על הכל אנחנו מתווכחים אבל כשזה מגיע לשירים, על “נכסי צאן ברזל” נדמה כי סוף סוף יש הסכמה. ברור לכולם ש – ”אלי, אלי”, או ”שיר הרעות” הם שירים משמעותיים שעיצבו את זהותינו כאן. “שירים שמשותפים לכל הישראלים באשר הם” כך אמר המשורר יורם טהרלב, וצדק. מוזיקה היא פסקול של תקופה ושל תרבות, ושירים גדולים הם דבק שיוצר חברה. בסדרה הקרובה נתחקה אחר 4 מהיוצרים הגדולים של המוזיקה הישראלית וננסה דרך סיפורם לפצח את החידה “איך נוצר שיר שמעצב זהות?”
מבקר מוזיקה בגל”צ, מנהל מרחב נוער בחולון, מרצה במסגרות שונות, מעביר סיורים מאלפים בתל-אביב ומדריך טיולים באיסלנד.
הכותב המזוהה ביותר עם הפלמ”ח; היוצר שיחד עם חברו דן בן-אמוץ המציא את דמותו של הצבר הישראלי בתרבות; עיתונאי, פובליציסט, איש מעורב ודעתן; פזמונאי שכתב למעלה מ-1,000 שירים; כל זאת, ועוד – בסיפור חייו ויצירתו שיתואר בהרצאה.
חוקר הזמר העברי, תקופת העלייה השנייה והשלישית והספרות החלוצית, בעל תוארי B. A בספרות ובמחשבת ישראל, M.A. בלימודי ארץ-ישראל, ד”ר בתולדות עם ישראל.
למה מציבים רבים את שירת זך כפסגת ההישגים של השירה הישראלית? כאשר ביקש זך “רגע אחד שקט בבקשה”- איזו מהפכה תרבותית הוא הוביל? שירה של אזרח העולם / הביקורתיות שהנחיל זך כערך אסתטי וכערך חברתי במציאות הישראלית.
מלמד ספרות, תרבות וקולנוע, סופר ומרצה
בליל הארבעה בנובמבר 1995, לפני בדיוק חצי יובל שנים, גמלה החלטה בליבה של זמרת ישראלית צעירה. היא הבינה שאם רבין שילם בחייו בעד השלום, בעד המדינה, בעד הערכים והחזון שלו – היא תמשיך בדרכו. היא לא תפחד מתשלומי מחיר, היא לא תהסס להביע את דעתה, היא לא תוותר לארץ הזאת על חזון חברת המופת והשלום. במפגש מרתק ומרגש אחינועם ניני, זמרת ויוצרת שאוחזת בקריירה בינלאומית מרשימה ביותר ופעילות חברתית בלתי פוסקת בארץ, משוחחת בפתיחות לב עם גיל פז, מבקר מוזיקה בגל”צ ופעיל חברתי. דמוקרטיה, חזון, אמונה בשלום, לצד סיפורים אישיים ומיוחדים וכמובן – שירים. הצטרפו אלינו.
מבקר מוזיקה בגל”צ, מרצה ומדריך סיורים בתל-אביב ואיסלנד