יין זה לא מדע טילים

מרצה: יאיר היידו

יין הוא חוויה של כל החושים.

אז איך בעצם עושים את זה?

הצטרפו אלינו לחוויה משכרת בסדרה ראשונה, התעשה לכם סדר בכל הקשור ליין –

נכיר את עולם טעימות היין, מושגי היסוד וזני הענבים שכל חובב יין חייב להכיר,

נגלה מי ארצות היין החשובות ביותר ואת ארצות היין ששולטות בעולם.

לחיים!

צפו בתקציר הסדרה:

תוכנית ההרצאות בסדרה

1. מבוא לטעימת יין

בהרצאה זו נלמד כיצד טועמים יין. מה ההבדל בין טעימה לשתייה, מהם החושים המשתתפים בטעימה ומה הם מספרים לנו. מה אומר לנו צבע היין, אילו ניחוחות וטעמים ומהיכן הם מגיעים, מהי תחושת החך, מהם טאנינים ומה זו אותה עפיצות שכולם מדברים עליה.

2. מושגי היסוד של עולם היין - חלק א

כמו בכל עולם תרבותי, גם ביין ישנם מושגי יסוד שחשוב להכיר על מנת שנהיה מסוגלים להבין בעצמנו, לחוש בנוח ולשוחח עם אחרים בכל הקשור לעולם היין. בשני הפרקים הבאים נעסוק בכמה מהמושגים המרכזיים כמו "פרוטי" או פירותי, "קומפלקסיטי" או מורכבות, פרשנס או רעננות ועוד נעבור על מושגים אלו ונתוודע לאילו חושים ותחושות מופיעים אצלנו כאשר אנו טועמים יינות בעלי תכונות שונות

3. מושגי היסוד של עולם היין - חלק ב

בפרק ב׳ נמשיך את הכרת עולם משגי היסוד של יין, והפעם:
 מהו יין כתום? כמה גוונים יש ליין רוזה למה היה חשוב כל כך לשמור על השם של יינות מקור? איך הצליחו הצרפתים להציל את עצמם מקריסת ענף היין? אילו מדינות החליטו לצאת בעקבותיהם באותה שיטה? והאם השיטה הזאת מעודדת יצרנים או דווקא פוגעת?

4. זני ענבים שחייבים להכיר

אלפי זני ענבים יש בעולם, אך רק כמה עשרות תפסו מקום מרכזי בעולם היין שלנו. בשני פרקים אלו נכיר את עשרת הזנים החשובים, הנטועים והמשפיעים ביותר. רובם מגיעים אמנם במקור מצרפת, אך ישנם זנים ספרדיים ואיטלקיים אייקוניים שאסור להמעיט בערכם. שרדונה וסוביניון בלאן וכמובן עד לסירה מרלו וקברנה סוביניון, ננסה להבין את המקום בהם הם מצליחים, את האופי שלהם ואת הסגנונות המובהקים שהם יצרו.

5. המצעד (עשר הגדולות ) חלק א

כיום עושים יין כמעט בכל ארץ בעולם, מהמזרח הרחוק דרך יבשת אמריקה ועד לסקנדינביה.
ועדיין ישנן מדינות שהיין בהן איננו רק מוצר צריכה, אלא הוא מהווה חלק מרכזי בתרבות המקומית ומקור לגאווה עולמית. נצא ונכיר את עשר ארצות היין הגדולות והחשובות ביותר מן המקום העשירי בסדר עולה עד למקום ה-4.

6. המצעד חלק ב (עשר הגדולות)- השלוש שבראש!

הפודיום - מיהן שלוש המדינות ששולטות בעולם היין?
מה סיפורן והאם יש סיכוי שמישהו ינשל אותן ממעמדן?
בפרק זה נדבר על המדינות שהן מודל ומופת לעולם כולו באזורי היין המפורסמים שלהן  ובהיצע הזנים הייחודי להן.

