עם התקדמות הידע האנושי הולכת ומתבהרת מורכבותו של היקום ובעקבות כך שאלות ותהיות חדשות לבקרים על מקומנו בו. בסדרת הרצאות מרתקת נצא למסע להבנת צפונות היקום הסובב אותנו ולמפגש עם מדע האסטרונומיה, שהינו תחום ידע דינמי, סוחף ומלהיב הנמצא בחזית המחקר המדעי כיום. במסגרת ההרצאות נענה, בין השאר, על שאלות כגון:
מה קורה לגוף האדם בצאתו לחלל ומה הן ההשלכות של התנאים מחוץ לכדור הארץ על טיסות חלל מאוישות? האם קיימים חייזרים? או, לחילופין, אולי אנחנו היצורים התבוניים היחידים ביקום? אילו כלים עומדים לרשותנו על-מנת לתת תשובה לשאלה זו? האם קיימת סכנה של התנגשות אסטרואיד בכדור הארץ בקרוב? מה משמעותה לגבי החיים על-פני כדור הארץ? מה טיבו של המכשיר המשונה שהתגלה על קרקעית הים התיכון בתחילת המאה ה- 20 ומדוע הוא שינה את תפיסותינו לגבי היוונים הקדומים?
בכל הרצאה נחשוף טפח נוסף ומיוחד מסודותיו של היקום, תוך שילוב מידע עדכני ביותר ממגוון תחומי חקר, בגובה העיניים ובשפה שווה לכל נפש.
אסטרונום. ניהל את מצפה הכוכבים של מכון ויצמן למדע. הישראלי הראשון שאסטרואיד נקרא על שמו (האסטרואיד 13615 Manulis). שילב בארץ את נושא המחקר בכל הקשור בחיפוש אחר אסטרואידים המסכנים את קיומנו (Near Earth Objects, NEOs)
הרצאות הבונוס הוקלטו מראש, כך שניתן לצפות מיד לאחר ההרשמה או מתי שרוצים, 24/7 – בקצב שלכם!
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום למשך 3 חודשים.
מה נותר עוד לגלות? התפתחויות טכנולוגיות פותחות בפנינו הזדמנות לגלות את אשר מעבר לכדור הארץ. המסעות לגילוי החלל החיצון כבר כאן כמה עשרות שנים. לאן מועדות פנינו? אפילו “תיירות החלל” כבר כאן! ממתינים לכם!
מומחה לבלשנות, ההיסטוריה של המזרח התיכון והאסלאם.
“כיצד שולט מוחנו על תנועות גופנו, מהי אחיזת עיניים? מה מייחד את ציוריהם של אשר, דאלי ומגריט והאם הם יכולים להתקיים במציאות? מה הם מרחק ודמיון, פרספקטיבה כפולה, אור וצבעים, קווים ואובייקטים בלי אפשריים, צילומים חידתיים ועוד. על השילוב המפתיע שבין מדע לבין אמנות, אשליות אופטיות, תעתועי גוף, תלת מימד, קסמים וחידות.
אמן, מרצה, אוצר תערוכות. האיש המזוהה עם תורת ההולוגרפיה בישראל, משלב בעשייתו מדע ואמנות, פיסיקה ויצירה.
הרצאה בפיתוח חשיבה יצירתית שיטתית. “טיפול 10,000” למוח אשר חושף קבעונות חשיבה ומספק טכניקות איך להתגבר עליהם. זאת, באמצעות כלי חשיבה, מבוססים מדעית, איך לפרוץ דרכים ולייצר פתרונות בלתי שגרתיים בעולם של שינוי וחוסר ודאות.
עיתונאי, סופר, כתב חוקר, במאי ומפיק בטלוויזיה, מפתח משחקי חשיבה ולימוד וקוסם.