למה הפך בית המקדש לקונצרן מונופוליסטי דורסני? מתי חילצה פרסת סוסים את העולם מרעב ועוני?
איך הוליד המרוץ אל הכסף את העבדות המודרנית והפך בני אדם למוצרים שהונפקו בבורסה?
מי היה הסטארטפיסט הראשון בהיסטוריה?
למה בחרו ההולנדים להשקיע את כל כספם בפרחי צבעוני והובילו מדינה שלמה לפשיטת רגל?
בסדרת הרצאות נצא למסע היסטורי כדי להתוודע לאופן שבו הכסף עיצב את העולם כפי שהוא מוכר לנו.
6 מפגשים מעשירים ומקוריים מאין כמותם על מלחמות, הגירות, מהפכות, פוליטיקה, טכנולוגיה ועוד – ההיסטוריה של המין האנושי דרך הפריזמה של הכסף.
מרצה באוניברסיטת תל-אביב, סופר ופובליציסט. עד 2019 כיהן בתפקיד מנכ”ל איגוד הבנקים ולפני כן היה מבכירי העיתונאים הכלכליים בישראל.
לאחרונה יצא לאור ספרו השני “מסע בשביל הכסף” (הוצאת ידיעות ספרים) שהפך לרב מכר, מתאר איך הכסף עיצב את העולם. ספרו הראשון “בעיניים פקוחות” יצא לאור ב-2003 והפך לרב-מכר.
הרצאות הבונוס הוקלטו מראש, כך שניתן לצפות 24/7 – בקצב שלכם!
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.
למלחמה הנוראה שמתחוללת באוקראינה השלכות מרחיקות לכת לא רק על הסדר העולמי, אלא גם על הכלכלה הגלובלית, תוך הגברת מגמות שליליות עוד מהקורונה. כיצד ייראה היום למחרת? האם נגזר לחזור אחורה לעולם מקוטע, לנסיגה בגלובליזציה, ולצירוף הקטלני בין אינפלציה למיתון (“סטגפלציה”)?
פרופסור (אמריטוס). מכהן כראש המכון למחקרי ביטחון לאומי החל ממאי 2021. עם סיום הדוקטורט באוניברסיטת הרווארד ב-1984, הצטרף טרכטנברג לבית הספר לכלכלה ע”ש איתן ברגלס באוניברסיטת תל אביב, שם רכש מוניטין עולמי במחקרים פורצי דרך על ניתוח כלכלי של מחקר ופיתוח, חדשנות, פטנטים וצמיחה. טרכטנברג כיהן בשורה של תפקידים ציבוריים בכירים: מייסד ויו”ר ראשון של המועצה הלאומית לכלכלה במשרד ראש הממשלה; יו”ר הוועדה לתכנון ותקצוב של המועצה להשכלה הגבוהה, הגוף האחראי על כלל תקציבי ההשכלה הגבוהה; יו”ר הוועדה לשינוי חברתי-כלכלי (“ועדת טרכטנברג”) שקמה בעקבות המחאה ב-2011; חבר כנסת מטעם המחנה הציוני בכנסת ה-20.
מיליוני שנות אבולוציה עיצבו אותנו באופן מיטבי להתמודדות עם אתגרי החיים בטבע, הבעיה היא שבמאה השנים האחרונות הסביבה השתנתה בקצב כל כך מהיר שלא מאפשר לכוחות האבולוציה לעשות את ההתאמות הנדרשות לסביבה בחיים הדיגיטליים. הרבה מהתכונות שהתפתחו במשך מיליוני שנים, אינן מותאמות לגירויים אליהם אנו נחשפים על בסיס יומיומי, מה שיכול לייצר אינטראקציות מאתגרות ולעיתים ההשפעה עשויה להיות הרסנית. בהרצאה זו נעסוק בקשר שבין ההרגשות שלנו, ההחלטות שאנחנו מקבלים והאופן שבו אנו מתנהלים בעולם הדיגיטלי, באמצעות תיאוריות אבולוציוניות.
בעלת דוקטורט בפסיכולוגיה, עם התמחות בתורת המשחקים וכלכלה התנהגותית. היא מרצה במרכז הבינתחומי ובעלת טור במגזין Psychology Today ובמגזין העסקי CMSWire.
מחקריה על התנהגות גולשים זכו לפרס המחקר הטוב ביותר בנוירומרקטינג ובנוסף היא קיבלה פעמיים את התואר “כותבת השנה” (contributor of the year) ב-CMSWire. ללירז ניסיון מחקרי ויישומי בניתוח תהליכי חשיבה והבנת צרכי משתמשים המשלבת את חקר המוח, תהליכים קוגניטיביים ואינטראקציית אדם מחשב (Human Computer Interaction). בשנים האחרונות היא חוקרת אספקטים שונים של התנהגות בעולם הדיגיטלי.
ההרצאה “כשהשכל והרגש נפגשים” עוסקת במרכיבי האינטליגנציה הרגשית. ההרצאה בוחנת את המושג אינטליגנציה, מפרטת את מגוון האינטליגנציות על פי התיאורה של גארדנר – אינטליגנציות מרובות. בחלקה העיקרי עוסקת בחמשת מפתחות האינטליגנציה הרגשית.
יועצת ארגונית ומגשרת, תואר ראשון במדעי הרוח , התמחות אנתרופולוגיה תואר שני ניהול ויישוב סכסוכים. בוגרת לימודי תעודה ייעוץ ארגוני, שפת גוף ,פסיכולוגיה חיובית, אינטליגנציה רגשית ותקשורת בין אישית. לפני כ 17 שנים התחלתי להרצות במגוון תחומים תחת מטריית ה”תקשורת ההתנהגותית” מתוך מטרה לסייע לארגונים ואנשים לממש את הפוטנציאל האישי בעזרת מיומנויות תקשורת והתנהגות. כיום מרצה במסגרות שונות, מכללות וארגונים עסקיים ומלווה באופן פרטני .