הן חלק בלתי נפרד מהנוף האורבני והדיגיטלי שלנו, את חלקן אנחנו אפילו מכירים בע״פ והן לוקחות חלק מסביבת היומיום שלנו – הפרסומות.
מנין הופיעו? מדוע הן מעוצבת כך ולא אחרת? ומה ניתן ללמוד דרכן עלינו כחברה?
בסדרת הרצאות זו נתייחס לשינויים בדימויים שהופיעו על גבי הפרסומות ועל משמעותן, תוך התייחסות להקשר של המקום והזמן בהם נוצרו.
חוקרת תרבות חזותית, אוצרת אמנות ואוצרת עיצוב, בעלת תואר דוקטור מטעם האוניברסיטה העברית ומרצה. מחקריה עוסקים כולם בתרבות חזותית בישראל. ספרה “מחוזות חפץ” יצא לאור ב”רסלינג” ב 2010 ומתבסס על עבודת הדוקטורט שלה.
התום הוא נקודת האפס של כל יצירה. הוא פס הקול של “כאן ועכשיו”. הוא מתנגן כשאנו בסביבה נטולת דחיפות ונטולת איום.כדי להצליח לשמר את הניצוץ היצירתי יש להתמודד עם השחיקה של התום. מהי נקודת האפס ממנה מתחילה היצירה?
בעל מותג המשחקים “משחקים של חיים שפיר”. מתמחה בעיקר במשחקי חברה, למנעד גיל רחב ופיתח למעלה מ-100 משחקים הנמכרים בכ-25 ארצות. בין משחקיו המפורסמים: טאקי, פיקולו, לוגי, ועוד ועוד.
המרדף אחר האושר מעסיק אותנו מאז שחר האנושות אך למרות שאחוז מדד האושר מעולם לא היה גבוה יותר, אנחנו רק הולכים ונהיים פחות מאושרים. אחד מאויבי האושר הוא הנטייה האנושית להסתגל במהירות לדברים. הריגוש לעולם לא נותר בשיא. בהרצאה זו נבין כיצד הזיכרון של החוויות שלנו, משפיע על האושר, נענה על השאלה מדוע כסף לא בהכרח יעשה אותנו מאושרים יותר, נגלה מהו הגורם המשמעותי ביותר שמשפיע על מידת האושר שלנו וכיצד אנחנו יכולים לעצב את מידת האושר של עצמנו.
בעלת דוקטורט בפסיכולוגיה, עם התמחות בתורת המשחקים וכלכלה התנהגותית. מרצה במרכז הבינתחומי ובעלת טור במגזין Psychology Today ובמגזין העסקי CMSWire. מחקריה על התנהגות גולשים זכו לפרס המחקר הטוב ביותר בנוירומרקטינג ובנוסף היא קיבלה פעמיים את התואר “כותבת השנה” (contributor of the year) ב-CMSWire. בשנים האחרונות היא חוקרת אספקטים שונים של התנהגות בעולם הדיגיטלי. ספרה “הנדסת התודעה” זכה לביקורות ושבחים רבים.
“כיצד שולט מוחנו על תנועות גופנו, מהי אחיזת עיניים? מה מייחד את ציוריהם של אשר, דאלי ומגריט והאם הם יכולים להתקיים במציאות? מה הם מרחק ודמיון, פרספקטיבה כפולה, אור וצבעים, קווים ואובייקטים בלי אפשריים, צילומים חידתיים ועוד. על השילוב המפתיע שבין מדע לבין אמנות, אשליות אופטיות, תעתועי גוף, תלת מימד, קסמים וחידות.
אמן, מרצה, אוצר תערוכות. האיש המזוהה עם תורת ההולוגרפיה בישראל, משלב בעשייתו מדע ואמנות, פיסיקה ויצירה. מרצה בפני גופים ומוסדות שונים בארץ: בתי ספר למחוננים, מצויינות לחינוך, חוגי בית, מוזיאונים ועוד.