אודות המרצה: יאיר היידו

יאיר היידו, מייסדו של בית הספר הראשון ליין בישראל, עוסק ביין על היבטיו השונים למעלה מ-30 שנה. מהמובילים בבניית תרבות היין בישראל וטועם יין מוערך בארץ ובעולם, יאיר מונה בשנת 1999 למנהל אירופה של חברת כוסות היין הנודעת רידל (Riedel). מאוחר יותר היה לחבר קבוע בצוות הטעימות של מגזין היין החשוב ביותר בצרפת La Revue du Vin de France.

כבן לאם צרפתיה ולאב מוסיקאי, חתן פרס ישראל המלחין אנדרה היידו, יאיר שוקד כל העת על חיבור עולם היין לעולמות התרבות והקולינריה. הוא זכה בפרסים בינ״ל על תפריטי היין שאצר לאל-על, בונה אוספי יין, מנחה טעימות ייחודיות ומדריך טיולי יין ותרבות.

מיזם היין של יאיר, צ׳ירז – חוויית היין האישית, מנגיש את עולם היין לקהל הישראלי על כל גווניו.

מנויי היין של צ׳ירז מקבלים לביתם מידי חודש מארז יין שהותאם אישית עבורם לפי העדפות התקציב והחיך, ותמהיל הצבעים שהגדירו. כל היינות של צ׳ירז מלווים בדפי יין מקוריים שמספרים את סיפורו של היקב והיינן, מעצימים את חוויית השתיה ונותנים לה הקשר אזורי ותרבותי.
למידע נוסף על צ’ירז לחצו כאן

בונוס מיוחד לנרשמים לסדרה:

הנרשמים לסדרה זו יקבלו גם גישה לצפייה ב 3 הרצאות נוספות!

הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.

דיוניסוס – אל היין התיאטרון ומשתאות ההוללות

מציורי הקיר הארוטיים של פומפי ועד ציוריו של קאראואג’יו.
האל שלכבודו נערכו האורגיות בטקסי המיסטריות ביוון, ברומא וכמובן בפומפי. האל שלימד את בני האדם את מלאכת היקב ואת אמנות השתייה במקביל לתפקידו כממונה על התיאטרון היווני.

ד״ר אפי זיו

מרצה: ד"ר אפי זיו

סופר ומרצה בכיר לתולדות האמנות, האמנות הנוצרית והמיתולוגיה

המטבח האיטלקי והמאהב הלטיני

המטבח האיטלקי והמאהב הלטיני

משי, קטיפה ושוקולד, אוכל חושניות וארוטיקה קשורים זה בזה. על מאכלים מעוררי תשוקה ועל אוכל כתקשורת וכביטוי לזהות מקומית.

אור-לי אלדובי

מרצה: אור לי אלדובי

חוקרת, מרצה בכירה בנושאי אמנות ותרבות

המרדף אחרי האושר: אוכל

האם אפשר לקנות אושר? לאלף את עצמנו להיות מאושרים? ואולי הכל נעוץ בתורשה שלנו? – מדוע ישנם עמים מאושרים יותר, למרות שמצבם הכלכלי והבטחוני אינם משופרים? מדוע תושבים במדינות עשירות, החיים בשלווה ובשגשוג, אינם מאושרים?

השאלות אמנם ברומו של עולם, אך אדריאן פנג, מגיש הסדרה, מציג אותן בהומור ובקלילות, למרות שהוא תושב סינפגור, אחת האומות הפחות מאושרות בעולם.
הוא יוצא למסע בו הוא משוחח עם מדענים ומתנסה בעצמו בדרכים שהם מציעים לו לכמת אושר או להגביר אותו.

פרק זה, אושר ואוכל, מתחיל לכאורה מן המובן מאליו: אוכל גורם לתחושת אושר מיידי, קצר מועד. אבל האם זהו אושר או אופוריה? האם האושר הוא כימי בלבד, כתוצאה מהפרשת חומרים, או שיש לו קשר לתחושה פנימית אמיתית, כמו למשל השמחה שבהסבה לשולחן עם חברים ומשפחה?

עלות הסדרה 245 ₪ -
להרשמה מלאו את הטופס ותועברו לדף תשלום מאובטח

כל הזכויות שמורות להרצאות מהכורסא 2021

Skip to content