בארבע ההרצאות שבסדרה, נערוך היכרות עם תולדותיהם ומשנותיהם של ארבעה הוגי דעות מופתיים: סוקרטס ואפלטון, מייסדי הפילוסופיה של העולם העתיק במערב; ניקולו מקיאבלי, הוגה ייחודי בתקופת הרנסאנס, שמשנתו נקשרה לדראון עולם בתודעה הציבורית, כמי שנכתבה בעטו של השטן; וג’ון סטיוארט מיל, הוגה מבריק ופורץ גבולות, שהקדים את זמנו והיטיב לחזות תופעות מצערות בעת המודרנית.
בוגר תואר שלישי במדעי המדינה, ומרצה למחשבה מדינית באוניברסיטת בר-אילן. מחברם של הספרים: ישעיהו ליבוביץ ואסא כשר: על דת, פוליטיקה ומוסר, בהוצאת ‘רסלינג’; אלברט איינשטיין והמפעל הציוני, 1955-1919, בהוצאת אוניברסיטת בר-אילן.
בהרצאותיו השונות מציג את סיפוריהם של הרפתקנים פורצי דרך, מדענים משונים, שחמטאים מוזרים, פילוסופים חריגים ושלל דמויות מרתקות אחרות.
הרצאות הבונוס הוקלטו מראש, כך שניתן לצפות 24/7 – בקצב שלכם!
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.
בהרצאה זו נתוודע לסיפור ההגיוגרפי של האדם ההיסטורי סידהארטה סאקיאמוני- וההחלטה שלקח על עצמו למצוא מזור לסבל האנושי; כשהוא מוותר על מעמדו וחייו כנסיך, הוא יוצא להתבוננות פנימית בתודעה שלו עצמו – מצב תודעתי מדיטטיבי- ומגיח החוצה עם תובנות הרלוונטיות לכל אדם ואדם במאה ה 21…מעבר לכך, גאוניותו של הבודהא מוכיחה עצמה אפילו בהקבלות מרתקות עם ממצאים של המדע המודרני. הסיפור ההגיורפי של הבודהא הינו אוניברסלי וד”ר גליה דור שמה דגש רב על הסברת נקודות אלה- החל מהמפגש הראשון של כל אדם באשר הוא – עם סבל ומוות ועד ועד האתגרים של הורות בין היצמדות, אהבה והיכולת לשחרר.
סינולוגית ויפנולוגית, חוקרת ומרצה רב-תחומית, מדריכת סיורי לימוד במזרח אסיה.
מעבירה גם סדנאות מעשיות בשלל תחומים אלו – בדגש על פילוסופיה אפליקטיבית- מהטקסטים העתיקים ליוםיום שלנו, אך גם בריאות ותזונה; מתרגמת לכדי מעשה, יצירה, צמיחה ושינוי את התובנות הצומחות מפילוסופיה סינית, אסתטיקה יפנית או פסיכולוגיה בודהיסטית.
הרצאה זו תתייחס לספרי הפילוסופיה בתנ”ך, שאחד מהם הוא ספר קהלת. ספר בעייתי מבחינת האמונה ולכן כמעט ולא נכנס לתנ”ך. הספר בוחן את החיים מנקודת מבט של זקן בעל ניסיון, המציע לנער הצעיר- מהי הדרך הכדאית לבחור בה.
בוגר האוניברסיטה בת”א, בחוגים מקרא ולשון עברית.מרצה על נושאים בתנ”ך על פי הגישה המחקרית, הרואה בתנ”ך יצירה אנושית (ללא התערבות אלוהית) בעלת אופי מגמתי אמונתי-דתי-פוליטי.בהרצאות יש ניסיון לזהות את הכותבים, השקפת עולמם ומטרת כתיבתם. בהרצאות באות לידי ביטוי תרבויות הסביבה והשפעותיהן על התרבות הישראלית-יהודית.מרצה על מורשת השואה,. בוגר קורס מדריכים ב”יד ושם” להדרכה בפולין, וכן בוגר קורס הדרכה במוזיאון השואה בוורשה, לשם הדרכה במוזיאון, הדריך קבוצות רבות של תלמידים ומבוגרים באתרי השואה בפולין.
בהרצאה זו מתאר המרצה את הסיבה שבגללה יצא למסע ארוך של לימוד ענפי מדע רבים בעלי רלבנטיות לפילוסופיה, ומהי תמונת האדם שגיבש, על רקע עולם הטבע. על פי כל ענף מדעי מציין את ההתייחסות המתבקשת לעצמנו ולעולמנו: מה נובע מעובדת קיומו המקרי של היקום וממרחביו? (רמז: ענווה קוסמית); ממקריות היווצרותם של החיים, מאקראיותה של האבולוציה ומדמיוננו הגנטי הרב לחיות אחרות? (רמז? ענווה ביולוגית). מה נובע מהזהות הגנטית בין בני האדם (אחווה), ממגבלות המדע ושכלנו (ענווה וסובלנות הכרתית) וממותנו (ענווה קיומית, ואחווה לשאר בני התמותה).
סופר הנמנה עם בכירי “המוסד”. פרסם 18 ספרים רבי מכר – רומנים, קבצי סיפורים, ספרי מתח, בינהם גם שני ספרי פילוסופיה, המבוססים על מחקר רב שנים בענפי מדע רבים.