מאז שיגור העצם הראשון לחלל בשנת 1957 עשתה האנושות קפיצה עצומה ושגרה חלליות כמעט לכל פינה במערכת השמש ומחוצה לה. בסדרה זו נסקור את נקודות הציון הבולטות במסע האנושות בחלל, ונעסוק בשאלות כמו: מה הניע את המרוץ המטורף אל הירח? ומתי נחזור לשם? מדוע חשבנו שיש חיים על מאדים ומה באמת גילינו שם? לאן נוכל לטוס בקרוב? ומתי יהיו מלונות וכפרי נופש על הירח? וגם- האם נוכל לצאת יום אחד מגבולות מערכת השמש שלנו ולהגיע לכוכבים אחרים?
עיתונאי, מסקר את תחומי המדע והחלל. עורך באתר מכון דוידסון לחינוך מדעי
הרצאות הבונוס הוקלטו מראש, כך שניתן לצפות מיד לאחר ההרשמה או מתי שרוצים, 24/7 – בקצב שלכם!
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום למשך 3 חודשים.
ההרצאה עוסקת באחד הנושאים המסקרנים והמרתקים מכולם – חיים תבוניים. האם ביקרו אותנו חייזרים? האם תיתכן תקשורת אתם? מה נדרש כדי להקים תקשורת עם בני דודנו על כוכבי לכת אחרים – אם הם קיימים? ננסה לבסס את התשובה לשאלות מסקרנות אלו על עובדות מדעיות מדויקות ועדכניות.
אסטרונום. ניהל את מצפה הכוכבים של מכון ויצמן למדע
מה נותר עוד לגלות? התפתחויות טכנולוגיות פותחות בפנינו הזדמנות לגלות את אשר מעבר לכדור הארץ. המסעות לגילוי החלל החיצון כבר כאן כמה עשרות שנים. לאן מועדות פנינו? אפילו “תיירות החלל” כבר כאן! ממתינים לכם!
מומחה לבלשנות, ההיסטוריה של המזרח התיכון והאסלאם
הקוסמוסופיה היא השקפת עולם, שיטה פילוסופית שפיתח ד”ר מישקה בן דוד, בעזרתה הוא מאפיין את האדם ואת היחס הראוי שלו לעצמו, לזולת ולסביבה ע”י קריטריונים מוסריים המתבססים על ממצאי המדע העדכניים ביותר. בהרצאה זו נדון בשאלות כמו: מה נובע מהזהות הגנטית בין בני אדם? ממגבלות המדע, שכלנו ומותנו, ואיך יכול גם יצור כמונו, המודע למגבלותיו ולמותו, להגיע להשלמה ולשלווה.
סופר הנמנה עם בכירי “המוסד”. פרסם 18 ספרים – רומנים, קובצי סיפורים, ספרי מתח וספרי עיון