החיים עצמם בראי האמנות

עם המרצה: ד"ר אפי זיו

מאז ומעולם הייתה האמנות בבואה של החיים, כאשר חיינו וחייהם של אמנים שזורים אלו באלו.

סדרה חדשה – שתי הרצאות אקטואליות מביאה אליך את “השלום והמלחמה” ואת “האמת והשקר” בראי האמנות.

נעקוב גם אחר חייהם של האמנים עצמם – איך נראה הסטודיו שלהם, איך הציגו בפנינו את אהובותיהם וכיצד הם חתמו על יצירותיהם (לא בצורה המקובלת היום…).

תוכנית ההרצאות בסדרה

1. שלום ומלחמה ביצירות אמנות

"שלום – הראשונה בברכות אנוש והנעלה מכולן" (פתגם סיני עתיק). האמנות היא בבואה של החיים: שלום ומלחמה תופסים מקום נכבד ביצירות אמנות. נכיר את האלים, נשמע על מלחמות וקרבות, ניצחונות וכניעה. נכיר את האלגוריות הרבות ואת הסמלים. נצפה ביצירות מופת של רובנס, דייגו ולאסקז, ז'אק לואי דויד, פיקאסו ורבים אחרים.

2. הסטודיו של האמן

איך נראה סטודיו של אמן? אמנים רבים תיארו את עצמם בסטודיו שלהם. נסייר בכמה מהם, נכיר את הדוגמניות, נלמד את הטכניקה ונשמע וסיפורים פיקנטיים. נבקר אצל הציירים אפלס, בוטיצ'לי, וזארי, ורמיר, קורבה ואחרים. נציין במיוחד את הסטודיו המהפכני של מונה ושל רנואר ומה צמח משינוי זה.

3. חתימת האמן

לא תמיד נהג האמן לחתום בשמו על יצירתו, כמו שנהוג כיום. אז איך "חתמו" האמנים על יצירותיהם? הידעתם שמיכלאנג'לו חתם רק על יצירה אחת בכל חייו? ומדוע ? ואיך "חתמו" רפאל ? קאראואג'יו ? ברניני ? קורבה? מאוריציו גוטליב ? על כל אלה ועוד – בהרצאה חדשה ומרתקת.

4. האמן ואהובתו

אמנים רבים תיארו בצורות שונות את מושא אהבתם. בין האהובות היו גם נשותיהם וגם אהובותיהם. נלמד להבדיל ביניהן וניכנס לחיים האישיים של האמנים הגדולים. נשמע ונצפה באהובות של פיליפו ליפי, ברניני, רובנס, פיקאסו, מודליאני, סלבאדור דאלי ועוד.

5. האמת והשקר ביצירות אמנות

כמו כל תחומי החיים גם האמת והשקר מככבים ביצירות אמנות. למה האמת היא עירומה? מדוע היא מחזיקה בענף עץ דקל? או במראה? נראה, בין השאר, יצירות של בוטיצ'לי, ברניני, רובנס, קוראדיני וגוסטב קלימט. הרצאה חדשה ומרתקת.

אודות המרצה: ד"ר אפי זיו

סופר ומרצה בכיר בתחומי תולדות האמנות, האמנות הנוצרית והמיתולוגיה היוונית. כתב והוציא לאור 5 ספרים: הצופן הנוצרי באמנות, סודות אלי האולימפוס, משחקי האלים, מיתולוגיה עכשיו וגיבורי המיתולוגיה היוונית.

ד״ר אפי זיו

בונוס מיוחד לנרשמים לסדרה:

הנרשמים לסדרה זו יקבלו גם גישה לצפייה ב 3 הרצאות נוספות!

הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.

גאונות או שגעון?

גאונות או שגעון?

“השיגעון מרענן ומעורר. הוא הופך את השפויים לשפויים יותר. היחידים שלא מרוויחים ממנו הם המשוגעים” (הנרי מילר) האם גם לכם קרה שהתבוננתם ביצירת אמנות שלא נראתה לכם ותהיתם ״מי המטורף שעשה את זה ״ ואילו על יצירה מדהימה שראיתם שאלתם ״מי הגאון שעשה את זה״ ? אחת הקלישאות הידועות ביותר היא שבכל גאון יש משוגע או לפחות נחשב כאאוטסיידר לתקופתו. אבל האם באמת אפשר ליצור אמנות כשאתה לא יכול לראות את המציאות כפי שהיא? האם צריך להיות משוגע כדי להיות אמן?

ורדה מאייר

מרצה: ד"ר ורדה רוטשטיין מאייר

דוקטור לאמנות ומגדר, בעלת תואר שני וראשון באמנות ובחינוך

אקטיביזם ואמנות

אקטיביזם ואמנות

“אמנות היא הנשק שלנו. תרבות היא התנגדות”. הציטוט הלקוח מפיה של האמנית האיראנית- אמריקאית שירין נישאט הוא המוטו של הרצאה המתבוננת בו אמנים בינלאומיים מובילים משתמשים באמנות שלהם לנקוט עמדה, להניע תהליכים. נראה עבודות של נישאט, דוריס סלסדו, יאיוי קוסאמה, אי ווי ווי, מאוריציו קאטאלן ו”פוסי ריוט”. נהרהר בשאלות של אקטואליה ואמנות כיצירה שפניה לנצח, נחשוב על אמנים כדוברים, כמתגייסים מרצון בשרות רעיונות ונראה שאיכות אמנותית אינה עומדת בסתירה לאמירה ברורה.

מרצה: ד"ר סמדר שפי

אוצרת אמנות, מרצה, מבקרת וחוקרת אמנות

הכבשה הכחולה

הכבשה הכחולה

מנשה קדישמן, פסל, צייר, חתן פרס ישראל הוא גיבור קולנועי טבעי. אדם קדמון בעולם מודרני, ענק במכנסיים לבנים ננסיים. חצי ילד וחצי זקן, חצי גאון וחצי ליצן.

קדישמן לא הסתתר מפני המצלמה. הוא מופיע בסרט במלוא מורכבותו. מצד אחד מצליחן, שעבודותיו מוצגות ונמכרות ברחבי העולם ומצד שני דמוי-הומלס תל אביבי המחפש כל יום מחדש מאין תבוא כלכלתו. 

במאים: דני דותן, דליה מבורך
מפיק: אריק ברנשטיין / עלמה הפקות

עלות הסדרה 225 ₪
להרשמה מלאו את הטופס ותועברו לדף תשלום מאובטח

כל הזכויות שמורות להרצאות מהכורסא 2024

Skip to content