כיצד השינויים המהירים בכדור הארץ השפיעו על האקלים, מהי ההשפעה על מינים רבים בעולם וכיצד האנושות יכולה להמשיך להתקיים תוך שימור וטיפוח הסביבה לדורות הבאים?
העולם משתנה במהירות עצומה מול עינינו, והשינוי האקלימי שעובר על כל כדור הארץ עלול להשפיע גם על עצם קיומנו. במאה ה-21 החיים מתרחשים בסביבה מורכבת שיצרה פעילות האדם על פני כדור הארץ.
אנחנו נמצאים בצומת דרכים קריטי שבה הבחירה בידינו בין עתיד עגום וקטסטרופלי, לבין עצירת ההתחממות הגלובלית והפגיעה בסביבה ויצירת תנאי חיים בהם יוכל האדם להמשיך להתפתח תוך שימור וטיפוח הסביבה.
בסדרה זו נדון כיצד ניתן למצוא איזונים בין שמירה על הסביבה, שמירה על המינים הביולוגיים והמגוון שלהם, ובמקביל לאפשר לאנושות להמשיך להתקיים ולבנות לעצמה עתיד חיובי למענה ולמען הדורות הבאים.
ביולוג, מומחה לאקולוגיה, פיזיולוגיה, התנהגות בע״ח ושמירת טבע וסביבה.
עסק במשך שנים במחקר ושימור של עופות דורסים. הוא צלם טבע וכותב כשבין הפרסומים שלו ארבעה ספרים על טבע וסביבה בישראל ועשרות רבות של מאמרים מדעיים ואחרים.
הדריך במרכז המידע על עופות דורסים של החברה להגנת הטבע , שימש כמנהל מרכז הצפרות של החברה והקים וניהל מקצועית את פרויקט שימור העופות הדורסים בישראל, “פורשים כנף על הנשרים והדורסים” המשותף לחברה להגנת הטבע, רשות הטבע והגנים וחברת החשמל.
“האמזונס של האוקיינוסים” הוא משולש האלמוגים, השוכן במערב האוקיינוס השקט, וכולל בו מדינות מרובות איים כגון אינדונזיה, פפואה גיניאה החדשה ואיי שלמה. נצלול למעמקי האוקיינוס ונכיר עולם העולה על כל דמיון של יצורים, החיים יחד בהרמוניה באחד המבנים הביולוגיים המורכבים ביותר בעולם.
ביולוג ימי, מדריך טיולי ספארי וצלילה.
ההרצאות של אמיר גור מתמקדות בטבע ובבעלי החיים ביעדים רבים ושונים, חלק מהותי בהרצאות עוסק בגאוגרפיה וההיסטוריה של המקומות.
ההרצאות מלוות בצילומים מקוריים אותם צילם כשביקר במקומות כמדריך טיולים, סיפורים אישיים וחוויות, ואנקדוטות המחברות את הצופים אל סיפורי העבר ואל המציאות העכשווית באותם מקומות.
בהרצאה זאת נתוודע לעצמנו בני האדם וחלקנו בעקרונות האקולוגיה. נסקור את ההומינידים, היצורים הקרובים לנו ביותר השימפנזים, הגורילות והאורנגאוטן ונתמקד במוצא האדם ובגילויים החשובים של עברנו.
בחלקה האחרון של ההרצאה נדבר בקצרה על האקולוגיה של א”י וננתח את השפעת האדם על הסביבה והשינוי שהוא מביא על בתי הגידול השונים.
פרק מתוך הסדרה: מבוא לאקולוגיה של החי והצומח בעולם: על טורפים ונטרפים מוצא האדם אבולוציה ומה שביניהם
דוקטור לביולוגיה (האונ’ העברית בירושלים) עוסק מעל 30 שנה בתחומי זואולוגיה, בוטניקה ואקולוגיה בעולם. התחיל את דרכו בהדרכה בחוגי סיור של “החברה להגנת הטבע” ומאז מדריך טיולים בכיר במגוון יעדים באסיה, אפריקה ואמריקה.
שימש כמרצה באוניברסיטה העברית וניהל את גן החיות בחיפה.
מרצה בכיר בנושאי טבע ותיירות ולעיתים “חוטא” בכתיבה.
בשנים האחרונות עולה יותר ויותר המודעות לשימור יערות הגשם הטרופיים. האם זה משנה בכלל? מה יקרה לנו, אם יכחדו יערות הגשם? איפה הם בכלל? איך יראה כדור הארץ שלנו בלעדיהם? מדוע דווקא שם יש עושר ומגוון כה גדול של מיני צמחים ובע”ח? (יותר מ 50% מהמינים בעולם!). מי מתגורר שם? שבטים, צמחים ובעלי חיים. הכחדה לעומת מאמצי שימור. ומה יהיה בסוף?
אתנובוטנאי מאונ’ ת”א, ביולוג, טיילן מקצועי וחוקר תרבויות שביקר בעשרות מקומות נידחים ברחבי העולם, מוביל משלחות מחקר.
בעל חוות אירוח כפרי בדרום ובה עשרות חיות בר ממינים שונים. לאחרונה השתתף בתוכנית הטלוויזיה “הישרדות VIP” בערוץ 13.