זוהי סדרה ייחודית המתבוננת במשמעות, בדינמיות ובהשלכות של תהליכים היסטורים ביפן, סין וקוריאה על עולמינו, ובחלק הקריטי (ולעיתים הטרגי) שמעצמות המערב – ובעיקר בריטניה וארה”ב – מילאו בהם.
הסדרה מתרכזת ברקע ובאירועים הדרמטיים שהשפיעו בתורם על עולמינו: בסין תהיה זו נפילת הקיסרות האחרונה ועלייתו של מאו לשלטון, ביפן תהיה זו פתיחתה האגרסיבית של יפן למערב על ידי האמריקאים, מהפכת מייג’י, הפיכתה למעצמה בסוף המאה ה 19 והשתלשלות האירועים והתמורות עד מלחמת העולם השניה, ובקוריאה נתבונן בתקופת ג’וסיאונג המפוארת, הכיבוש היפני ובאירועים המדהימים בהם מעורבים סין, יפן , ארה”ב, רוסיה והאו”ם שהובילו בסופו של דבר לקריעתה לדרום וצפון – מדינות התקועות כבר כמעט 70 שנה בסטטוס של ‘הפסקת אש’.
הקורס מבקש לטלטל כמה עיוותים היסטוריים,מוסכמות, פרדיגמות וסטריאוטיפים שהתקבעו בתודעה הציבורית- הן לגבי מזרח אסיה (בעיקר יפן וסין) והן לגבי המערב.
סינולוגית ויפנולוגית, חוקרת ומרצה רב-תחומית, מדריכת סיורי לימוד במזרח אסיה; שפית המומחית למטבח היפני בפרט והאסייתי, בכלל בדגש על תזונה, בריאות ואריכות חיים; בעלת הסמכה ברפואה סינית (שיאצו). מחברת ספרי עיון בארץ ובארה”ב.
הרצאות הבונוס הוקלטו מראש, כך שניתן לצפות מיד לאחר ההרשמה או מתי שרוצים, 24/7 – בקצב שלכם!
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום למשך 3 חודשים.
האם קוריאה הצפונית היא מדינה מסוכנת? האם ניתן לראות כל מה שרוצים בקוריאה הצפונית? מהם כללי ההתנהגות בצפון? אילו חלק מהשאלות שאענה בהרצאה על קוריאה הצפונית. הרצאה זו עוסקת במבט מעמיק על קוריאה הצפונית, לאור ביקור אישי וניסיון של מעל עשור שנים במחקר של קוריאה הצפונית. בהרצאה נבקר בצפון במבט של אקדמאי שביקר בצפון, מבלי שהיה יכול לשאול את כל השאלות שאותם רוצה לשאול, אבל יכל לראות דברים שהשלטון לא תמיד רצה להראות.
מרצה בכיר וראש החוג למדעי החברה והאזרחות במכללת בית ברל, חוקר ופרשן בנושאי קוריאה
פצצת האטום הראשונה הוטלה על הירושימה ב-6 באוגוסט 1945. הפצצה השנייה הוטלה על נגסאקי שלושה ימים לאחר מכן. הטלת שתי פצצות האטום על יפן הייתה השימוש המבצעי הראשון – והיחיד – שנעשה בנשק גרעיני עד היום.
מומחה לבלשנות, ההיסטוריה של המזרח התיכון והאסלאם.
בהרצאה זו נתוודע לסיפור ההגיוגרפי של האדם ההיסטורי סידהארטה סאקיאמוני- וההחלטה שלקח על עצמו למצוא מזור לסבל האנושי; כשהוא מוותר על מעמדו וחייו כנסיך, הוא יוצא להתבוננות פנימית בתודעה שלו עצמו – מצב תודעתי מדיטטיבי- ומגיח החוצה עם תובנות הרלוונטיות לכל אדם ואדם במאה ה 21…מעבר לכך, גאוניותו של הבודהא מוכיחה עצמה אפילו בהקבלות מרתקות עם ממצאים של המדע המודרני. הסיפור ההגיורפי של הבודהא הינו אוניברסלי וד”ר גליה דור שמה דגש רב על הסברת נקודות אלה- החל מהמפגש הראשון של כל אדם באשר הוא – עם סבל ומוות ועד ועד האתגרים של הורות בין היצמדות, אהבה והיכולת לשחרר.
סינולוגית ויפנולוגית, חוקרת ומרצה רב-תחומית, מדריכת סיורי לימוד במזרח אסיה; שפית המומחית למטבח היפני בפרט והאסייתי, בכלל בדגש על תזונה, בריאות ואריכות חיים; בעלת הסמכה ברפואה סינית (שיאצו). מחברת ספרי עיון בארץ ובארה”ב.