים התרבותיים והדתיים דרך המקורות הכתובים והחפירות הארכאולוגיות שנערכו בערי הפלשתים כמו תל קסילה, עקרון, גת ואשדוד. כמו כן ננסה לענות על השאלה מה עלה בגורלם בסופו של דבר.
דוקטור לארכאולוגיה המתמחה בארכאולוגיה של תקופת המקרא
ההרצאה מציגה את האתר הארכיאולוגי מגידו כאתר מפתח להבנת הארץ בתקופות הקדומות, להכרות עם תולדות הארכיאולוגיה הישראלית ועם תהליכי השימור המתרחשים באתרים מתקופת המקרא.
בהרצאה מוצגים ההיסטוריה של האתר, הארכיאולוגים השונים שפעלו באתר מן החפירה הראשונה בשנת 1903 ועד היום ושיטות החפירות ההיסטוריות. נתוודע לעבודות הביצוע החדשות שהתקיימו באתר לאחרונה ומטרתן הן לשמר את השרידים העתיקים והן להציג אותן לציבור הרחב בצורה ברורה ונעימה.
חוקרת ומרצה, עוסקת בשימור מורשת תרבותית