האם כל תנועה היא בבחינת “מסע”? בסדרת הרצאות זו נסקור את המניעים של מסע, כאלו הנוגעים לדת, חינוך, רווחה כלכלית או חוויה אישית, המנותקת מכל היבט “חומרי”.
ייחוד הסדרה הינו שילוב המעקב אחר נוסעים ונוסעות בעולם המיוחד של תולדות האמנות, תוך עיון במגוון שאלות כגון: כיצד מציירים מסע? מה מלמדות תמונות על הרגלים ועל חפצים הנדרשים למסעות? מיהם אלו הנוסעים בעקבות אמנות?
על אלו ועל שאלות רבות אחרות נבקש לענות בסדרת הרצאות זו, במטרה לעורר סקרנות למסעות קצרים, ארוכים ובעיקר מיוחדים.
חוקר אמנות, אדריכלות עירונית והיסטוריה של מסעות, איש של מילים ודימויים, מומחה לאמנות הרנסנס והבארוק באיטליה. בעל תואר שלישי בתולדות האמנות מאוניברסיטת בן גוריון. חובב מסעות מילים ואמנות על צורותיה השונות (לא בהכרח בסדר הנ”ל) החושב תמידית על הגבולות שבין “תחביב” לבין “מקצוע”. אוהב לשתף קהלים שונים במחשבות על דרכים חדשות להתבונן בעולם, במסגרת מסעות ממשיים, או אחרים, גם כאלו שבדמיון ובחלומות.
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 4 חודשים.
שלושת סיפורי נדודי אברהם. למה אברהם? למה ללכת? למה לכנען?
מרצה לתנ”ך, המקורות לחגי ישראל ומועדיו, ולהיסטוריה של השואה. בוגר האוניברסיטה בת”א, בחוגים מקרא ולשון עברית. מרצה על נושאים בתנ”ך על פי הגישה המחקרית, הרואה בתנ”ך יצירה אנושית (ללא התערבות אלוהית) בעלת אופי מגמתי אמונתי-דתי-פוליטי.בהרצאות יש ניסיון לזהות את הכותבים, השקפת עולמם ומטרת כתיבתם. בהרצאות באות לידי ביטוי תרבויות הסביבה והשפעתן על התרבות הישראלית-יהודית.
המשורר נתן אלתרמן כינה את מחנות המעפילים בקפריסין – פרק שאין לו אח. אפשר להגיד זאת על מפעל ההעפלה כולו: עליית 125 אלף יהודים לארץ ישראל, שלא ברשות הבריטים אשר ניסו לצמצם כמה שיותר עליית יהודים לארץ. ההעפלה הייתה לרוב דרך הים, אך הייתה גם עלייה יבשתית ממדינות ערב והגיעו אפילו 150 מעפילים בדרך האוויר.
סופר וחוקר תולדות ארץ ישראל והתקשורת הישראלית. מרצה בכיר באוניברסיטת תל אביב וראש החוג ללימודי ארץ ישראל במכללת בית ברל. היה עורך של “במחנה גדנ”ע” ו”במחנה נח”ל” ומפקד גלי צה”ל לשעבר. כיום משמש כיועץ וכאוצר מוזיאוני מורשת רבים ברחבי הארץ. מלבד היותו מרצה להיסטוריה, מרבה נאור בכתיבת ספרים פופולריים בתולדות ארץ-ישראל וכן ביוגרפיות על אישיה. נאור הוא חוקר וסופר פורה, ובספרייה הלאומית בירושלים אצורים כ-200 ספרים שכתב, ספרים שהיה שותף לכתיבתם, ספרים שערך, קטלוגים לתערוכות ועוד.
האם אי פעם תהיתם למה טוב ורע תמיד מעורבים בעולמנו, ומה אתם יכולים לעשות כדי להביא לנצחון הטוב על הרע? גם האיראנים הקדומים תהו, וסיפור הבריאה הזורואסטרי נותן תשובה מנצחת לשאלות האלה. בהרצאה נשמע על הקוסמוגוניה, הקוסמולוגיה והאסכטולוגיה של הדת הזורואסטרית. ובמילים של בני אדם – איך ולמה נוצר העולם, איך הוא עובד ומה יהיה באחרית הימים, הכול על פי הדת ששלטה באיראן לפני האסלאם.
נספחת התרבות הראשונה של ישראל באיראן החופשית, ועד שאיראן תהיה חופשית היא בונה גשרים בין עם ישראל לעם האיראני ופוקחת עיניים בשני הצדדים כדי להראות שבצד השני יש בני אדם בדיוק כמונו, וגם ההבדלים מרתקים. היא עושה זאת בפודקסטים, בספרים שהיא מוציא במסגרת הוצאת זרש, בפעילות ברשתות החברתיות, בהופעות בתקשורת, וכמובן בהרצאות.