בארבע ההרצאות שבסדרה, נערוך היכרות עם תולדותיהם ומשנותיהם של ארבעה הוגי דעות מופתיים: סוקרטס ואפלטון, מייסדי הפילוסופיה של העולם העתיק במערב; ניקולו מקיאבלי, הוגה ייחודי בתקופת הרנסאנס, שמשנתו נקשרה לדראון עולם בתודעה הציבורית, כמי שנכתבה בעטו של השטן; וג’ון סטיוארט מיל, הוגה מבריק ופורץ גבולות, שהקדים את זמנו והיטיב לחזות תופעות מצערות בעת המודרנית.
בוגר תואר שלישי במדעי המדינה, ומרצה למחשבה מדינית באוניברסיטת בר-אילן. מחברם של הספרים: ישעיהו ליבוביץ ואסא כשר: על דת, פוליטיקה ומוסר, בהוצאת ‘רסלינג’; אלברט איינשטיין והמפעל הציוני, 1955-1919, בהוצאת אוניברסיטת בר-אילן.
בהרצאותיו השונות מציג את סיפוריהם של הרפתקנים פורצי דרך, מדענים משונים, שחמטאים מוזרים, פילוסופים חריגים ושלל דמויות מרתקות אחרות.
הרצאות הבונוס הוקלטו מראש, כך שניתן לצפות 24/7 – בקצב שלכם!
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.
סיפורו של הנסיך מישקין אשר מוטל אל העולם בסנט פטרסבורג ומנסה למצוא דרך להשתלב בו. החברה בסנט פטרסבורג איננה מצליחה להכיל אותו. גיבורת הספר, נסטסיה פיליפובנה, צריכה לקבל הכרעה בין שתי פילוסופיות חיים, בדמות הנסיך והסוחר העשיר רוגוזין . מאבקה של נסטסיה בבת המיוחסת אגאליה. הספר מסתיים בצורה דרמטית , בלתי צפויה.
מרצה לספרות הקלאסית וד”ר לפילוסופיה. במסגרת לימודיו חקר את הקשר בין הקידמה הטכנולוגית לבין החברה האנושית.
הרצאה זו תתייחס לספרי הפילוסופיה בתנ”ך, שאחד מהם הוא ספר קהלת. ספר בעייתי מבחינת האמונה ולכן כמעט ולא נכנס לתנ”ך. הספר בוחן את החיים מנקודת מבט של זקן בעל ניסיון, המציע לנער הצעיר- מהי הדרך הכדאית לבחור בה.
בוגר האוניברסיטה בת”א, בחוגים מקרא ולשון עברית.מרצה על נושאים בתנ”ך על פי הגישה המחקרית, הרואה בתנ”ך יצירה אנושית (ללא התערבות אלוהית) בעלת אופי מגמתי אמונתי-דתי-פוליטי.בהרצאות יש ניסיון לזהות את הכותבים, השקפת עולמם ומטרת כתיבתם. בהרצאות באות לידי ביטוי תרבויות הסביבה והשפעותיהן על התרבות הישראלית-יהודית.מרצה על מורשת השואה,. בוגר קורס מדריכים ב”יד ושם” להדרכה בפולין, וכן בוגר קורס הדרכה במוזיאון השואה בוורשה, לשם הדרכה במוזיאון, הדריך קבוצות רבות של תלמידים ומבוגרים באתרי השואה בפולין.
ד”ר מישקה בן דוד מתאר את הסיבה שבגללה יצא למסע ארוך של לימוד ענפי מדע רבים בעלי רלבנטיות לפילוסופיה, ומהי תמונת האדם שגיבש, על רקע עולם הטבע. על פי כל ענף מדעי מציין את ההתייחסות המתבקשת לעצמנו ולעולמנו: מה נובע מעובדת קיומו המקרי של היקום וממרחביו? מהו הקשר בין מקריות היווצרותם של החיים, מאקראיותה של האבולוציה ומדמיוננו הגנטי הרב לחיות אחרות? ומה נובע מהזהות הגנטית בין בני האדם, ממגבלות המדע ושכלנו וממותנו.
סופר הנמנה עם בכירי “המוסד”. פרסם 18 ספרים רבי מכר – רומנים, קבצי סיפורים, ספרי מתח, בינהם גם שני ספרי פילוסופיה, המבוססים על מחקר רב שנים בענפי מדע רבים.