הפרסומות כתקשורת חזותית

מה מספרות עלינו מודעות השיווק ממרחק הזמן

הן חלק בלתי נפרד מהנוף האורבני והדיגיטלי שלנו, את חלקן אנחנו אפילו מכירים בע״פ והן לוקחות חלק מסביבת היומיום שלנו – הפרסומות. 
מנין הופיעו?  מדוע הן מעוצבת כך ולא אחרת? ומה ניתן ללמוד דרכן עלינו כחברה?
בסדרת הרצאות זו נתייחס לשינויים בדימויים שהופיעו על גבי הפרסומות ועל משמעותן, תוך התייחסות להקשר של המקום והזמן בהם נוצרו.

 

תוכנית ההרצאות בסדרה

מהי תקשורת חזותית וכיצד הפרסומת מספרת את סיפור החברה בתמונות

בהרצאה זו נדון בשאלה מהי תקשורת חזותית וכיצד הפרסומת שבחשיבה ראשונית תפקידה למכור לנו מוצר כזה או אחר, יכולה לתפקד גם כבבואה המשקפת את הזמן ואת החברה כפי שהייתה בעת בה נוצרה הפרסומת ולא רק ככלי לקידום מכירות. למעשה, ניתן להסתכל על פרסומות ככלי סוציולוגי המספר דבר מה על החברה והתרבות בזמן נתון. נעזר בדימוי החזותי באמצעותו נפענח רבדים נוספים החבויים בפרסומות

הרקע להתפתחות הפרסומת

בהרצאה זו נתייחס להיסטוריה התרבותית של הקפיטליזם: מה היה הרקע ההיסטורי להיווצרות הפרסומת וכיצד זו הפכה להיות שופר של הקפיטליזם ולמוציאה לפועל של הערכים והמטרות של שיטה כלכלית זו

התפקידים התרבותיים של הפרסומת בעידן הקפיטליזם והתפתחות המותג

מותג הוא מוצר אותו מתייגת חברה ונותנת לו ערך מוסף ובידול. לפני המותגים היו מוצרים. כיום אנו חיים בעידן של פוסט מותגים. נתייחס לשלושת השלבים האבולוציוניים האלה כפי שהתרחשו בעשורים האחרונים של המאה ה20 וה21 ונמצא את ההבדלים - נבחן איך צרכו פעם תכנים שיווקיים , איך צורכים פרסומות בימינו ומה צופן לנו העתיד בהקשר זה

איך לנתח פרסומת בעין בוחנת ומודעת

בהרצאה האחרונה נציג כמה כלים לניתוח פרסומות – הפרסומות ייבחנו לא רק כמסר שיווקי אלא בעיקר כמסר המספר על תרבות היומיום ועל החברה בנקודת הזמן בה הפרסומת שווקה ושודרה.

ד״ר אביבית אגם דאלי

חוקרת תרבות חזותית, אוצרת אמנות ואוצרת עיצוב, בעלת תואר דוקטור מטעם האוניברסיטה העברית ומרצה. מחקריה עוסקים כולם בתרבות חזותית בישראל. ספרה “מחוזות חפץ” יצא לאור ב”רסלינג” ב 2010 ומתבסס על עבודת הדוקטורט שלה.

אביבית אגם דאלי

בונוס מיוחד לנרשמים לסדרה:

הנרשמים לסדרה זו יקבלו גם גישה לצפייה ב 3 הרצאות נוספות!

חיים שפיר על יצירתיות ועולם המשחק

״משחק לפרנסתו״ – על יצירתיות ועולם המשחק

התום הוא נקודת האפס של כל יצירה. הוא פס הקול של “כאן ועכשיו”. הוא מתנגן כשאנו בסביבה נטולת דחיפות ונטולת איום.כדי להצליח לשמר את הניצוץ היצירתי יש להתמודד עם השחיקה של התום. מהי נקודת האפס ממנה מתחילה היצירה?

Haim Shafir - חיים שפיר | הרצאות מהכורסא

מרצה: חיים שפיר

בעל מותג המשחקים “משחקים של חיים שפיר”. מתמחה בעיקר במשחקי חברה, למנעד גיל רחב ופיתח למעלה מ-100 משחקים הנמכרים בכ-25 ארצות. בין משחקיו המפורסמים: טאקי, פיקולו, לוגי, ועוד ועוד.

הפסיכולוגיה של האושר | לירז מרגלית

הפסיכולוגיה של האושר

המרדף אחר האושר מעסיק אותנו מאז שחר האנושות אך למרות שאחוז מדד האושר מעולם לא היה גבוה יותר, אנחנו רק הולכים ונהיים פחות מאושרים. אחד מאויבי האושר הוא הנטייה האנושית להסתגל במהירות לדברים. הריגוש לעולם לא נותר בשיא. בהרצאה זו נבין כיצד הזיכרון של החוויות שלנו, משפיע על האושר, נענה על השאלה מדוע כסף לא בהכרח יעשה אותנו מאושרים יותר, נגלה מהו הגורם המשמעותי ביותר שמשפיע על מידת האושר שלנו וכיצד אנחנו יכולים לעצב את מידת האושר של עצמנו.

לירז מרגלית

מרצה: ד״ר לירז מרגלית

בעלת דוקטורט בפסיכולוגיה, עם התמחות בתורת המשחקים וכלכלה התנהגותית. מרצה במרכז הבינתחומי ובעלת טור במגזין Psychology Today ובמגזין העסקי CMSWire. מחקריה על התנהגות גולשים זכו לפרס המחקר הטוב ביותר בנוירומרקטינג ובנוסף היא קיבלה פעמיים את התואר “כותבת השנה” (contributor of the year) ב-CMSWire. בשנים האחרונות היא חוקרת אספקטים שונים של התנהגות בעולם הדיגיטלי. ספרה “הנדסת התודעה” זכה לביקורות ושבחים רבים.

תעתועים

תעתועים במדע ובאמנות

“כיצד שולט מוחנו על תנועות גופנו, מהי אחיזת עיניים? מה מייחד את ציוריהם של אשר, דאלי ומגריט והאם הם יכולים להתקיים במציאות? מה הם מרחק ודמיון, פרספקטיבה כפולה, אור וצבעים, קווים ואובייקטים בלי אפשריים, צילומים חידתיים ועוד. על השילוב המפתיע שבין מדע לבין אמנות, אשליות אופטיות, תעתועי גוף, תלת מימד, קסמים וחידות.

שמעון המאירי

מרצה: שמעון המאירי

אמן, מרצה, אוצר תערוכות. האיש המזוהה עם תורת ההולוגרפיה בישראל, משלב בעשייתו מדע ואמנות, פיסיקה ויצירה. מרצה בפני גופים ומוסדות שונים בארץ: בתי ספר למחוננים, מצויינות לחינוך, חוגי בית, מוזיאונים ועוד.

עלות הסדרה 165 ₪ -
להרשמה מלאו את הטופס ותועברו לדף תשלום מאובטח.

כל הזכויות שמורות להרצאות מהכורסא 2021

Skip to content