מציאות חיינו כחברה בעולם המערבי מעלה כל העת שאלות מורכבות ומרתקות המשיקות לא אחת גם אל עולמות המוסר והמשפט ומאתגרות אותו.
למשל מעולמות הרפואה המשפטית המתפתחת טכנולוגית כל העת, בתחום הפסיכיאטריה ובריאות הנפש, בתחום הסייבר, בדיני משפחה ואישות, מול עולם התקשורת, זכויות אדם ובעלי חיים ועוד…
בסדרה מרתקת זו נחקור את היום יום שלנו כחברה וכאינדיבידואל בראי החוק והמוסר, בשילוב סיפורים אמיתיים העולים על כל דמיון, מתוך ניסיונה האישי של המרצה העוסקת כעו״ד בתחום דיני הנפשות.
עוסקת כסניגורית וכמייצגת נפגעי עבירה במשפט פלילי ודיני משפחה במשרד עורכי דין מוביל בתחום המשפט הפלילי, צווארון כחול וצווארון לבן. כמו כן, עו”ד רקח מגישה תכנית “המהדורה המשפטית Law-Tv “, תכנית משפטית תחקירית שעיקרה הנגשת מידע משפטי לציבור הרחב בענייני זכויות אדם וזכויות אזרח בישראל וחקר סוגיות במשפט הפלילי, סוגיות בפוליטיקה ואקטואליה בשילוב ראיונות עם פרשנים פוליטיים ועורכי דין מובילים במשפט הפלילי בישראל.
אלה הרצאות שהוקלטו מראש והן תהיינה פתוחות לצפייה לנרשמים למשך 3 חודשים.
ניתן לצפות בהן מתי שרוצים בקצב שלך, במהלך הסדרה או לאחריה!
אלו ההרצאות:
השימוש ב DNA לזיהוי פלילי, מהזוית המדעית, מובאת מפיו של חוקר בכיר ועתיר נסיון במחלקה לגנטיקה במכון ולקני. כיצד הגנטיקה והמחקר באים לעזרתנו בפיענוח פשעים.
חוקר בכיר במחלקה לגנטיקה במכון וולקני, לשעבר מנהל היחידה לביוטכנולוגיה והמחלקה לגנטיקה במכון.
הקלישאה לפיה אנשים נבחנים בשעת משבר נכונה, אבל אין הכוונה ליכולת להתגבר ולצלוח את המגיפה בשלום. רובנו נמשיך לחיות, אך המבחן האמיתי יהיה היכולת שלנו להמציא את עצמנו מחדש, ללמוד את מה שהטבע מנסה ללמד אותנו ולהשתנות בהתאם. המשבר הוא מבחן הישרדות, וכמו באבולוציה, גם כאן החזק שורד. משבר הקורונה מספק הזדמנות לקחת הפסקה במרוץ ולהבין לאן פנינו מועדות. גם כפרטים, גם כארגונים וגם כחברה אנושית. הפרדוקס הוא שאנו לומדים להוקיר דבר מסוים רק כאשר אנו עומדים לאבד אותו. ההבנה שהמציאות כפי שאנו מכירים אותה היא כה שברירית, גורמת לנו לבצע שינויים באופן שבו נבחר לחיות את חיינו מבחינה אישית ומקצועית, וגם לנסות להבין לאן אנחנו רוצים להמשיך יחד כחברה.
בעלת דוקטורט בפסיכולוגיה, עם התמחות בתורת המשחקים וכלכלה התנהגותית.
מרצה במרכז הבינתחומי הרצליה.
בהרצאה זאת נתוודע לעצמנו בני האדם וחלקנו בעקרונות האקולוגיה. נסקור את ההומינידים, היצורים הקרובים לנו ביותר השימפנזים, הגורילות והאורנגאוטן ונתמקד במוצא האדם ובגילויים החשובים של עברנו.
בחלקה האחרון של ההרצאה נדבר בקצרה על האקולוגיה של א”י וננתח את השפעת האדם על הסביבה והשינוי שהוא מביא על בתי הגידול השונים.
דוקטור לביולוגיה, מרצה בנושאי טבע ותיירות ומדריך טיולים