ההרצאות בסדרה:

אשמדאי החנטריש – השפעות איראניות על לשוננו ועל תרבותנו
ההיסטוריה של עם ישראל שזורה בזו של העם האיראני מעל 2741 שנים. כשלשונות ותרבויות באות במגע, בהכרח נוצרות השפעות הדדיות ביניהן, בעיקר של הרוב השולט על המיעוט. היום נגלה שיש לנו אוצר מילים איראני לא מבוטל מתקופות שונות, ושחלק מהאמונות והמנהגים שלנו מקורם אף הם באיראן.

האקרים איראנים
ב-20 במאי 2015, קיבלתי מייל מפתה מה-בי.בי.סי בפרסית לבוא להתארח בתוכנית שלהם. כדי לדעת מה השאלות בראיון, הייתי צריכה לפתוח קובץ שנשלח אליי, וכדי לפתוח אותו הייתי צריכה לתת את הסיסמה שלי לג'ימייל. כך מתחיל הרומן שלי עם ההאקרים האיראנים. או כך חשבתי שהוא מתחיל. למעשה הוא התחיל כבר שבועיים קודם, אבל לא ידעתי את זה..

סיור ערי בירה באיראן
בשנה הבאה נצא לסיור ערי בירה באיראן. ועד שיהיה שלום, אתם מוזמנים לסיור מהכורסה. "סיור ערי בירה באיראן" הוא למעשה סדרת הרצאות (שכאן נטעם לקט ממנה), שבה אנו מבקרים בכל יום בעיר בירה אחרת ממגוון ערי הבירה ומערכות השלטון ב-2632 השנים האחרונות. נתפעל מהארכיטקטורה ומהגנים, נתוודע להיסטוריה של איראן, נדבר על ההווה ונחקור את הקשר ביניהם, נעלה לרגל לקברי קדושים ומלכים, וכמובן נסעד את לבנו ונעשה שופינג במיטב הבאזארים והקניונים.

רוחאני ודרקונים – מיתולוגיה איראנית ביעף
על פי המיתולוגיה האיראנית הקדומה, העולם הגשמי כפי שאנו מכירים אותו, נברא למשך 6000 שנה בלבד. אנחנו נמצאים באלף הרביעי (עוד מעט 3000 שנה באלף הזה, אבל מי סופר). בהרצאה של היום נשמע את סיפורי המיתולוגיה על שני האלפים הראשונים, על המלך הטוב והמיטיב שגם הציל חיות וצמחים מהמבול, ועל הדרקון הנורא שהאנשים הביאו על עצמם. נראה איך סיפורי המיתולוגיה מתקשרים למיתולוגיות אחרות, ואיך הם עדיין מהדהדים בשמות פרטיים ובתרבות הפופולרית של היום.

האישה האיראנית
האם זה מקרי שפרס נובל היחיד של איראן הוענק לאישה? האם זה מקרי שמדליית פילדס היחידה שהוענקה לאישה היה לאיראנית (הוא גם היחיד של איראן)? האם זה מקרי שמחאת הנשים נגד החג'אב היא המחאה היציבה, המתמשכת והמלוכדת ביותר מכל המחאות נגד שלטון האיתאללות? בהרצאה נתוודע לצדדים ידועים יותר וידועים פחות של מעמד האישה באיראן, ונגלה שהרבה ממה שחשבנו הוא לא לגמרי מדויק...
